За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 060
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета, дано някой е запознат. При раждането имаше усложнения при мен и сложиха детето на антибиотик. Биха й Витамин К. Сега гледам, че в епикризата са ми написали да давам въпросния витамин 1 месец. Обаче: четох, че Витамин К е в намалени количества в кърмата, НО е в достатъчни количества в АМ. Доколкото засега сме на смесено хранене с превес към адаптираното мляко, има ли смисъл да давам допълнителни количества Вит.К или има опасност да предозирам? Не съм много сигурна в педиатърката, която ще дойде утре, а тук съм получавала най-адекватните отговори Simple Smile

# 511
По принцип в епикризата се има предвид, че когато детето стане на месец, се прави профилактика с витамин К (което е 2 капки, еднократно). Малкият също беше на антибиотик и нищо по-различно не са изписвали по отношение на вит. К. Задължително консултация преди да даваш по-голямо количество!!! Според мен се има предвид това, което споменах.

# 512
  • София
По принцип в епикризата се има предвид, че когато детето стане на месец, се прави профилактика с витамин К (което е 2 капки, еднократно). Малкият също беше на антибиотик и нищо по-различно не са изписвали по отношение на вит. К. Задължително консултация преди да даваш по-голямо количество!!! Според мен се има предвид това, което споменах.

Благодаря за включването!
Всъщност, пише следното: Насочва се към ОПЛ с указание за провеждане на профилактика с К-vit 2 капки еднократно до навършване на 1-месечна възраст.

# 513

Всъщност, пише следното: Насочва се към ОПЛ с указание за провеждане на профилактика с К-vit 2 капки еднократно до навършване на 1-месечна възраст.
Да, значи до навършване на първия месец веднъж трябва да дадете тези 2 капки. Не в продължение на месец.

# 514
  • София

Да, значи до навършване на първия месец веднъж трябва да дадете тези 2 капки. Не в продължение на месец.

Ооо, чак сега разбрах! ХИЛЯДИ благодарности!!!!

# 515
Точно така.
Еднократно до навършване на 1 месец и то по преценка на педиатъра. Малката беше само на кърма, но на консултацията като беше на 20 дни ми каза, че не се налага втория прием. Защо точно, вече не помня какво ми обясни, но я прегледа.

Честито бебче, Деси. Да расте здраво и щастливо  Simple Smile

# 516
  • София
Благодаря!!! Simple Smile

# 517
Здравейте! Очите на сина ми са леко зачервени, оплаква се и от "дразнене", както той казва. Препоръчайте ми някакви капки, които да го успокоят. Утре ще отидем на очен лекар.

# 518
  • София
Забравила съм всичко за пъпчето Sad. Кога трябваше да се обработва със спирт - през цялото време или чак като падне щипката? И колко беше спиртът - 90 градуса ли?

Елинор, не бих рискувала с капки преди да го види лекар. Купи от аптеката почистващи кърпички за очи, в момента ми избяга името им

# 519
  • град-държава
В родилното на мен ми казаха на всеки памперс да минавам с 70°спирт на стерилна марля и да капвам по капка Сителиум. Не сме имали проблеми. Падна чисто за около седмица.

# 520
Здравейте! Очите на сина ми са леко зачервени, оплаква се и от "дразнене", както той казва. Препоръчайте ми някакви капки, които да го успокоят. Утре ще отидем на очен лекар.
Окуфлаш ползваме при нужда преди да стигнем до лекар. Изписа ни го лекар, продава се и без рецепта. Безопасни са и за кърмачета, могат да се ползват за промиване или при изваждане на чуждо тяло от очето. Не са точно капки, а разтвор за промиване, при моето дете на 2 пъти помогна, винаги нося с нас в аптечката.

# 521
Деси, ние взехме 90 градусов спирт и основно вечер след баня изстисквах с памук няколко капки. При смяна на памперса през деня го правех като се сетя (демек рядко) и за 13 дни си падна без проблем  Wink

# 522
  • София
Вермилион, Доли, благодаря ви!

# 523
В Германия абсолютно нищо не се слага на пъпчето. При нас си падна без каквито и да е проблеми преди или след.

# 524
Моля, помагайте.
Малката е на 4 месеца и вчера падна от спалнята. Не пдна от най-високото, а някак си се плъзна, но се чу как си удари главичката в челото. Плака около минута и се успокои, след което всичко по старо му, има едва забележимо зачервено и леко синьо на мясторо. Личната каза, че щом не е повърнала е ок, но аз не спирам да се притеснявам, да не се отрази по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт