За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 60 997
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,мами имам въпрос. Бебчо е на 23 дни и понеже е доста топло през деня се чудя дали мога да го слагам да спинка само по боди,за по памперс е рано още.

# 106
Моя в момента спи само по потник и памперс, не е завит. На последен етаж сме.

# 107
Ние и ние сме в апартамент ама съм го оставила по боди. Защото крачетата и ръчичките са му постоянно потни.

# 108
Ами да, притеснявам се да не му е малък интервала от 3 часа за такова голямо количество АМ. Той си върви доста едър, роди се 52см, 3,450 изписаха ни 3,250. Първия месец качи 1,500, 2я — 1кг и е дълъг 60 см. Много ме е страх да не яде прекалено много за месеците си.

# 109
Ами да, притеснявам се да не му е малък интервала от 3 часа за такова голямо количество АМ. Той си върви доста едър, роди се 52см, 3,450 изписаха ни 3,250. Първия месец качи 1,500, 2я — 1кг и е дълъг 60 см. Много ме е страх да не яде прекалено много за месеците си.
Явно много са те наплашили. Дъщеря ми качи първия месец 1.800 кг, втория 1.500 кг, нищо й няма, вече е на 11 г. и е съвсем нормално дете. Понякога ядеше на 3 часа, друг път на 4, понякога и на 2. Бебетата си имат инстинкт и ако не се намесваме се водят по него и ядат точно колкото им трябва. Ако ги лишаваме/натискаме да ядат, тогава има разминавания.
Иначе в болницата много ме бяха наплашили, да е жива и здрава педиатърката, че ми каза да изхвърля часовника, "родихме" се всички.

# 110
Явно,да. И с тези истории за разширяеане на стомахчето. Благодаря ви за успокоението все пак.

# 111
Здравейте. Синът ми е на пет месеца и десет дни. От около седмица акото му се промени като консистенция. Преди малко изака няколко желирани парченца, с големина на стафида и по-големи. Извинете за сравнението. Доста съм притеснена, а не успявам да се свържа с педиатърката...

# 112
Здравейте. Синът ми е на пет месеца и десет дни. От около седмица акото му се промени като консистенция. Преди малко изака няколко желирани парченца, с големина на стафида и по-големи. Извинете за сравнението. Доста съм притеснена, а не успявам да се свържа с педиатърката...
Захранено ли е детето? Ако вече не е само на мляко, промяната е абсолютно нормална.

# 113
Захранено ли е детето? Ако вече не е само на мляко, промяната е абсолютно нормална.

Не, само на кърма е.

# 114
Може да е от нещо което си яла ти. Но ние само може да предполагаме. Хубаво е педи да го види и да ви каже.

# 115
Може да е от нещо което си яла ти. Но ние само може да предполагаме. Хубаво е педи да го види и да ви каже.

Нищо по-различно не съм яла. Продължавам да й звъня. Благодаря за коментара.

# 116
Момичета здравейте. Моя бебчо е на 5 месеца и май го мъчат зъби. Бърка си в устата, лигави се, дъвче бибата и всичко и тези дни е леко неспокоен смисъл трудно заспива. Всичко започва както с коликитв. Моля напишете гел или нещо за венци. И ако е гел как го мажете? Simple Smile

# 117
  • Сандански
Моля за помощ. Синът ми е на почти три месеца, без пет дни и откакто се затопли пишка по-малко, яде по-малко и не знам какво да правя да не се обезводни. Карам го насила да яде и да пие вода, но не иска, даже се дави. Утре ще пуснем едни изследвания, за да видим дали няма здравословен проблем. Но ако се окаже, че е от жегата какво да правя, за да не се обезводни дребосъчето? Simple Smile

# 118
  • над кукувичето гнездо
Моля за помощ. Синът ми е на почти три месеца, без пет дни и откакто се затопли пишка по-малко, яде по-малко и не знам какво да правя да не се обезводни. Карам го насила да яде и да пие вода, но не иска, даже се дави. Утре ще пуснем едни изследвания, за да видим дали няма здравословен проблем. Но ако се окаже, че е от жегата какво да правя, за да не се обезводни дребосъчето? Simple Smile
Пронвайте да предлагате курма/вода със спринцовка или лъжичка.

Нищо по-различно не съм яла. Продължавам да й звъня. Благодаря за коментара.
При посещението при педиатъра си носете един напълнен памперс за показно. Peace

# 119
  • София
Обикновено слуз има, когато има някакво неразположение - слуз са тези желирани парченца. Може да го е боляло коремче, да има колики, или леко да е настинал. Може да са и зъби. Не се притеснявай толкова, ако проблемът продължи, по-добре идете директно на гастроентеролог.

За зъби мажех с Пансорал, обаче не мисля, че помогна особено. Купих от тези силиконови палчета с реснички и мажех с него, облекчаваше го по-скоро самото чешене, не гела. Затова наблягах на чесането. Имаме и Бочко, него го ползва външно - гризе цялата тубичка  Joy

Бебето няма да се обезводни, предлагайте, като не иска, не настоявайте. Просто е период, и аз имах подобен проблем и се притеснявах - не е свикнало детето с горещината явно, ще се оправи до няколко дни. Въобще по-добре е по-малко притеснения и повече вяра на инстинктите на бебето, обаче го разбрах чак с второто дете. С първото се изтормозихме взаимно  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт