СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 025
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 270
След като излязат резултатите, каква е следващата стъпка?
От гнездата ли се взимат заявления/ формуляр за подредба на желанията/ ?

# 271
  • Бургас
И в Бургас са готови отдавна. Но и на мен ми обясниха, че трябва да се изчакат всички РИО. Лошото е, че колкото по-малко време остава до обявяването на резултатите, толкова повече се филмирам ooooh! Мен общата статистика не ме вълнува толкова във връзка с подредбата на желанията. Така или иначе, не смятам да я променяме. Най-много да го приемат по желание, което е по-назад в списъка.

# 272
  • София
emilio94, изчаквате получаването на удостоверението за завършен 7 клас и служебната бележка с оценките. Заявлението за участие в 1 класиране,  в което вписвате желаните паралелки, можете да попълните както на място в гнездото, така и предварително у дома ( говоря за София), както на ръка, така и на компютър.

# 273
  • Пловдив
emilio94,
1. в училище трябва да им дадат служебни бележки с резултатите
2. да си получат удостоверенията за завършен 7 клас и характеристики. На нашите миналата година им дадоха и фотокопия с печат вярно с оригинала, понеже при подаване на заявленията сверяват оригинал и копие и прибират копието. Гледайте добре дали има всички печати и подписи, за да не ви връщат.
3. подаване на заявленията. В сайта на РИО София миналата година качиха актуално заявление, което спокойно можеш да попълниш на компютър вкъщи на спокойствие. В Пловдив няма такова щастие. Всичко се пише на място в училището-гнездо.
Скрит текст:
Това няма да спра да го повтарям. Много ме е яд на пловдивските европейци в РИО  Mr. Green
. Иначе заявления, листове с разпечатани паралелки т.е. всичко необходимо го има в училищата- гнезда.

# 274
emilio94, изчаквате получаването на удостоверението за завършен 7 клас и служебната бележка с оценките. Заявлението за участие в 1 класиране,  в което вписвате желаните паралелки, можете да попълните както на място в гнездото, така и предварително у дома ( говоря за София), както на ръка, така и на компютър.
От къде се взимат тези заявления? Как изглеждат? От сборника ли се изваждат желаните паралелки? а кодовете за тези паралелки? Например НЕГ са обявили прием за 7 паралелки, но с един или със 7 кода ще са?

# 275
emilio94,
1. в училище трябва да им дадат служебни бележки с резултатите
2. да си получат удостоверенията за завършен 7 клас и характеристики. На нашите миналата година им дадоха и фотокопия с печат вярно с оригинала, понеже при подаване на заявленията сверяват оригинал и копие и прибират копието. Гледайте добре дали има всички печати и подписи, за да не ви връщат.
3. подаване на заявленията. В сайта на РИО София миналата година качиха актуално заявление, което спокойно можеш да попълниш на компютър вкъщи на спокойствие. В Пловдив няма такова щастие. Всичко се пише на място в училището-гнездо.
Скрит текст:
Това няма да спра да го повтарям. Много ме е яд на пловдивските европейци в РИО  Mr. Green
. Иначе заявления, листове с разпечатани паралелки т.е. всичко необходимо го има в училищата- гнезда.
Удостоверенията за завършен 7.клас необходими ли са за класирането?А тези характеристике-те за какво служат и кой ги изготвя?

# 276
  • I want it all and I want it now.
Характеристиката от класната.Всяка година се дават.Удостоверението ти трябва за подаването на заявлението и после за запиването.Вижте 1 страница на темата.

# 277
  • Пловдив
emilio94, не четеш ...
на сайта на РИО или в училището гнездо
НЕГ са с един код. Най-добре да оставиш комисията по прием да си нанесе кодовете, ти си изреждаш само желанията.

Имам чувството, че падаш от небето. Досега характеристики не са ли ви давали? Не знам за какво служат, но се дават от едното училище за другото.
Без удостоверение първо не можеш да кандидатстваш и второ - от там се взимат оценките по балообразуващите предмети.

# 278
  • Бургас
Удостоверенията са необходими, нали от тях ще вземат балообразуващите. Затова и подаването е от 16-ти. В гнездата трябва да има цялата необходима информация, вкл. за кодовете и т.н. При нас досега АЕГ беше с два кода - един за паралелката с руски език и един за останалите паралелки с немски. Едно време, когато нямаше паралелка с руски, си беше с един код.

# 279
  • най-шареното място
[
Удостоверенията за завършен 7.клас необходими ли са за класирането?

Да, там е 1/3 от бала в общия случай.

# 280
# 281
  • дядовата ръкавичка
Не ми е смешна статията, но отбелязвам, как е написано"Баба Илийца"  Mr. Green. Марш обратно в 7ми клас  Wink

# 282
Благодаря! За сега последен въпрос:
Гледам справка по у-ща за 2014-пише:
Среден успех по БЕЛ, МАТ, ГИ, ИЦ, ФА, ХООС, БЗО, ЧЕ, среден успех според МОН, среден успех, изчислен от човека, изискал справката от МОН
Този текст е копиран от Danybon.com. Прочетете повече на http://www.danybon.com/obrazovanie/spravka-maturi-uchilista-sofia-7-class-2014/
и копирах СМГ: 2. София    Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“    59.69    63.67    16.37    14.87    12.8    13.29    14.07    30.76    19.6    28.19
Това означава ли, че по БЕЛ са изкарали средно по 59,69, а по МАТ 63,67? В СМГ средният успех по МАТ е бил 4,70?/а само статистиката от МОН ли да София-град дава колко и какви оценки има? Там липсват данни, колко са се явили./
Няма ли някой статистик от форума, който да извади за София-град тази година колко места ще има за момичета и момчета за първите 10 училища, за да ни улесни?

# 283
  • София
Какъв статистик е нужен за целта, Емилио... Отваряш одобрения списък на РИО с паралелките и просто броиш (сумираш)  местата за момичета в желаните от детето гимназии.

# 284
  • София
Хахаха, Айяла, не ме подсещай за тая "Баба"! Grinning (На мен ми е забавна статията! Милите деца! Joy )

Общи условия

Активация на акаунт