Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 752
  • 775
  •   1
Отговори
# 705
Добре дошла, ehsia! Лека бременност и здраво бебе ти пожелавам.

Аз съм в 10-та седмица и да чукна на дърво нито ми е било лошо, нито съм повръщала. На моменти дори леко се притеснявам дали всичко е наред. Дано при теб премине бързо неразположението, според мен е  нормално.

Момичета, имам един друг въпрос (особено за тези, които вече са били бременни). Лекували ли сте гъбички по време на бременност? Особено в първото тримесечие? Докторът ми предписа Клион Д вагинални таблетки, но в листовката пише да не се прилагат през първото тримесечие. И сега съм малко объркана...чудя се дали да не изчакам до края на 12-та седмица.

Благодаря предварително!

# 706
  • София
ehsia Добре дошла ! Simple Smile Ако си късметлийка ще се отървеш от неразположенията до към 12 седмица.

snezhii С Първата ми бременност разбрах, че съм бременна в 10 седмица.Отидох на лекар, защото си мислех, че съм с някоя голяма киста поради липса на МЦ, а то се оказа бебе. Нямах никакви симптоми, така че спокойно !:)
Гъбички не съм лекувала, но имах леко течение почти през цялата бременност.На моменти имах на моменти нямах. На МБ ми излизаха анаеробни бактерии, без да имам оплаквания.Флуомизин съм слагала, но след 12 седмица, и в по-късен етап Полижинакс.Като че ли не ми подействаха, накрая просто се оправих.Беше свързано с имунитета според мен.Иначе пяна Гинексид ползвам от тогава и съм много доволна.Обади се на доктора си и сподели опасенията си.

Още не съм правила МБ тая седмица съм на лекар, но съм сигурна че ще ми се появи нещо, така лесно да се размина не вярвам. Grinning

# 707
DeemaDaniel, съжалявам за развитието.  Hug Надявам се скоро пак да си в редиците на мамите. Пуст живот - можеш ли да предвидиш кое как ще се случва.
Момичета, не прехвърляйте върху себе си нещата, които се случват.. Това са нормални работи. И е също толкова нормално да покажем поне разбиране и съчувствие за подобна ситуация. Всяка една от нас може да е от другата страна. И на всяка може да се случат какви ли не неща - затова е форума, затова е темичката, да си помагаме, да си съдействаме. Но не винаги и във всяка ситуация всичко е цветя и рози. А това го казва един много оптимист човек. Просто живот.

Аз пуснах изследвания в петък, ще говоря утре с лекаря какво е положението с МБ, кръв и урина. Искам да видя дали МБ ми е чиста - или пак ще трябва да се правят някакви вмешателства.  ooooh!

В четвъртък съм на 1-вата фетална (или както там се казва). Нямам търпение да ги видя на голям екран Simple Smile

# 708
  • София
Така е. Трябва да се подкрепяме..дори и в лошото.  newsm17 От цялото си сърце съчувствам на тези, които не продължават.  spoko Дано...няма повече такива новини в темичката. Всички да се радваме на здрави и хубави бебенца накрая.  preggo

Аз днес пуснах кръв и урина.  Simple Smile Излезе ми леко завишени левкоцити в кръвта (12.3 при норма 10.5). Четох, че било нормално при бременност. Thinking
Повече ме притесни леко завишените левкоцити в урината 10-20 на поле  newsm78, но ще го коментирам с АГ-то в сряда.  Rolling Eyes

# 709
  • София
Добре дошла, ehsia! Лека бременност и здраво бебе ти пожелавам.

Аз съм в 10-та седмица и да чукна на дърво нито ми е било лошо, нито съм повръщала. На моменти дори леко се притеснявам дали всичко е наред. Дано при теб премине бързо неразположението, според мен е  нормално.

Момичета, имам един друг въпрос (особено за тези, които вече са били бременни). Лекували ли сте гъбички по време на бременност? Особено в първото тримесечие? Докторът ми предписа Клион Д вагинални таблетки, но в листовката пише да не се прилагат през първото тримесечие. И сега съм малко объркана...чудя се дали да не изчакам до края на 12-та седмица.

Благодаря предварително!

Добре дошла в групата Simple Smile
На мен ми е първа бременност, но мога да се включа. При задължителните изследвания и в кръвта, и във влаг. секрет излязоха завишени левкоцити. Не разбрах точно гъбички ли са, какво ли, но доки ми предписа глобули гинопеварил. И аз като теб имах колебания дали да не изчакам до след 12 седмица, четох доста в нета по темата, излиза, че влаг. чистота, ако не е достатъчно добра, си е къде-къде по-добре да се лекувам, отколкото да чакам. И реших да се доверя на преценката на доки. За момента нямам никакви проблеми, пу-пу  Whistling Щом свърши лечението, ще ида на частен преглед да видя бебко, защото следващият ми по ЖК е чак в началото на юли.  Confused
Стискам палци да се развият добре нещата и при двете ни. Но ако наистина се притесняваш, по-добре отново се чуй с лекаря си. Simple Smile Успех!

# 710
  • София
Здравейте, момичета!  Hug
Позагубих се последните седмици покрай пътуването, но вече съм на линия и ви изчетох Simple Smile Много нови мами, страхотно и добре дошли! Искрено съжалявам за тези, които напуснаха, но се случват такива неща за съжаление.
Аз се отчетох във ФБ групата, че ми беше по-лесно, но сега да споделя и тук. Прекарах една страхотна седмица в Щатите и една не толкова страхотна в Швеция. Там прокървих (еднократно, малко като количество и за по-малко от 24 часа, но ми беше голям стрес) и ме заболя доста коремът. Ходих на спешен, а в събота като се прибрах в БГ отидох и тук на преглед.
Всичко за щастие е наред! Бебето се развива нормално, аз вече съм в 13та седмица, през целия преглед скачаше и мърдаше. Аз си имах вътрешното усещане, че ще е момиче (което ми беше странно, защото с предните две нямах никакви усещания и просто чаках да ми кажат) и засега се оправдават, лекарката каза, че "май" е момиче  Heart Eyes  аз нямам претенции, имам си вече и от двата модела, но малките искаха сестричка и затова се радвам  Flutter
За отчета: аз съм с 2 кг. надолу и нялолко см. в талията нагоре. Преди пътуването си взех дънки за бременни и много се радвам за което, нямаше да издържа с моите си всичките полети и неразположенията Simple Smile коремът ми е доста голям, но с трето бебе предполагам е нормално, аз много му се радвам  Peace
Направиха ми ФМ в събота като така или иначе отидох на преглед, всички показатели бяха в норма, малко по-спокойно ми е сега. Отлепяне нямам, така че като причина за болките остава само умората. Сега като съм си вкъщи, ще полежавам повечко и ще се оправям  Hug
Хубава седмица на всички от мен  Hug  Hug  Hug

# 711
Щастливка, ако искаш за завишените левкоцити пусни едно CRP, да видиш, че няма възпалителен процес.Не е скъпо изследването.
 Аз по-късно ще ходя да видя бебето как е.

# 712
  • София
runtokio, аз в сряда съм на БХС, така че ще каже АГ-то. Най-вероятно ще ми каже да пусна СУЕ Simple Smile
Но като цяло е нормално при бременност.
Повече ме притесниха левкоцитите в урината. newsm78 Отдавам ги на това, че на микробиологията ми излезе малко количество кандида.

# 713
Здравейте и от мен  Simple Smile
Тези дни се чувствам много зле, два дни с главоболие, често повръщане и се чувствам като парцал. Док каза да пия Парацетамол за главоболието и че от него е и повръщането. Нямам никакви сили,нищо не ми се яде но все пак си налагам да ям и после  Sick Sick днес даже установих,че съм свалила още 2кг. Tired
П.с съжалявам за напусналите мами!

# 714
DeemaDaniel, много съжалявам Sad
Такъв е животът, не всичко е цветя и рози и мисля, че трябва да се подкрепяме и в добро, и в лошо. Подкрепям Кака Сврака, по-добре да си кажат, от колкото някой да ги издирва къде са и защо не пишат..

# 715
Мами, моля да ми припомните от коя седмица се преглеждаше само с коремния, предстои ми БХС в 12 седмица, забравих да питам как да се настроя
Спокоен ден на всички

# 716
  • София
Роки, започват с коремен, но ако не успеят да видят хубаво каквото им трябва да видят, минават и на вагинален. Т.е. Не се знае и зависи от бебето и положението му.

# 717
Polist, благодаря ти за споделения опит. Аз все още не съм се записала на ЖК, тоест нямам АГ, който да ме следи. На първите прегледи ходих при доктор, за който има добри мнения и е завеждащ Родилно отделение, но за сметка на това е зает и нямам достъп до него по телефон...Може да направя преглед при друг за второ мнение. Успех с МБ следващата седмица, стискам палци всичко да е наред.

~Лорелай~ Погледнах какво съдържа Гинопеварил - активната съставка метронидазол е същата, като това, което на мен са ми изписали. Аз също доста четох и пише, че не е тестван при бременни (само при мишки) и затова не е препоръчително да се прилага. От друга страна у нас май доста често го изписват при бременност. Както каза ти, дано и при двете ни всичко се развие добре Simple Smile

Приятен следобед!

# 718
Здравейте, много се радвам, че ви открих момичета Simple Smile Имам термин за 17,01,2017г, и си мислех, че е рано още да има създадена група, изненадах се приятно сега, като ви намерих,и с радост ще се присъединя към вас в това незабравимо приключение  Simple Smile

# 719
Здравейте мами, пак видяхме вече бебчо, не ембриончо, добре си се развива, спинкаше, но си направи труда да ни помаха с ръчичка и да се похвали с петте си пръста, в началото на 11г.с. съм вече, върви три дни напред.
Но имам един страничен върпос понеже е инвитро още след трансфера илзезнах в болничен и от тогава удължаваме, не разбирам обаче от както записах ЖК и на първия болничен и сега на втория ми взимат по 20лв и било за ЛКК, не разбирам защо плащам, някой друг да плаща на всеки болничен за ЛКК?

Общи условия

Активация на акаунт