За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 113
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
Мамчета, сутринта памперсът на момчето ми беше напълно сух... това в 7. Веднага като се събуди се изпишка, след това имаше 2 обилно намокрени памперса. И все пак, сякаш не е нормално? На 12 седмици е.

От жегите е  Peace
благодаря!  bouquet
Addicted, нашите наакани са обикновено по 2. Не мисля, че трябва да се притесняваш.

# 376
Докъто сте на тема кърма, вода и храна... Моята е на 3.5 месеца и е само на кърма. Вода не иска защотот не иска и да помирише биберон, а на лъжичка се сърди. Изпива водичката от лъжичката, но защото я изливам в устичката, но според мен това е тормоз... Вие кога дадохте сок или пюре на сучещите кърма бебета ?

# 377
Докъто сте на тема кърма, вода и храна... Моята е на 3.5 месеца и е само на кърма. Вода не иска защотот не иска и да помирише биберон, а на лъжичка се сърди. Изпива водичката от лъжичката, но защото я изливам в устичката, но според мен това е тормоз... Вие кога дадохте сок или пюре на сучещите кърма бебета ?

Oф.. и моя не иска и да помирише биберона и вода. Днес му купих чай за колики на Хип, купих му и ново шишенце специално за пустия му чай. Познай! Иначе сокове и пюрета мисля да давам най-рано след 4-5 навършени месеца. Няма смисъл да се бърза според мен - има време за всичко Peace

# 378
  • град-държава
Явно само моето кърмаче пие вода. Давам след кърма. Laughing Ако иска пие, ако не - не я насилвам.
Дъщеря ми е на 4м и преди да навърши 6м, не мисля да давам нищо различно от кърма и вода. Соковете пък съвсем ще ги отложа.

# 379
И аз мисля да изчакам още. Но възнамерявам да започна с пюре, не със сок...може би зеленчук.

# 380
  • София
Kalina., моят син пропи вода малко преди да навърши 1г (захранен е на 8м).

# 381
И аз мисля да изчакам още. Но възнамерявам да започна с пюре, не със сок...може би зеленчук.
Аз също обмислям да започна с домашно приготвено пюре. Първо от картоф, после морков, после тиквички и така. После вече месните ще ги купувам. Сок бих давала само домашно направен на булета, но и с него не мисля да бързам.
Не знам какъв е тоя мерак на някои майки да си усложняват живота и да товарят тримесечни бебенца с някакви напълно излишни и неподходящи храни и напитки. После алергии и не знам си какво. Еми..

# 382
Аз също обмислям да започна с домашно приготвено пюре. Първо от картоф, после морков, после тиквички и така. После вече месните ще ги купувам. Сок бих давала само домашно направен на булета, но и с него не мисля да бързам.
Не знам какъв е тоя мерак на някои майки да си усложняват живота и да товарят тримесечни бебенца с някакви напълно излишни и неподходящи храни и напитки. После алергии и не знам си какво. Еми..

Именно. Плодовете са с висока киселинност и товарят незрялото коремче. Въпреки, че има бебета на 2.5 месеца, които започват да пият сок...

# 383
  • София
Има бебета, на които се дава сок от 20-ия ден по препоръка на педиатъра, но това е извън темата.
Колкото до захранването, много малко деца (по мои наблюдения) са във възторг от картофа като първа въведена храна. По-добре тиквичка Simple Smile

# 384
Може и батат да се въведе като първа храна - сладък е и има много витамини.

# 385
  • София

Да, по-добре е от обикновен картоф.

# 386
А не се ли притеснявате, че ако дадете първо сладките зеленчуци, после ще откажат по-блудкавите пюрета? Аз започнах с картоф, после морков, тиква, тиквичка и т.н. , но сладките зеленчуци умишлено ги давах винаги в комбинация с блудкави. До там бяхме стигнали, че като почнах да давам плодови пюрета- плюеше или изобщо не реагираше по никакъв начин на лъжицата. Давах му я в устата, част от съдържанието се изсипваше върху езичето, а после той ухилен до уши оставяше течността да се излее по брадичката му. Joy Не знаеше какво да го прави това полу-течно, полу-гъсто нещо дето му го давам. Прояде плодови пюрета в комбинация с каша. Преди това беше мазало.

# 387
  • София
А не се ли притеснявате, че ако дадете първо сладките зеленчуци, после ще откажат по-блудкавите пюрета? Аз започнах с картоф, после морков, тиква, тиквичка и т.н. , но сладките зеленчуци умишлено ги давах винаги в комбинация с блудкави. До там бяхме стигнали, че като почнах да давам плодови пюрета- плюеше или изобщо не реагираше по никакъв начин на лъжицата. Давах му я в устата, част от съдържанието се изсипваше върху езичето, а после той ухилен до уши оставяше течността да се излее по брадичката му. Joy Не знаеше какво да го прави това полу-течно, полу-гъсто нещо дето му го давам. Прояде плодови пюрета в комбинация с каша. Преди това беше мазало.

На тиквичката кое й е сладкото? Wink
Аз започнах с тиквичка, пащърнак и броколи. Картофа ми го повръщаше до 1 годинка

# 388
За пръв път чувам за подобен зеленчук. Да живее Гугъл. Проблема е, че никога не съм виждала да се продава в нашите магазини.. Ще трябва да търся по Пловдив вероятно.. А той траен ли е като картофа?

А не се ли притеснявате, че ако дадете първо сладките зеленчуци, после ще откажат по-блудкавите пюрета?

И аз за това мислех да отложа по-сладките за по нататък  Peace

# 389
  • София
Батат гледах онзи ден в Кауфланд

Анелия,нали няма ти да ядеш тиквичката Wink
На детето му е все едно, не познава вкуса на нищо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт