За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 070
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!
Преди 28 дни, поради остро възпаление на ушите, на детето се наложи да му пукат тъпанчето и да му изтеглят гной.
Доктора каза, че 20-25 дни не трябва да го къпя, до тук ОК.
На контролният преглед на 26-тия ден, каза че вече е добре и може да се къпе в домашни условия.
Питах дали може да го водим на море, той каза, че може но във водата задължително трябва да е с тапи за уши или шапка за плуване.
Та тук  е въпроса , минавал ли е някой през това? Кой вариант е по-удачно да избера, за да съм сигурна, че всичко ще бъде наред?

# 481
  • София
От Нурофен по-често правят алергични реакции

Този нурофен действа ли изобщо,дори аз като съм пила няма ефект?!

Аз като цяло го избягвам, давам само ако трябва да редувам с Панадол и то не през едно, а през две давания.

# 482
Момчета, има ли отделно чаршафчета за колички за народени? Сега е повече от ясно, че ще завивам Бебка с тънка пеленка, но отдолу какво да сложа в колчката?
Има специални комплекти за количка с възглавница и подложка. Аз купих две, но и двете са зимни и не мога да ги ползвам. В момента постилам една памучна пелена и това е Simple Smile

# 483
Момичета,някой има ли информация,от какво са се натръшкали дечицата в детската градина във Варна?Вирус ли е било или от храна?

# 484
  • София
Здравейте, сестра ми роди на 21.07.
Апартамента им е южен и тя облича бебето само с боди и лека завивка.
Според вас ,може ли да я простуди? Малко ми е глупав въпросът.
За колики какво може да й дава?
И аз самата имам дете ,но моето е зимно бебе.
Също и за кърменето да питам.
Тя казва ,че няма много кърма и бебето остава гладно  за това му дава и адаптирано мляко.
Трябва ли да си вземе помпа за кърма? Как да стимулира кърмата ,ако има такъв начин?

# 485
Здравейте, сестра ми роди на 21.07.
Апартамента им е южен и тя облича бебето само с боди и лека завивка.
Според вас ,може ли да я простуди? Малко ми е глупав въпросът.
За колики какво може да й дава?
И аз самата имам дете ,но моето е зимно бебе.
Също и за кърменето да питам.
Тя казва ,че няма много кърма и бебето остава гладно  за това му дава и адаптирано мляко.
Трябва ли да си вземе помпа за кърма? Как да стимулира кърмата ,ако има такъв начин?

И миналото лято и сега малката спи само по боди,но не иска да я завивам.За щастие не сме имали проблеми.
Пробвала съм всичко за колики и за мен най-ефикасни бяха капките Абоколикен и Колийф,но да не се дават както пише на всяко хранене,а само 2 пъти,когато детето е най-неспокойно,при нас беше сутрин към 6 и следобед след 4.Давах ги на всяко хранене и организма и привикна,след което вече не действаха.
Хубаво ще е да вземе помпа,аз така стимулирах и имах поне по 150 мл за хранене.Колкото повече цедях,толкова повече кърма имах.

# 486
Няма да го простуди при тези температури  Laughing особено щом има и завивка. По - опасно е да го претопли!
За колики - при нас нищо не помогна. Може да пробва някакви капки, масажи на коремчето, ние слагахме и топла кърпичка, но сега в тези жеги не ми се вижда добър вариант. При нас детето млъкваше само на сешоара и прахосмукачката  ooooh!
За кърменето - най - добре да попиташ в подфорум - кърмене - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=409

# 487
  • град-държава
Моето бебе е родено март, но откакто започнаха жегите е само по боди потник. Реве и това като 'и обличам, а има климатик в другата стая, който не се изключва и стоим на отворени врати. Апартамента ни също е изцяло южен и не се стои. Завивам я с много тънки пелени, но постоянно се отвива и общо взето си стои гола. Изобщо завивки купих мога да отворя магазин.  Crazy Пробвах и с чувалче, рита, мрънка, реве и се поти постоянно. Все треперя, че ще настине и аз. Особено нощем като я пипна и винаги е студена. Завия я, не издържа и 30секунди.
Така е, колкото повече се стимулират гърдите - сукане/цедене, толкова повече кърма се произвежда. Предлагането е според търсенето. Много течности също така и здрава храна, но без стимулиране не става. Аз цедя поради несучещо бебе и до този момент е изцяло на кърма без дохранване. Но цедя стабилно дори и да не го изяжда винаги цедя повече отколкото 'и трябва, за да има. Но си е кошмарна работа това. Трябва много силна убеденост и мотивация.
За коликите при нас единствено помага Лефакс. Направо ни се промени живота с него.  Laughing

# 488
Моето бебе е родено март, но откакто започнаха жегите е само по боди потник. Реве и това като 'и обличам, а има климатик в другата стая, който не се изключва и стоим на отворени врати. Апартамента ни също е изцяло южен и не се стои. Завивам я с много тънки пелени, но постоянно се отвива и общо взето си стои гола. Изобщо завивки купих мога да отворя магазин.  Crazy Пробвах и с чувалче, рита, мрънка, реве и се поти постоянно. Все треперя, че ще настине и аз. Особено нощем като я пипна и винаги е студена. Завия я, не издържа и 30секунди.
Така е, колкото повече се стимулират гърдите - сукане/цедене, толкова повече кърма се произвежда. Предлагането е според търсенето. Много течности също така и здрава храна, но без стимулиране не става. Аз цедя поради несучещо бебе и до този момент е изцяло на кърма без дохранване. Но цедя стабилно дори и да не го изяжда винаги цедя повече отколкото 'и трябва, за да има. Но си е кошмарна работа това. Трябва много силна убеденост и мотивация.
За коликите при нас единствено помага Лефакс. Направо ни се промени живота с него.  Laughing

Ха-ха.И моето дете е родено март и не търпи никаква завивка за повече от 5 секунди.  Joy Все отвита иска,поне зимата успях да я науча да спи в чувал,та не я мислех.Сега завивам с чаршаф-отвива се за секунда,слагам друг-същата работа,накрая пелена-и нея изритва и вече от безсилие заспивам.  Joy На сутринта се започва едно чудене и чакане-ще закашля ли,няма ли...Дали не я простудих...  ooooh!

# 489
  • град-държава
Същата история сме, а е кихнала и аз вече се разтрепервам. Луда съм вече, изкукала тотално.  Crazy

# 490
Същата история сме, а е кихнала и аз вече се разтрепервам. Луда съм вече, изкукала тотално.  Crazy

Охо  Joy Същата съм.Имам доста здравословни проблеми и когато съм най-зле,тя или започва да киха или ужасен запек,диария-все нещо.Веднага си забравям болежките.Преди 3 седмици беше с диария,започна в събота.Мина,като и изкара кътник.Диарията започна в събота сутрин.От тогава всяка събота сутрин изпражненията и са по редки от обикновено,сигурно кучешки ще излезе,но така ме е страх  Confused

# 491
И дъщеря ми спи отвита, аз по принцип никога не я завивам, спеше в чувал, но откакто станаха жеги е без него. Не мисля, че ще настинат...поне при нас е мнооого топло Rolling Eyes

# 492
На тая жега по боди с къс ръкав е повече от фостстъчно. Нощно време може някоя пелена да замята.

За кърменето вече са те насочили.

За коликите- от всичко пробвано действаше Лефакс, торбичка с костилки, която се топли в микровълнова и два сеанса Боуен терапия Peace

# 493
  • Варна
Здр мами още едно въпросче за ваксините. Днес като я изкъпaх забелязaх мястото на ваксинaтa дето я правят в родилното БЦЖ мисля че се казваше е почервеняло и в средата като че ли гной има, нормално ли е или трябва да търся педито
Консултирай се с лекар. По принцип БЦЖ-то става като топченце. Но да има гной не е нормално в никой случай.
Напротив. Нормално е. Мен ме предупредиха още в болницата и после педито повтори да не се шашкам, ако стане така. Само не трябва да се пипа, натиска, а камо ли да се изтисква...
Във вторник сложиха ваксина на сина на моя приятелка.Тя даде Панадол само вечерта.Вчера,след като се събудил бил с Т 38,2.Падна с Панадол,но тя мисли,че е от зъб.Аз бях забравила,че му биха ваксина и предполагам,че е от нея.Работата е там,че точно тази ваксина отлагаме от няколко месеца и сега още повече ме е страх.Ако трябваше на мен да я бият-нека,няма проблем,ама за детенце...
Температурата не е повод за ужас. Тялото реагира на чуждите тела, които навлизат. Отминава за ден. Температуропонижаващите имат време на действие, те не предотвратяват вдигането на Т. Затова трябва да се дават когато детето е с температура. Иначе става като при приятелката Ви. Един напразен прием и детето после си вдига Т. Но трябва да се отчете и часовия интервал. Не по-малко от 4 часа за Панадол и 6 часа за Нурофен.
38.2 не е висока и без медикамент ще свали. Не се ужасявайте от нещо очаквано и нормално (при ваксина).  Peace

Относно Панадол (парацетамол) и Нурофен (ибопруфен). Парацетамолът е по-малко вредния от страна на алергии и натоварване на черен дроб и бъбреци. Но и двата сиропа не са никак безобидни и е добре да се приемат само при истинска нужда. При различните организми единия или другия е по-ефективен. При 40 градуса Т, на дъщеря ми Панадола сваляше за час само 5 десети, а Нурофенът до 38.5. Така че за мен Нурофен беше спасението, но за жалост може да се приема само 3 пъти на 24 часа, което налагаше и прием на Панадол.
Леко понасяне на ваксините  Peace
202uu Точно това е и моето мнение.
Здравейте!
Преди 28 дни, поради остро възпаление на ушите, на детето се наложи да му пукат тъпанчето и да му изтеглят гной.
Доктора каза, че 20-25 дни не трябва да го къпя, до тук ОК.
На контролният преглед на 26-тия ден, каза че вече е добре и може да се къпе в домашни условия.
Питах дали може да го водим на море, той каза, че може но във водата задължително трябва да е с тапи за уши или шапка за плуване.
Та тук  е въпроса , минавал ли е някой през това? Кой вариант е по-удачно да избера, за да съм сигурна, че всичко ще бъде наред?

Колко е голямо детето?
Приятелка имаше подобен проблем с детето си и не мисля, че е добра идея да рискувате с морето. Как се принуждава дете да стои с тапи за уши и плувна шапка в жегата? Айде шапката дори и да изтрае, с тапите не я виждам тая работа, а с това шега не бива...  Naughty
Момчета, има ли отделно чаршафчета за колички за народени? Сега е повече от ясно, че ще завивам Бебка с тънка пеленка, но отдолу какво да сложа в колчката?
За зимния кош/кош за новородено е достатъчно да се постели пелена или нещо друго. За летния кош има и памучни много готини подложки. Ако искате, пишете ми на лични, ще покажа снимки на нашите...

# 494
  • София
Аз давах на моето дете , Биогайа . Всяка сутрин по 4-5 капки /ли давах/
Вие давате ли на новородените си , Биогайа ?

Общи условия

Активация на акаунт