Искам да кажа ... (79)

• 98 222
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Цвети, заповядай! Жега и коктейли има за всички Simple Smile

Акаша, аз напук на всичко, което пиша винаги, че за децата е най-добре да са си у дома до поне 4-5 години мисля, че си права да ходи на градина. Детето не е малко, не е за ясла, не е 3 годишно и успешно си ви играе.

Просто постоянствайте и й обяснете да знае, че у дома няма никой и че децата ходят на градина и у-ще,а родителите на работа.

Не бих те съветвала това ако ти харесваше да си домакиня и майка стояща си у дома (ох, как ми харесваше на мен, ама няма), но при това положение е добре и за двете да свикнете, че след година-две ще има всеки ден у-ще и това не е по желание. Успех и те разбирам!  Hug

Честити очила  Sunglasses

# 631
  • В Космоса
Kontes,  Hug

Всичко каквото трябва ѝ говоря, не се отказвам, дано лятото ме зареди и на есен с нови сили започвам опитите пак. Не се отказвам лесно, но на всеки понякога му кипва, колкото и да е твърд.

Сега ново двайсет. оказа се, че най-много се притеснява от това, че се е напишкала и затова ме моли да я взема на обяд, да не се напишка пак в леглото и я било много срам от децата. Обяснявах половичн час, че няма от какво да се притеснява, успокоих я, да видим утре как ще е. Само от повръщането ме е страх, да не се повреди нещо. Видя на баща си празната, но изцапана от храна чиния, закри си очите и каза не искам да я гледам. А днес госпожата каза, че била казала, че повръщала заради това, че на децата устите били мръсни. Thinking Нещо яко я е догнусяло явно. Не знам и аз какво да мисля. И доза манипулация и подсъзнателен протест и така...

# 632
Добро утро!
Акаша, детето никак не е малко и просто ви прави номера. Напук на всичко, което пише по книгите, някои деца на обичат да им се говори, а сами си изграждат мнения и представи. Синът ми е от децата, които не обичат да им се говори за нещо. Ако все пак реша да го подготвя за нещо, проявява ужасна нетърпимост, иначе се оправя сам. А и много пъти съм казвала, че има разлика от болест до болест. Ако детето стига до болница е едно, ако се сополиви и е с температура ден-два, е друго. Синът ми се скъсваше да боледува първите месеци, но не сме стигали до болница и до тежки ситуации, сега от началото на годината, когато изкара варицелата изключително леко, не е отсъствал по болест.

# 633
  • В Космоса
С рев я закарахме, много нещастна я оставихме, но последен ден днес. После на есен ще му мислим. Ще я вземем по-рано и ще ходим да се черпим по случай рекорда, който постави - 5 дена без да се разболее.

# 634
Акаша, а взимане на обяд? Поне докато не си почнала работа. После, като няма как, няма, ама докато има как, защо трябва да ти реве детето и да страда? Не го разбирам аз това насилствено ходене не ДГ, все едно ако не ходи, няма да порасне. Децата са различни и това, че някои обичат да ходят на ДГ, не означава, че тези, които страдат там, трябва да станат като тях.

# 635
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Акаша, а взимане на обяд? Поне докато не си почнала работа. После, като няма как, няма, ама докато има как, защо трябва да ти реве детето и да страда? Не го разбирам аз това насилствено ходене не ДГ, все едно ако не ходи, няма да порасне. Децата са различни и това, че някои обичат да ходят на ДГ, не означава, че тези, които страдат там, трябва да станат като тях.

Абсолютно подкрепям Янечек.
Въртите се в порочен кръг - детето страда, от стреса му се понижава имунитета и се разболява. Оздравява и почвате отново.
Не всички свикват и не с всички ДГ. Има голямо значение и ДГ и атмосферата в нея, а и учителките също. Нашият е нещастен при едната учителка и заради нея не иска да ходи. Мислеха, че е някакъв каприз, защото той е много чувствително дете, обаче жената си счупи крака и детето ходи с огромно удоволствие сега, когато я няма.

И друго искам да кажа - това, че децата са манипулатори, е груба и плоска идея, според мен. Когато е нещастен, всеки човек се мъчи да се измъкне от ситуацията и те го правят, както могат. Когато ви се струва, че едно дете ви манипулира, запитайте се какъв е проблемът. Със сигурност не е в детето. Поне не в едно толкова малко дете.

# 636
Някои са манипулатори, Светалчо, виждала съм го с очите си и за всеки е очевидно, с изключение на родителите. Такива са всички разглезени деца, но то си личи кога едно страда наистина и кога иска просто да те мъчи.

# 637
  • В Космоса
На есен ще го мислим.

Търси начини да я оставим вкъщи, нормално е след като не ѝ харесва на градината, това имам предвид под манипулация, а не за да ми е гадно на мен. Laughing
То и на доста възрастни не им харесва да ходят на работа, обаче се налага. Ще свикне, надявам се, само да е здрава!

Много ви благодаря за включванията! Hug Имах нужда да се оплача, но да не досаждаме с казуса ми, така или иначе днес е последен ден и ни чака едно прекрасно лято. Heart Eyes

# 638
  • Пловдив
Е, най-малкия ми не е ходил от 3 седмици на градина. Направи там един пристъп, не точно там, взех го в 17:00, в 18 беше красиво нагласен докато приберем и братята му и се приберем в задръстването за да мога да реагирам. Оправих го, взех бележка "клинично здрав" и през ноща преди Денят Д за тръгване - пак екшън. Междувременно още един. И сега си седи у нас. За който не го познава е здрав и свежа ряпа.

Изобщо не мога да схвана от какво се провокират тия пристъпи. Нито по време на деня, мислех, че е от студ, мислех, че е от вредните частици от отоплението зимата, сега мисля, че е от полени. Нямам идея направо.

Толкова съм откачила, че въпреки, че мисля, че не е от котката, ОБМИСЛЯМ да и му намеря друг дом на кота.

# 639
Янтре, той не ги ли правеше и преди котката?

# 640
Много ви благодаря за включванията! Hug Имах нужда да се оплача, но да не досаждаме с казуса ми, така или иначе днес е последен ден и ни чака едно прекрасно лято. Heart Eyes

На мен специално не ми е досадно да говорим за деца, напротив - интересно ми е, затова се и включвам. Надявам се есенес да е пораснала и да е по-здрава. Едно от най-изнервящите неща е детето ти да е вечно болно, преживяла съм го и знам, че е така и че може верно да луднеш, седейки си вкъщи и треперейки над всяко покашляне.

# 641
  • Пловдив
Янтре, той не ги ли правеше и преди котката?
Да. Ама може би (или си въобразявам) зачестиха. Абе нали знаете - когато не виждаш разумно решение почваш да мислиш ирационално и се хващаш за сламка. Откачила съм и на разумно ниво го осъзнавам.

Едно от най-изнервящите неща е детето ти да е вечно болно, преживяла съм го и знам, че е така и че може верно да луднеш, седейки си вкъщи и треперейки над всяко покашляне.
Да. Даже трезви и разумни хора като мен откачат. Натискът е постоянен. Особено като едно изкашляне преди лягане МОЖЕ да е сигнал за криза в 3 посреднощ, ама може да е просто едно кашляне.

# 642
Веднага разкарай котката, щом детето има такива проблеми, едно животно в дома може само да ги обостря.
Аз имам алергия към котки, има ли стаята котка и започва да ме дразни гърлото - стяга ме и започвам да кашлям. Още като дете го установихме, именно защото имахме котки - не една и две при това, а цели 8. Макар и дворни, които не влизат в къщата, ми провокираха алергията, когато играех с тях.

# 643
  • Пловдив
Да, ама той правеше пристъпи и преди котката. А ей сега точно преди да почне цъфтежа имахме два изключително спокойни месеца, нямаше му нищо.

Иначе ако има кандидати за котарака, да ми кажат на лични. Да има над какво да мисля. Котаракът е много толерантен към деца, търпи ги повече от всяка друга котка която съм виждала, мързелив, спокоен, улегнал, не прави бели, обича да спи, търпеливо понася да го къпят в душкабина, не обича да го къпят в мивка, ходи само в неговата си тоалетна, обича Роял Канин за кастрирани котки и Роял Канин за персийки, дългокосмест - създава проблем като всяка дългокосместа котка, не реагира на пис-пис. Има ЕДИН недостатък - не обича кучета.

Забравих - кастриран, ваксиниран, обезпаразитен.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 11:38 от Янтра

# 644
  • Sofia
Янтра,  Tired.Бих го осиновила тутакси вашия Въглен,ама моята ще възрази  Crazy.
Съжалявам да прочета,че младежът е с пристъпи,пак. Дано имате спокойно лято!

Скрит текст:
Моят син се адаптира в градината по-бързо от мен.Аз що рев ревах  Embarassed първите седмици.Ревах,защото той не плачеше за мен  Crossing Arms Демек твърде бързо ме прежали  hahaha. Изкукала работа! И аз смятам,че 5 години седене дОма са си доста и не  е конструктивно за цялото семейство  Peace.  Всъщност след първоначалния му мерак започна да ходи с нежелание- не искаше да яде,да спи,та все нещо се уговаряхме с учителките.Но те бяха много толерантни, децата малко-10-12 и все другари на моя  Heart Eyes. А аз работех на 4 часа и си го вземах рано. Докато не започна да иска да го вземам след 17.30,че да играе  Hug.
Акаша, успешна адаптация на есен! Има време, може да се промени нещо я в детето,я в градината и да се случи "чудо"  Peace!
Разходих котката, поресах я малко,що пух свалих от гърба й  bowuu.Ще се стягам за спорт,а следобяд пак ще вися на МОЛ  ooooh!,докато младежът ми решава задачи. За последно.В неделя е на изпит  Peace.
За фешън дейс щях да казвам.До сега са ми били все сполучливи поръчките и коректно отношението  newsm78.И днес поръчах два подаръка за предстоящи рождени дни  Peace.Янтра, говори с тях! Любезни са.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 11:23 от GeNa

Общи условия

Активация на акаунт