Лятото на прага ни шепти - двучертичков дъжд ще завали!Мами над 35

• 42 262
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • гр.София
Перу прегръщам те  Hug Това за възрастта,да знаеш хич не е от значение,майката си е майка, и както казва Ивка,едни и същи бебешки теми ги вълнуват и тези по кафетата.(е не всички де). А пък ти хич не изглеждаш на годините си Wink
Ивка,от зъбите ще да е,мъка си е този период. За свеки ко да ти кажа,едно към едно с моята. От сегашна гледна точка,мисля че я е било страх. Тогава обаче яко бях подпалила и ми беше черна,меко казано! Сега вече,когато и да звънна да и го оставим е винаги готова,и и имам голямо доверие. Знам,че няма да си позволи един бонбон да даде без мое разрешение,като си го взимам пълен отчет какво е ял,какво са правили,и съм спокойна,че няма да му даде да сложи нищо с мръсни ръце в устата. Това последното го пиша,че доста съм се сблъсквала със старото поколение,което-"ех,вие като че вае с чисти ръце сте яли,и от земята сте взимали,много се втелясвате". Та така,може и при твоята това да причината!

# 616
На мен ми е много хубаво с по-младите майчета. Перу, гарантирам ти - ще се изненадаш приятно.

# 617
И аз за Б. мисля, че са зъбките. Той без причина не плаче и е спокоен. Сега се буди и мрънка жално. Нещо го мъчи.
Мария, може да си права. Ама пак се дразня  Joy
За майките с колички, скоро се разправяхме с моя приятелка, живее в друг град, пич. Ходи си сама, решила да завърже контакт с някоя орда. Запознала се, общували, но около 3 часа обсъждали акото на едно от бебета какъв точно нюанс на жълтото е и й дошло прекалено. Не, че акото не е важно, но си обикаля сама  hahaha И аз така -  от време на време общувам, колкото да се убедя, че ми идва в повече. Не, че имам против празноглавките. Но друга тема освен бебета няма и някакси прекалено вторачени са ми.
Ще питам в темата, ама да питам и вас. Гледам за столчета за кола, сегашното ни е 0-13 кг. Следващото 9-18 или 9-25 кг? Елементарно бих се насочила към 9-25 кг, но не може да няма нещо подвеждащо щом има две такива групи newsm78

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 00:28 от ivivkata123

# 618
Аз категорично не харесвам яслата и ако мога бих си гледала детето.
Имам подобен проблем, нямам приятелки наоколо и нямам какво да си кажа с никоя, не че са празноглави, ама нещо не ми се запознава с нови хора и не ми се водят едни и същи разговори.
Иви, аз съм се насочила към 9-36  Wink

# 619
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ивка ние се насочихме към ето това евентуално 9-36 кг http://www.preciouslittleone.com/product-information/38/35628/cy … seat-(limestone)/ или това http://www.preciouslittleone.com/product-information/38/43910/ki … ar-seat-(mumbai)/

Ама имаме време де Simple Smile

# 620
За марка ще е Сайбекс, защото количката ни е такава и за да е съвместимо с рамата. И безопасността им е високо оценена. За килограмите се чудя. Дано не говоря глупости, защото сегашното столче 0-13 кг е съвместимо с рамата, за големите не съм чела нищо още и може и да не се местят, знам ли. Ако е така може и друга марка да вземем. И Адак класациите ще прегледам, че последно преди да родя се интересувах от темата. Но не мога да си обясня категориите килограми - 0-13, 0-18, 9-25, 9-36, защо така се припокриват newsm78
Скрит текст:
Забележете кои сме на линия- Амини, Ели, Жането, аз Joy. Фокси дано спи, ама аз ще съм нощна смяна сигурно

# 621
Аз пък съм лоша мама , моето дете тръгна на ясла на 6 месеца  Crossing Arms . И много добре ми я гледат, по- добре от всякакви баби. Разболява ми се много обаче, заради контактите с другите деца. Дали и е мъчно за мен? Не особено . Харесва си какичките . Дали на мен ми е мъчно? Къса ми се сърцето . Дали имам избор ? Не .
Перу, хич не мога да те разбера с тази ти предубеденост към младите майки, честна дума . Не че искам да слушам само за бебета,  но пък и по час на ден няма да ми е проблем . А може и да не говорят само за това , не се знае. Сестра ми си намери доста приятелки от площадката пред блока преди години. Беше се преместила сама с детето в друг град .
Иви
Скрит текст:
и ние сме на вълна зъби май (дано съм права , хич не мога пак болна ) Вече близо седмица пада рев и не спане , яко плюнчене . Вчера ходих в аптеката да търся спасение. Оказа се че аптекарката има бебе колкото моето - даде ми билкови свещички чудо . Само след половин час и бебето спи . Мушнах тази вечер една , вярно заспа, дано изкара до сутринта . Ако няма ревове тази вечер, утре ще ти напиша как се казват Simple Smile 

# 622
  • Истински се вижда само със сърцето.
Жане не си лоша майка бе, всеки си има своите причини за нещата  Hug дано Лизи се адаптира и почне по -малко да се разболява и да напишеш свещичките Simple Smile

Иви тези най - големите не се местят на рамката на количката, но ние така или иначе София гледаме да не я държим в тези седалки извън колата, а и искаме да купим нещо наистина добро за до края, че не са никак евтини Simple Smile

Тази вечер беба си заспа в нейното легло, да видим до колко часа Simple Smile

# 623
  • На остров
Четох и мислих толкова неща да напиша, но сега всичко се изпари.
За разходките аз също сама за сега, ако имаше майки щях да се опитам да се запозная но аз съм си приказлива и нямам против бвбешки теми. Аз си пишех с някоя дружка он лайн, ако ми е много скучновато като се разхождам или пътувам, това преди да се разхождам с количка Simple Smile . Но определнно виждам ползата от двора и верандата, не се налагам да излизам с бебе на разходка , като не ми се ще Simple Smile .
Тите браво за стройната организация !
Фокси вчера си мислих колко си оправна! За корема бягане и планки мисля аз са най ефективни.
Днес моята сестричка има рд ! Черпя ви от сърце с всичко ! Много си я обичам и тя ми е всичко от кръвно роднинска гледна точка. Тя ми е и страхотна приятелка освен всичко друго. Искам да е жива и здрава и много щастлива !
Сега ще продължа да спя до следващото хапване Simple Smile .
Пожелавам един страхотен слънчев ден на всички !

# 624
Уанче, да ти е жива и много здрава сестричката! Да се разбирате винаги толкова много, колкото досега! Много щастие, много топлота и много любов!

# 625
И аз да се цопна със съвет Simple Smile
Тръгнах на работа когато детето ми беше на 9 месеца. Работя чужда фирма и така се бяхме договорили. Като се върнах първо незнаех къде се намирам от към работа. Втора главата все в къщи ми беше. Как е детето , какво прави, добре ли е? Когато се приберях бях 100% с него. Чистех, миех и готвех през ноща. Та спях още по-малко. Детето ми го гледа детегледачка до 2.5 години. Тогава тръгна на градина. До тази възраст социализация и деца не му трябват. То играе до другите деца. Така че час / два на площадката са си супер.

Запознах се с целият квартал. Със всички майки с деца година по-голямо или по-малко от моето. И сега моето играе със същите тези деца. И аз общувам със същите тези майки. За мен е изключително важно да познавам родителите. За да знам какво да очаквам от децата им. А и това е урок за всички участници.

Колкото до помоща. Майка за съжаление не ми е помагала - гледаше 2 -80 годишни бабета. Но на свеки го оставих веднъж у тях. То беше опищял къщата и тя се бе обадила на ММ да отиде. Втори път няхме отишли на сватба и той не ревал 3 часа. За първи път го гледа самостоятелно за няколко часа на 1.5 години. Сега съм и адски благодарна, защото почти няма път в които да я помоля да го гледа и да не се съгласи. Но сега от позицията на времето ми е ясно колко я е било страх жената.

# 626
Добро утро на малко по-свежа глава!
Фокси спа от 23:00 до 5:30 и сега пие второ кафе.

Хоуп, тъкмо си преди малко с кафето за теб  Hug
Предполагам, че гледането на К. ще е по някаква подобна схема, но ще почакам да порасне детето и да видя какъв характер ще ми се падне  Wink

Вчера се размотавах по софийските улици и някак ми беше добре, че съм за малко. Днес отивам да се размотавам по пловдивските централни потайности  Mr. Green

Уанче, честит рожден на сестра ти!

# 627
Добро утро
Много сте писали вчера, едва ви изчетох.
На мен винаги ми е било много приятно да гледам майките и бабите в парка. В нашия парк има голямо разнообразие от майки - и много млади и доста по възрастни. Общуват си без проблем по между си. Лятото са почти целодневно по пейките заради големите жеги тук. А най милата картинка е когато видя група татковци с количките  Mr. Green  

За ясли и градини, мисля че децата се настройват доста по лесно от майките. Макар и да не го показват. Имам много спомени и от яслата и от градината. Бях от децата, които се съдират да реват сутрин. До предпоследната група ревях като магаре. Мама понасяше много зле изпълненията ми. Една сутрин жената и казала - остави я да влезе, изчакай точно 3 минути и погледни през прозореца. И какво си мислите видяла - сълзите ми изчезнали, цялата група строена и преброена от мен, всички играчки заграбени пак от мен, и аз дива и щастлива. От този ден нататък ме водеше татко на градина  Mr. Green

За подаръка на сестра ми, вече е решено - купувам луксозен химикал, още по луксозен тефтер и най-голямата разфасовка Гинко билоба  hahaha hahaha hahaha
Не мога да я сменя на този етап. Чисто финансово не мога да си го позволя. Тук ми искат от половин до една минимална работна заплата за да ми водят фирмата. Като се има предвид, че нямам персонал и заплати, имам по 1-2 фактури на месец, в някои месеци даже и нямам. Струва ми се много.

Слагам кафето и подхващам задачите за деня

# 628
Уанче, да ти е жива и здрава сестричката! Все така да се обичате, уважавате и подкрепяте!
Перу, аз бих им дала шанс на младите майки. Ако след третата среща не върви, явно няма да потръгне. Ние ходихме на едни сбирки в село няколко пъти. Оставят децата да пълзят/играят, но понеже часовете на сбирката съвпадат с режима й на спане, спряхме да ходиме. Иначе, около нас има поне 5 дечица на същата възраст като Изабела. Досега не съм срещнала нито една мама като ходиме на разходка с количката - по два пъти на ден! Но пък ще излизаме с други дечица от групата й по плуване като се постопли и става за басейн. Та, и ние се разхождаме самички. Много ни е добре. Понякога ходим в близкия супермаркет -пазаруваме и после сядаме в кафето - аз пия водичка, детенце яде пюре и зяпа хората.
Това с лепенето на етикети коя лоша мама и коя не не го разбирам. Нито размахването на пръст, бил той и виртуален...
Мимче, ние ходихме 3 или 4 пъти преди да я оставя цял ден за по 2-4 часа - малко с мен, после без мен. Пак плака без мен. Иначе мога само хубави неща да кажа - и как не, като са 3-4 деца в градината. Вчера бяха 2 каки с 3 деца. спазват й режима какъвто е вкъщи, ползват памучните пелени, хранят я с прясно сготвена храна... Но за цял ден не е готова. Съгласна съм с Хоуп тук, че социализиране им трябва след третата годинка дори.
Мария, съгласна съм за границите. След втората годинка. От 3тия до 18 месец страхът от изоставяне е доминантен фактор при дребните. Това е лично убеждение и никого не задължавам с него Wink
Ивка, опитай да не й се дразниш ако може. Не позволявай поведението и постъпките й да те контролират.
Фокси, оправна булка си ти - колко неща си свършила с едно ходене! И аз съм на програмата на Румяна. Минах на следващото ниво. Иначе както казва и Уанчето - поза дъска и бягане/скачане (всичко което де прави от стоеж) е супер ефективно за корем.
Ели, все ше пиша и все пропускам - тук казват 6 седмици след секцио можеш да започваш с по-сериозните упражнения.

Хайде, да ви е светло! Аз се залавям със задачките докато дреболина си доспива, че се надрънди в 5.15

# 629
  • Пловдив
Привет!
Пия кафе да отлепя,че...трябва да я подхващам.

Изчетох ви...ама и аз като Котето мисля.Наско след 2-та год. го оставех на ясла.Ама точно го оставех.Голямо дране беше...лелята го дърпа навътре,той навън.Тя го съблича,той се облича...реве и вика не,не ме оставяй. Tired След тия случки направи страшна пневмония...мисля има връзка и то голяма.Обаче избор нямах,тр. да се бачка.
Не мога да си представя какво и е на Жана... Hug визирам това да си дадеш детето на 6мес.Колкото и добри да са каките.

Тая сутрин уж сме по-добре.Да видим...дано! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт