За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 119
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Мамчета, сутринта памперсът на момчето ми беше напълно сух... това в 7. Веднага като се събуди се изпишка, след това имаше 2 обилно намокрени памперса. И все пак, сякаш не е нормално? На 12 седмици е.

# 361
Мамчета, сутринта памперсът на момчето ми беше напълно сух... това в 7. Веднага като се събуди се изпишка, след това имаше 2 обилно намокрени памперса. И все пак, сякаш не е нормално? На 12 седмици е.

От жегите е  Peace

# 362
А акото намалява ли като пиш през лятото? Малкия има разстройство, но пък броя на нааканите пелени е 3-4 за ден само newsm78

# 363
При нас само пишкането намаля, акото се увеличи  Laughing, но това е защото само яде, а не приема течности  Confused

# 364
При нас само пишкането намаля, акото се увеличи  Laughing, но това е защото само яде, а не приема течности  Confused

Е какво яде? Кюфтета ли? Laughing
Нормално е да се промени и пишкане, и акане и хранене през жегите  Peace А при децата над месец, които са изцяло на кърма може дори дан яма ако до 72 часа. Друг е въпроса дали на бебето му е комфортно и дали няма да му помогнете да се изходи  Peace

# 365
Ами да - кюфтета, кебапчета и шопска салата яде  Confused
Не, разбира се. Детето ми е на 9 месеца и от скоро пие мляко само сутрин и вечер. През останалото време яде твърда храна - така наричам всичко, което се яде с лъжица. Знам че и в нея има малко течност, но не мога да сравня съдържанието на вода в едно пюре или каша с това да пие вода / мляко / чай / сок...

# 366
  • София
Не, разбира се. Детето ми е на 9 месеца и от скоро пие мляко само сутрин и вечер. През останалото време яде твърда храна - така наричам всичко, което се яде с лъжица. Знам че и в нея има малко течност, но не мога да сравня съдържанието на вода в едно пюре или каша с това да пие вода / мляко / чай / сок...

Водичка не давате ли  newsm78

# 367

Водичка не давате ли  newsm78

Давам, ама не иска  Confused

# 368
Извинявай ,мислех, че бебчето е по-малко и не е захранено още  Peace Иначе аз много обичам и кюфтета и кебапчета и шопска  baby_neutral

# 369
Извинявай ,мислех, че бебчето е по-малко и не е захранено още  Peace Иначе аз много обичам и кюфтета и кебапчета и шопска  baby_neutral

Няма проблем  Peace
Точно това, че е захранено, а не пие вода е въпроса. Ако беше само на мляко не бих се притеснявала...

# 370

Няма проблем  Peace
Точно това, че е захранено, а не пие вода е въпроса. Ако беше само на мляко не бих се притеснявала...
Ами освен да пробваш с някакви разхлабващи храни или пюре - знам ли.. В краен случай Лактуоза сироп или микро клизма Мерилакс, но това не е постоянно решение. Може би някакъв пробиотик също би бил подходящ  Peace

# 371
anelia_888, ние нямаме проблем със запек. Напротив, ака си детето, но пишка малко откакто започнаха жегите, защото не пие течности...

# 372
Здравейте може ли да ми кажете как давате Парагрип на децата си 1,9г ? ЛЛ преди няколко месеца ни го беше изписал по 5т през два часа но колко дена така не се разчита ,а аз не си спомням после се дава още няколко дни 3х1т.Ако някое детенце го е пило ще съм мн благодарна да сподели мамата ..... Благодаря предварително за помоща

# 373
anelia_888, ние нямаме проблем със запек. Напротив, ака си детето, но пишка малко откакто започнаха жегите, защото не пие течности...
Ами това с течностите и мен ме тревожи, защото и моя не иска да пие вода. Айде сега е на кърма и няма проблем, ама като започнем захранването не знам..  newsm78

# 374
Ами това с течностите и мен ме тревожи, защото и моя не иска да пие вода. Айде сега е на кърма и няма проблем, ама като започнем захранването не знам..  newsm78
Децата се променят с израстването. Дъщеря ми не знаеше какво е вода, толкова беше инатлива, не приемаше шише и нищо освен кърма, че дори лекарства не можехме да й дадем като се разболя един път. Дори капката Вигантол беше предизвикателство.
Но като почнах да захранвам, постепенно по глътка, по две и пропи вода и то здраво. Пие по много вода, до ден днешен. Все пак със заместването на храненията и ограничаването на млякото, идва нуждата от допълнително вода. Не се тормози от сега, навиците се променят Wink

Общи условия

Активация на акаунт