За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 129
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Radeva-87, аз само промивам с риванол или спирт.
Бяха ми препоръчали Арника, защото сина ми като малък много падаше и си правеше синки.

Мамчета, налагало ли се е да бодите бебе на унг? моето е с постоянни сополи, киха и се задавя от сополчетата...праавя инхалации и почиствам нослето, но няма подобрение. до кога ще ги влачи и ще се мъчи милото Sad препоръчайте ми някой УНГ от София, плс...

С две ръце ти препоръчвам д-р Улевинов
И Петров от МВР б-ца.
Навремето педиатърката ми препоръча и двамата. Ние ходихме при Петров.

Улевинов е в отпуск до 15.07 онзи ден му званях да заведа близнаците, че ние сме по същия начин само в добавка и за разкош си имат и стафилококи. ЛЛ ни изписа бактробан но след втория ден от мазането с бактробана започнаха да кашлят, кихат а в носа все едно нещо ври Sick . Улевинов в отпуск, Тодоров в отпуск и аз  newsm78 ( всичко се развива в неделя) и реших да ги водя в МБАЛ Надежда ( там раждах и знам че има педиатри 24 часа, но ми казаха както бях отишла в 8.30h. да отида към 13h. че сега немогло да минат на преглед бебетата #Crazy ). Отам в педиатрията на И. Гешов, от там само гадно отношение получихме и ни изпратиха да си ходим нооооооо от понеделик сме на АБ така както нищо ни нямаше. Сополки няма а като дръпна с аспиратора става страшно. Съжалявам за дългия пост но съм бясна.

При Петров УНГ съм водила голямата си дъщеря и съм доволна( както и при Улевинов и Тодоров-старши)

# 331
  • София
Петров е добър специалист, и аз съм доволна, но не преглежда бебета. Веднъж водих баткото (3 г.) и бебето беше с нас, помолих го да погледне и неговите уши, да не би да е пипнал и той нещо от брат си, и тогава Петров каза, че е много малък - беше на 10-ина месеца, и нямал опит с толкова малки деца.

# 332
Здравейте! Знаете ли кой контролира частните детски кухни в България?
От скоро взимам храна и намерих мравка в десерта. Тъй като кухнята не е общинска, къде мога да подам оплакване? ХЕИ?

# 333
Ясно.. значи всички са в отпуск. Аз изследвания на секрет не съм пускала. Сополчетата са бистри, но явно много я дразнят и постоянно киха от тях. Когато ги изсмуча спира и се успокоява, но не мога постоянно да го правя. Колко може да продължи хремата при бебчетата?
Освен да я водя в Надежда. Там може ли да се запише час или само на място се чака?

# 334
  • София
Моят син съм го водила в спешното отделение на Токуда. И двете деца съм водила там. Не помня колко плащах.

Водила съм го и в детското отделение на Правителствена. Каката съм я раждала там. А него го водих за разчитане на резултати от ПКК. Бях леко стресирана. Лекарката каза "само за това ли? Така и така сте дошли - дайте да го прегледам" Simple Smile

От Токуда съм доволна. На щерката ѝ направиха ПКК за 1/2 час.

# 335
  • Варна
Улевинов е в отпуск до 15.07 онзи ден му званях да заведа близнаците...
Мноооого съм  offtopic  , обаче не мога да здържа радостта си, че "виждам" Мaksy тук и тя говори за близнаци...  Hug
Скрит текст:
"Отписах се" от всички теми в "проблемното" и всички, свързани с болници, изследвания и ин витро, защото искам да забравя всичко и да се наслаждавам на дъщеря си. Но това не значи, че съм забравила момичетата, с които заедно се борихме, плакахме, смяхме се и си помагахме...
Мaksy, бъди щастлива, мила! Заслужаваш го, след всичко през което мина...  Hug
Извинете ме за изблика на чувства...  Embarassed

# 336
  • София
Улевинов е в отпуск до 15.07 онзи ден му званях да заведа близнаците...
Мноооого съм  offtopic  , обаче не мога да здържа радостта си, че "виждам" Мaksy тук и тя говори за близнаци...  Hug
Скрит текст:
"Отписах се" от всички теми в "проблемното" и всички, свързани с болници, изследвания и ин витро, защото искам да забравя всичко и да се наслаждавам на дъщеря си. Но това не значи, че съм забравила момичетата, с които заедно се борихме, плакахме, смяхме се и си помагахме...
Мaksy, бъди щастлива, мила! Заслужаваш го, след всичко през което мина...  Hug
Извинете ме за изблика на чувства...  Embarassed
Кали,  Hug
Нацелувайййййй силно адашката (упоритка).

# 337
Здравейте, за последните 4 дни, 4 кърлежа се хванаха на сина ми /3г1м/. За първия ходихме до Пирогов, отстраниха го с памуче с някакъв препарат за секунди. Днес други два първо ги напръскаха с Лидокаин, после сестрата ги търка с течен сапун и паднаха. Вкъщи видяхме още един на сгъвката на крачето. Махнахме го сами с памуче със зехтин. Нямам идея къде ги намира, но трябва да намеря начин да го предпазя от тях. Моля за съвет.

# 338
Здравейте, за последните 4 дни, 4 кърлежа се хванаха на сина ми /3г1м/. За първия ходихме до Пирогов, отстраниха го с памуче с някакъв препарат за секунди. Днес други два първо ги напръскаха с Лидокаин, после сестрата ги търка с течен сапун и паднаха. Вкъщи видяхме още един на сгъвката на крачето. Махнахме го сами с памуче със зехтин. Нямам идея къде ги намира, но трябва да намеря начин да го предпазя от тях. Моля за съвет.
В аптеките продават спрейове против комари, кърлежи и т.н. Напръсквате обувките и крачета/ръце. Отделно да не играе в треволяци и там където разхождат кучета или има бездомни такива. Дано повече нямате проблеми.

# 339
В аптеките продават спрейове против комари, кърлежи и т.н. Напръсквате обувките и крачета/ръце. Отделно да не играе в треволяци и там където разхождат кучета или има бездомни такива. Дано повече нямате проблеми.
Аз съм на 99% сигурна, че са го полазили в яслата. Сестрата, която беше вчера каза, че пръскали редовно, но в неделя вечерта нямаше нищо, а вчера следобяд още в яслата видях единия от трите, хванал се на вратлето му.

# 340
Подайте жалба до директора, за да пръскат отново.
Иначе преди ясла му напръсквайте крачетата. На спрея си пише колко часа действа, би трябвало да е достатъчно.
Аз преди да я заведа я мажа със слънцезащитен, защото там не го правят, а на площадката им грам сянка няма.

# 341
Благодаря за съветите.

# 342
Здравейте ! Каква е нормалната телесна температура през лятото за едно бебе ?
И вторият ми въпрос е Каква би била причина за тъмно зеленото ако ? От две седмици сме на АМ Нан2,пюре от банан(днес добавих и ябълка) и каша . Забелязах ,че акото е тъмно зелено днес.Дали е от ябълката ?

# 343
Мами, колко време най-много сте отлагали имунизация? Малката все беше болна и почти 2 месеца закъсняхме. Дали е проблем?

# 344
  • София
Мами, колко време най-много сте отлагали имунизация? Малката все беше болна и почти 2 месеца закъсняхме. Дали е проблем?

С по 3-4 месеца, а последната (която трябваше на годинка) - с 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт