Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 852
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
zvuteva, много хубава новина! Дано има само такива  Hug

Дано,дано,дано!  Praynig

# 466
Наистина ли бебето маха с ръце в 11 г.с.?
Аз знам, че бебето прошавва след 16 г.с., поне така казват лекарите.

# 467

То и в 10-та шава, но не се усеща. Предполагам, че лекарите говорят за това да усещаме движенията в 16-та седмица Simple Smile

Ето един ултразвук от 10-та седмица.

И един в 11-та Simple Smile

# 468
Привет и от мен, момичета  Hug
Първо, Лулу и Мери, съжалявам за това, което ви се случва, каквото и да се каже, е малко. Дано скоро отново да се зарадвате на точица  Praynig

Аз вече отчитам първия си престой в болница  ooooh! В събота и неделя ми се гадеше много, и типично в подобни случаи, след старта на повръщането, спирането е много трудно. ММ ми бие Деган, но се бях и обезводнила и решихме да не рискуваме със самолечение, та се занесох до АГО-то и си полежах 4 дни  Confused С първото си детенце лежах 2-3 пъти, така, че като се знам каква съм, поне още веднъж сигурно ще се ходи  Rolling Eyes
Иначе от вчера пия Антиметил по предписание на АГ, помага ми да ви кажа, чак ме е яд защо не го взех по-рано. Съдържа джинджифил, пие се сутрин и вечер по 1 таблетка, безобидно е. Въобще, както сте писали, всичко на основата на джинджифила помага при гадене  Peace
Вчера посетих и ендокринолога, ТСХ-то ми е в норма, както и тук коментирахте, само дето се притеснявах толкова. Само няколко пъти ме посъветва човека да внимавам с килограмите, друга забележка няма  Joy

Лек ден и по-малко неразположения  Hug

# 469
Усетът е твърде индивидуален, за първо дават да се усеща от 19 седмица, аз лично го усетих 16-та, а за второ по-рано, 15-16. Иначе то и преди това си шава и мърда, просто е много малко и не го усещаш Simple Smile
Вчера си гледах снимките от ранната ехография при БХС от миналия път, правила съм я в 13 г.с., ами той на 4Д-то си се вижда човече с ръчички, краченца, всичко си имаше, а на клипчето махаше, въртеше се Simple Smile
Сега нямам търпение просто Heart Eyes

# 470
Здравейте момичета! Преди 2 дни ми беше първия преглед и се оказа, че съм в 12г.с вместо 10г.с както си мислех, но въпреки че ми определиха термин около Коледа, аз се записвам при вас, защото ми се струва, че ще родя през януари. Вече чух сърчицето! Simple Smile Това ще ми е второ бебе. Имам момченце на 4 годинки и сега силно се надявам на принцеска. Нямам гадения или повръщания както и в първата бременност, просто намален апетит. Нямам и прокървявания и се надявам всичко да бъде нормално до края!
Аз съм от Варна и бих искала да се запозная и с друго бъдещи мами от града. Така че който иска може да ми пише! Simple Smile

# 471
Здравейте и от мен. Моля, помагайте! В 8 гс съм,а вече имам проблеми с ходенето по голяма нужда и хемороиди...  newsm12Пия мноого течности,но работата ми е на бюро и това си оказва влияние. Някоя от вас има ли такива проблеми и как се справяте? newsm78

# 472
Аз нямам в момента този проблем. Препоръчвам плодове като киви, круша, портокал. Домати също. Неща които разхлабват.

# 473
Аз нямам в момента този проблем. Препоръчвам плодове като киви, круша, портокал. Домати също. Неща които разхлабват.

bouquet Благодаря ти, Zacharcheto! Непременно ще ги пробвам.

# 474
  • София
Аз мога да кажа за проблема с хемороидите - при предната ми бременност ми изписаха Фитороид. Изцяло билков мехлем, напълно безобиден. Имаше ефект още от първото намазване. И друго, което съм чела из статии - можеш да ползваш един леген, да сложиш стъпалата на дъното му, когато ходиш по нужда. Така се улеснява процеса и не боляло толкова, защото правото черво заемало своята естествена позиция. Опитай. Няма какво да губиш.

# 475
Какви са хемороидите? Вътрешни или външни?

Принципно е най-важно ходенето до тоалетна да е редовно и да няма запек, че става неприятно. Те всъщност лесно се образуват от напъването.. (извинявам се за терминологията, но - човещинка).

Бях писала и в декемврийската тема - Бочко със Смрадлика също много помага поне за възпалението да го облекчи. Иначе хемороиди само с операция (има различни методи - инвазивни, не толкова инвазивни) се премахват. Останалото облекчава временно - и след някой и друг месец пак ще се възпалят.

# 476
Благодаря ви Камик и Кака сврака! newsm51 Ще пробвам всичко! Дано има ефект при мен.

# 477
На мен също круши и киви много помагат, топла вода с мед сутрин още със ставането, но на мен това не помага.
Момичета рових назад, но не открих кога си правите   или спирате да правите коламаска? Четох, че коламаската придизвиква контракции , ако се прави на краката пак ли е проблем?

# 478
Аз много си изпатих от кола маската.Бъди внимателна.

# 479
  • София
Pали, да се оправяш бързо!  Heart Eyes bouquet

И аз мисля, че плодове, като киви, круша, сушени плодове също могат да помогнат при запек и нередовно ходене до тоалетна. Peace

adi4ka-maslinka, ох аз нямам търпение да усетя как се движи в коремчето ми моята любов. Представям си какво е чувството.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт