ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 091
  • 828
  •   1
Отговори
# 105
ако някъде не расте нищо значи ли че има заровено злато
Joy А  дано! Отивам да огледам дали в градината има място, където нищо не расте.

# 106
  • На брега

За божурите-изрязват се само семенните кутийки. Ако го изрежете до дъно има риск да не цъфти следващата година. Сега листата хранят корените. На есен може да се подрежат на около 10 см над почвата.
И ние така. По-късно през лятото ги подстригвам още малко, но ги изрязваме чак есента.

Божур пресадих в средата на април. Беше на пъпка, но не цъфнал. Сега цъфти в детската градина на детето.

Напръсках единият храст за кафяви петна и познайте- заваля Mr. Green!

Не знам дали показвах миналогодишните зверове, които съсипаха храстите ми.

За по-малко от седмица, това нещо покри не само листата, но и стъблата. Пръскахме, отмивахме... Накрая доста орязахме самите храсти.
По стеблата остана твърд налеп, като коричка. Имам чувството, че тези животинки възкръснаха и се появиха наново по листата.
Някой преборвал ли се е успешно с тази напаст и как?

# 107
Joy А  дано! Отивам да огледам дали в градината има място, където нищо не расте.
Ле,ле, аз се чудя съседите защо не работят и в градината им нищо не расте! hahaha hahaha
Май защото нищо не сеят, ама хайде!

# 108
Благодаря за съветите Heart Eyes Мисля да отрежа мушкатато, знам, чеще му трябва време, но иначе не знам как ще му избият нови листенца? то расте на горе, но изглежда плешиво.

За божурите - в моята къща (понеже е строена на мястото на старата къща  Mr. Green ) има божури сигурно на 50 години. До преди няколко години все ги изрязвахме до долу след като прецъфтят. Обаче последните няколко правя друго - махам цветовете и си ги оставям със зеленото да стоят като храст, понеже те са отделно покрай пътеката и чааак октомври ги изрязвам. И при двата варианта няма случай при който да не цъфнат на следващата година.

NovaTema миналата година имах същите гадове на китайската ми роза - беше на терасата изнесена. Казаха ми,че това били въшки и да напръскам с вода и малко веро в нея. Поседя така малко и след това с душа я полях цялата да измия верото и водата и съответно вече нямаше въшки  Laughing Не знам дали е същото, но по снимката изглежда абсолютно същото. Мисля,че не е проблем да пробваш. Успех Hug

# 109
vasq_5 , the wishmaster , благодаря! Ще ви напомня!  Hug

Ох, много се притесних аз с тази змия вчера... Ами тя под носа ни - въпреки че бяхме цял ден там и кучето и децата вдигаха страшна олелия. Нали уж бягали от силните шумове? А и две устройства имам забучени, дето вибрират - едното на няма и 50 метра.  newsm78
Колежки ми казаха, че змиите се катерели успешно по асми и дървета. Имам дърво /синя слива/, която е плътно до терасата ми и също асма, която се катери до терасата.   Rolling Eyes Сега не знам доколко е безопасно да се ползва тази тераса.

# 110
  • густо майна Филибето
NovaTema , аз се боря с това нещо вече години, не мога да се преборя напълно. Поддържам някакво поносимо ниво на два храста, а един недогледан изкорених, защото беше неспасяем. Нападат всички евонимуси, и малките ми са въшливи.
Големите обаче са достатъчно големи, за да си струва да се боря за тях. Пръскам с БИ-58 и Актара, а и с всякакви инсектициди, с които пръскам овошки, стига да остане в пръскачката. Пръскам не само отгоре, пъхам рамото на пръскачката вътре между клоните, гледам да облея и стеблата.

Това за златото много интересно Simple Smile Какво пък, ами ако има нещо?  Не знаех за това поверие, мислех, че почвата е виновна, или липсата на грижи Simple Smile

utro77, ако често сте там, може би ще потърси по-спокойно място newsm78 А мишки имате ли? Смоците се навъртат най-вече заради тях, птичките май са им по-трудни.
  Ако си сигурна, че е смок, няма никаква опасност. Змиите хапят, ако се чувстват застрашени. Няма да те нападне.
Аз като дете преодолях страха си от змии заради едни момчета, които дойдоха да ме плашат с водно змийче, хванато в бутилка. Взех им бутилката, по-страшно ми се стори да ме унижат Simple Smile Виж, онази огромна скрипя ми е ужасяваща. Моля се да не се появи тука някоя.
 Нашествието на плъхове е по-гадно от змия, уверявам те.

# 111

Задължително има заровено злато там дето нищо не расте. Копай и като изровиш дай малко и на нас. Joy
Само едно ми е чудно от къде го измисли това със златото?

# 112
  • София
Ето малко инфо за змиите в България

# 113
Много интересна статия за змиите! Благодаря!
Ама мислех, че са по-малко видове. Те ужасно много били...  Rolling Eyes Дано не се срещаме на живо!!!

Откакто имаме къщата /1 година/ мишки не сме виждали. Имаме пор/невестулка - нещо такова. Живееше на тавана. След ремонта на покрива не знам къде се е изместило, но редовно откривам изпражнения и черупки от яйца в двора.  Rolling Eyes

# 114
  • София
Здравейте момичета.Имам нужда от помощ.Харесах много един пълзящ храст,но не знам какъв е.Моля,ако някой знае как се казва да го напише.Благодаря. bouquet

http://www.img-share.eu/f/images/220/viber-imageISkGFHv.jpg

http://www.img-share.eu/f/images/220/viber-image1JRMGMrb.jpg

# 115
Според мен е лоницера, не виждам много добре цвета, ако от близо изглежда така:

Някои са много ароматни, аз имам жълти и бели, виждала съм и розови. Много лесно се вкореняват от клонче.

# 116
Не знам как се казва. Аз го мислех за жасмин, но гугъл друго ми показва.

Иначе храста е мн хубав - свекърва ми има и ухае страхотно!

# 117
  • София
Не, цвета не е като този,който показвате.
Те са малки цветчета,подобно на тези на люляка.  newsm78

# 118
Тогава предполагам, че е един вид бръшлян - hedera helix irish ivy с плодчетата изглежда така:

# 119
  • София
Не, май и това не е .
Опитах се да го открия по картинка в интернет, и май го намерих. Това му е името polygonum aubertii.
Сега ще търся при какви условия расте. Трябва ми за пълен юг, дано обича слънце...... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт