За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 073
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
  • Сандански
Здравейте! Утре предстои ваксина на бебето (на 4,5 м.), а аз съм с мастит и лека температура. Възможно ли е това да окаже неблагоприятно влияние върху ваксината? Смахнат въпрос, но се чудя много дали да я отложа, най-вече заради това, че след това ще имам възможност чак към края на август да го заведа на консултация.   newsm78 Simple Smile

# 451
  • София
Не мисля, че това е проблем, т.е. според мен не се налага отлагане на ваксината.
Аз бях с мастит (и операция). Ваксини не сме отлагали, само пропуснах няколко кърмения.

# 452
На твое място нито бих отложила ваксината, нито ще пропускам кърмене. При мастит изпразването на гърдите е задължително Peace

# 453
и аз имам драма с ваксината. Трябва да ни слагат втората "порция", а съм с хрема, която ту се появавява, ту изчезва. На малката нищо и няма към момента, но...Отложихме прегледа и ваксинирането за четвъртък, но се чудя дали да не откажа ваксинирането...колко време може да се отложи?

# 454
и аз имам драма с ваксината. Трябва да ни слагат втората "порция", а съм с хрема, която ту се появавява, ту изчезва. На малката нищо и няма към момента, но...Отложихме прегледа и ваксинирането за четвъртък, но се чудя дали да не откажа ваксинирането...колко време може да се отложи?
Обсъди с лекаря. Когато някой в семейството е бил болен сме отлагали дори и бебето да е здраво в момента. Все пак има реален риск да се зарази. Може да се отлага колкото е необходимо.

# 455
  • София
Обсъди с лекаря. Когато някой в семейството е бил болен сме отлагали дори и бебето да е здраво в момента. Все пак има реален риск да се зарази. Може да се отлага колкото е необходимо.

Аз мисля,че може би самата лекарка ще отложи слагането на ваксина, след като питат дали детето му има нещо питат дали и някои от семеиството е болен, при нас е така и другите мами( приятелки) са ми споделяли същото.
Аз по същия начин с хремата вече втора седмица, офффф.

# 456
Здравейте!
Ще захранвам другата седмица с плод (вече съм въвела няколко зеленчука и овесени ядки).
Въпросът е ябълката ли е най-подходяща за започване? Варена и пасирана ли се дава? Зелена или червена се дава?
Надявам се след въвеждане да я давам за следобедна закуска с овесените ядки във вид на каша.

# 457
  • Сандански
Благодаря за отговорите. Днес биха ваксината и се надявам всичко да е добре. Simple Smile

Имам още едно въпросче. Синът ми не мокри добре памперсите и му давам вода. От този месец я пропи, даже като види шишето и трепери от радост. Не зная колко мляко поема, на кърма е, качва добре, като този месец е качил 1,5 кг, но това, че пампата не е пълна, а и урината е по-тъмна, за мен е сигнал, че не поема достатъчно течности. Ограничавах му водата до 60-70 мл на ден, защото четох, че толкова е нужно на дете до 6 м. Има ли наистина някаква норма колко вода да се дава на бебе и каква е тя, тоест колко най-много мога да му давам, без да се притеснявам ,че ще го претровя с вода? Той е почти 9 кила. Simple Smile

# 458
Според мен му давай колкото му се пие. Няма как да го претовариш с вода, бебетата си знаят най - добре от какво и колко имат нужда. Още повече щом не пълни памперсите и урината му е тъмна (и дъщеря ми е така, но отказва да пие  Confused)...аз само бих се радвала ако детето пие вода в тези жеги!

# 459
Аз също имам един въпрос зa ваксините.Кaк са понесли вашите бебчетa,тези двойните 2,3,4месец. Нашата първа вдигнa Т 37.5 И отказa вечерното мляко. Но на следващия ден се оправи, но съм чувалa, че следващите се понасят по зле.

# 460
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Pitanka,ябълката е подходящ плод за захранване.Когато аз дадох в началото първо я обелих,сварих я добре и я пасирах.Може да се дава като плодово пюренце самостоятелно,може да я смесиш и с каша,например с оризова или елда.А за овеса не е ли малко рано,той съдържа глутен?

Honey,и аз като Калина смятам,че вода можеш да даваш на бебето колкото му се пие.В тези жеги е хубаво да се поемат повече течности.

genkova,моето дете също при първата ваксина вдигна лека Т и аз бях много притеснена как ще понесе следващите.Но за моя радост мъника ги понесе много добре,даже не усещаше когато го боцкат в крачето,не е вдигал Т при следващите ваксини,даже накрая при последните спрях да му слагам и куул пач.Дано и при вас да минат така леко Hug

# 461
Генкова - на моят син два пъти му слагат по две ваксини. Първия път вдигна  до 37.6 и не съм давала нищо температуропонижаващо. Втория път беше само кисел и неспокоен, но без т. Дано се разминете с леки неразположения Peace

За водата- давам без ограничения. В големи жеги е стигал до 200 гр. на ден.

# 462
Здр мами още едно въпросче за ваксините. Днес като я изкъпaх забелязaх мястото на ваксинaтa дето я правят в родилното БЦЖ мисля че се казваше е почервеняло и в средата като че ли гной има, нормално ли е или трябва да търся педито

# 463
Здр мами още едно въпросче за ваксините. Днес като я изкъпaх забелязaх мястото на ваксинaтa дето я правят в родилното БЦЖ мисля че се казваше е почервеняло и в средата като че ли гной има, нормално ли е или трябва да търся педито
Консултирай се с лекар. По принцип БЦЖ-то става като топченце. Но да има гной не е нормално в никой случай.

# 464
Момчета, има ли отделно чаршафчета за колички за народени? Сега е повече от ясно, че ще завивам Бебка с тънка пеленка, но отдолу какво да сложа в колчката?

Общи условия

Активация на акаунт