СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 215 936
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 300
Подобни статистики има и само за БЕЛ и само за МАТ, но те не са кой знае колко полезни.

За деца, на които се утроява едната оценка от матурата са по-полезни точно те.  Peace
Обясни ми как това е полезно, моля. Аз не намирам ползата.

Принципно и трите статистики не могат да ме ориентират кой знае колко в нашия случай, но все пак тези по отделните предмети дават малко по-точна картинка отколкото обобщената статистика. Подкрепени и с резултати от училището, където очакваме да е най-голямото струпване на високи резултати, ще имам долу-горе някаква представа.

# 301
  • България, София
Принципно и трите статистики не могат да ме ориентират кой знае колко в нашия случай, но все пак тези по отделните предмети дават малко по-точна картинка отколкото обобщената статистика. Подкрепени и с резултати от училището, където очакваме да е най-голямото струпване на високи резултати, ще имам долу-горе някаква представа.
Да, така картинката се изяснява  Simple Smile.

# 302
  • най-шареното място
Не е малко.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 10:41 от ом

# 303
  • София
Уф, въпросите в темата стават все по-страшни.

В сайта на РИО има обявен приема по паралелки:
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2016_docs/p … s_profilirani.pdf

Ето ги и в ексел:
http://dox.abv.bg/files/listtree

Това е само за профилирани паралелки.
Не успявам да достъпна до екселския файл.

# 304
Тогава какво ни касае тази статистика? Интересува ни статистика за кандидатстване.
Мен ли питаш?  Joy
Ти даде линк към нея.
Скрит текст:
Мога да ти обясня какво е значението на тези данни, но не виждам смисъл.

Ей това препоръчват от РИО - София.

Попълването на заявлението трябва да се извърши много внимателно, четливо и добре обмислено. Подредбата на училищата трябва да се осъществи от най-желаните низходящо към по-малко желаните профили, професии и специалности на конкретните училища.

Аз ще добавя - статистиката те вълнува дотолкова, доколкото е важно да бъдат посочени достатъчно на брой желания, за да не остане детето некласирано. Иначе, с нейна помощ можеш да си правиш сметки за къде евентуално би стигнал балът без това да е от значение за подредбата на желанията.
И аз така мисля. Най-добре всеки да си подреди желанията, както ги иска детето . Статистиката си е статистика, но ние не знаем кое дете къде първо иска да отиде. Всяко дете има различно желание и затова не може да се предвиди. То даже това му е хубавото, че един иска едно, а друг друго.

# 305
  • България, София
Не успявам да достъпна до екселския файл.
Мога да го пратя на мейл.

# 306
  • София
Разбира се, че правилният подход е да се пишат паралелките по ред на желанията на детето,  а не според статистики, прогнозни балове и прочие. Боравенето със  статистиката и добиването на някаква ориентировъчна представа  за това дали балът би стигнал за тази или онази паралелка е просто едно добро запълване на времето на родителите до излизане на класирането.. Laughing

# 307
  • София
Емилио, спамиш едно и също и модератор може да те секне баш когато ти е най-важно нещо да попиташ!
Спри да не четеш Simple Smile

# 308
  • Бургас
Разбира се, че правилният подход е да се пишат паралелките по ред на желанията на детето,  а не според статистики, прогнозни балове и прочие. Боравенето със  статистиката и добиването на някаква ориентировъчна представа  за това дали балът би стигнал за тази или онази паралелка е просто едно добро запълване на времето на родителите до излизане на класирането.. Laughing
Абсолютно съм съгласна. От онзи ден се чудя защо изобщо се чака тази статистика, за да се редят тогава желанията. Нашата подредба е готова до пето желание от февруари месец. Ако, не дай Боже, балът му е много нисък, вероятно ще се включа с насоки как да подреждаме от пето надолу.

# 309
Едва ли някой чака статистиките, за да си реди желанията. Те са само някакъв ориентир дали да треперим до класирането в неизвестност или примерно резултатите ни ще стигнат ако не за първото, то поне за второ или трето желание. А и както каза русалката - за уплътняване на времето, защото и до първо класиране си пада голямо чакане.

# 310
Едва ли някой чака статистиките, за да си реди желанията. Те са само някакъв ориентир дали да треперим до класирането в неизвестност или примерно резултатите ни ще стигнат ако не за първото, то поне за второ или трето желание. А и както каза русалката - за уплътняване на времето, защото и до първо класиране си пада голямо чакане.

Напълно съгласна!

# 311
Не знам дали говорите за това:
http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2015/07/min_max_po_par … ki_2klasirane.pdf
http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-ot-maturi-2015/
(трябва да са се подхвърлили 2-30 пъти през темите назад)

Единственото смислено приложение на този етап е оживено коментиране с цел потушаване на напрежението. Нещо като "студио" в полувремето на предаване на футболен мач Simple Smile

Пишете желания според... желания, не според сметки. И успех, доколкото не сте ни конкурент Laughing

П.П. Харесва ми заглавието на темата от 2011: "Седмокласник шапка мята, мама балове да смята"

# 312
  • Бургас
Така е, но някой още онзи ден /далеч преди Емилио/ беше писал нещо от сорта "гледа статистиката, за да реди желания". Съжалявам, не помня кой беше и не ми се рови назад. Затова писах, че за мен е странно.
Едно време, когато аз кандидатствах, в училището гнездо бяха изнесени оценките от изпитите по математика и по БЕЛ, като вървяха в низходящ ред според сбора на двете. Но можеха да се видят и поотделно двете оценки. За мен беше много полезна тази информация тогава, тъй като ми спести доста вълнения до излизане на класирането. Предполагам, че и на родителите ми също.

# 313

Страхотно попадение  Grinning
Да са живи и здрави децата, дано наистина игнорират и забравят безумията, на които възрастните ги подлагаме в тази абсурдна и неадекватна българска образователна система !

# 314
  • Пловдив
Статистиката се гледа не за да си прередиш желанията, а да си направиш сметка колко на брой желания да подредиш. Дори и с утрояване на едната оценка пак можеш да си направиш относително добра сметка.
Нека излязат резултатите, пък тогава ще си говорим за статистиките.

Децата си свършиха работата, сега е ред на родителите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт