За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 127
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
Мами, колко време най-много сте отлагали имунизация? Малката все беше болна и почти 2 месеца закъсняхме. Дали е проблем?

С по 3-4 месеца, а последната (която трябваше на годинка) - с 8 месеца.
И ние нея отлагаме

# 346
  • София
Здравейте,сутринта бяхме на разходка и като се прибирахме мъжът ми изпусна на стълбите металната рампа, по която качваме количката,беше доста силен шум,бебка спеше,уплаши се много и започна да реве,като я гушнах сравнително бързо се успокои и вече спим в легълцето. Възможно ли това да и да се отрази по някакъв начин - на слуха,на поведението и?  Confused

# 347
Здравейте,сутринта бяхме на разходка и като се прибирахме мъжът ми изпусна на стълбите металната рампа, по която качваме количката,беше доста силен шум,бебка спеше,уплаши се много и започна да реве,като я гушнах сравнително бързо се успокои и вече спим в легълцето. Възможно ли това да и да се отрази по някакъв начин - на слуха,на поведението и?  Confused
Просто се е стреснала. Вече вероятно дори не помни. Няма страшно.
Срещу ппозореца на спалнята ни има един гараж с ръждясала врата, всеки път като се случеше малката да спи и да е отворен прозореца, направо подскачаше в кошарата като затръшнат вратата  #Cussing out Жива и здрава е, няма й нищо. Спокойно  Peace

# 348
Имам въпрос за майчинството:
За първата година майчинството ми свършва на 11.07.2016 г.
Този месец в началото ми изплатиха цялото за юни, а днес ми преведоха 120 лв. за тези 6 дни до 11.07.2016 г. Въпроса ми е как ще става изплащането от тук нататък, пак ли както до сега с един месец назад, или вече ще е месец за месец. Тоест сега за остатъка от юли кога ще получа парите? Благодаря, предварително!  bouquet

# 349
Имам въпрос за майчинството:
За първата година майчинството ми свършва на 11.07.2016 г.
Този месец в началото ми изплатиха цялото за юни, а днес ми преведоха 120 лв. за тези 6 дни до 11.07.2016 г. Въпроса ми е как ще става изплащането от тук нататък, пак ли както до сега с един месец назад, или вече ще е месец за месец. Тоест сега за остатъка от юли кога ще получа парите? Благодаря, предварително!  bouquet
Както досега. Плащанията от НОИ са на принципа на работна заплата. Т.е получаваш заплащане след като си "отработила" месеца. За юли ще получиш през август и т.н. Peace

# 350
  • София
Просто се е стреснала. Вече вероятно дори не помни. Няма страшно.
Срещу ппозореца на спалнята ни има един гараж с ръждясала врата, всеки път като се случеше малката да спи и да е отворен прозореца, направо подскачаше в кошарата като затръшнат вратата  #Cussing out Жива и здрава е, няма й нищо. Спокойно  Peace

Благодаря ти,успокои ме, все още спи даже и изглежда спокойна.  Hug

# 351
  • над кукувичето гнездо
Здравейте ! Каква е нормалната телесна температура през лятото за едно бебе ?
И вторият ми въпрос е Каква би била причина за тъмно зеленото ако ? От две седмици сме на АМ Нан2,пюре от банан(днес добавих и ябълка) и каша . Забелязах ,че акото е тъмно зелено днес.Дали е от ябълката ?
37 'С +/- 0,3
Тъмно зеленото ако обикновено е от претопляне. Но е възможно и от храна при кърмени бебета. За хранени с АМ нямам идея как е положението. newsm78
 Като цяло, ако на консистенция и мирис е нормално, значи не е нещо страшно.

# 352
Здравейте! Доста съм притеснена, защото вчера бяха първите кръвни изсл на моя бебок инсе оказа, че от 15 граница на СУЕ той има 20. Според доктпрката е възпашение от зтби. Но аз съм притеснена и не ми се вярва, че са зъби. Възможно лие. Стщо така преди 2 денс беше качил през ноща температура, на др ден имаше пак малко и тогава всъщност ни бяха и кръвните изследвания. Моля ви кажете калво мислете че е. Чета анемия, чета за имфекции, но чета и за доста сериозни заболявания свързани с повишено СУЕ. Може бо след някошко дни ще пусна нови изсл нз

# 353
Здравейте! Доста съм притеснена, защото вчера бяха първите кръвни изсл на моя бебок инсе оказа, че от 15 граница на СУЕ той има 20. Според доктпрката е възпашение от зтби. Но аз съм притеснена и не ми се вярва, че са зъби. Възможно лие. Стщо така преди 2 денс беше качил през ноща температура, на др ден имаше пак малко и тогава всъщност ни бяха и кръвните изследвания. Моля ви кажете калво мислете че е. Чета анемия, чета за имфекции, но чета и за доста сериозни заболявания свързани с повишено СУЕ. Може бо след някошко дни ще пусна нови изсл нз
Моя в момента е с някакъв летен вирус -вдигаше температура от време на време и имаше разстройство. СУЕ не помня колко беше.

# 354
Здравейте, моя малчо на 2.08 става на годинка!
На 6.07 се оказа, че сме имали досег до дете с варицела, на което обрива се е появил на 13.07 (тази сряда)! Не са се прегръщали и целували, но вероятността да се заразим е доста голяма! До колко дни след срещата им да очаквам евентуално симптоми!  Sad Минали са 10 дни и правилно ли 21 дена си мисля че се чакаше? Благодаря

# 355
  • Бургас
Моя в момента е с някакъв летен вирус -вдигаше температура от време на време и имаше разстройство. СУЕ не помня колко беше.
И моят е със същите симптоми. Какво даваше на твоето детенце?

# 356
Разстройството със слуз ли е?
На системи е вече 4 дни. Вливат му антибиотик, имуностимулатор и го оводняват. Имало доста деца със същите симптоми. При нас кръвните изследвания не бяха хубави, по тях се разбра, че е вирусна инфекция. По-добре потърсете още едно мнение. В акото се оказа, че има стафилококи, но според лекарите нямат общо с температурата и разстройството.
Оправяйте се бързо!

# 357
  • София
Здравейте, моя малчо на 2.08 става на годинка!
На 6.07 се оказа, че сме имали досег до дете с варицела, на което обрива се е появил на 13.07 (тази сряда)! Не са се прегръщали и целували, но вероятността да се заразим е доста голяма! До колко дни след срещата им да очаквам евентуално симптоми!  Sad Минали са 10 дни и правилно ли 21 дена си мисля че се чакаше? Благодаря

По принцип рядко боледуват преди 3 години. Иначе опасния период сте го минали, 21 дни е карантината в детските градини.

# 358
Здравейте. Имам едно въпросче.. Възможно ли е коликите да се проявят чак на 45ти ден от раждането? Цяла вечер се дере моя бандит. Не свива крачета към корема, а по-скоро изглежда изнервен.. Маха с ръце и крака и не иска да стои никъде - нито в кошарата, нито в шезлонга, нито иска на гърда, нито иска да е по корем, нито гушнат - нищо не иска. Събличах го, обличах го, повивах го, храних го, преобличах го, слагах го на корем, на страни, оригвах го, прегръщах го, целувах го - нищо. Дере се като магаре и това е. На края го оставих да пореве 3 мин, дадох му водичка, пових му ръцете и заспа. Заспа, ама толкова леко, че ме е страх да го преместя от спалнята ни в кошарата..
Мислите ли, че е възможно те първа да го хващат колики? Давам Биоамика и Колийф (редувам ги) от 6тия ден на раждането и до сега такова чудо не бях виждала..  ooooh!

# 359
  • София
Здравейте. Имам едно въпросче.. Възможно ли е коликите да се проявят чак на 45ти ден от раждането? Цяла вечер се дере моя бандит. Не свива крачета към корема, а по-скоро изглежда изнервен.. Маха с ръце и крака и не иска да стои никъде - нито в кошарата, нито в шезлонга, нито иска на гърда, нито иска да е по корем, нито гушнат - нищо не иска. Събличах го, обличах го, повивах го, храних го, преобличах го, слагах го на корем, на страни, оригвах го, прегръщах го, целувах го - нищо. Дере се като магаре и това е. На края го оставих да пореве 3 мин, дадох му водичка, пових му ръцете и заспа. Заспа, ама толкова леко, че ме е страх да го преместя от спалнята ни в кошарата..
Мислите ли, че е възможно те първа да го хващат колики? Давам Биоамика и Колийф (редувам ги) от 6тия ден на раждането и до сега такова чудо не бях виждала..  ooooh!

Да сигурно са колики, моето бебче го почнаха след като направи два месеца, а аз наивно си мислех до тогава, че ни се е разминало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт