СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 172
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 510

Русалката и на нас е била безкрайно полезна през целия седмокласен маратон.  bouquet

# 511
  • Варна

Русалката и на нас е била безкрайно полезна през целия седмокласен маратон.  bouquet

И Дидева ,и Ганис... никакво мърдане поне още 2 г. !  Hug

# 512

Русалката и на нас е била безкрайно полезна през целия седмокласен маратон.  bouquet

И Дидева ,и Ганис... никакво мърдане поне още 2 г. !  Hug

Полезността не коментирам. Става въпрос за стила на писане. Дидева може да е достатъчно полезна и с две думи, без да изразява личните си виждания и категорично мнение, оформено на база наблюдения на близки деца в други училища. Peace

# 513
  • Бургас
Тролчето, аз знам. Познавам дете, което изкара много високи оценки на изпитите и влезе в най-предпочитаната езикова гимназия, въпреки желанието си. Първата година изкара доста трудно най-вече от емоционална гледна точка. След това нещата се нормализираха, в момента оценява огромната разлика между нивото на училището, което избра и това на училището, в което искаше да учи. Няма драми вече, приобщи се и постига завидни резултати. Имам и съученичка, която беше влязла в нашата гимназия единствено заради желанието на майка си. Завърши, но беше едно ходене по психолози и уроци през цялото време, много тежки пет години изкара с доста прояви на протест.
Моят син няма предпочитание към определен чужд език. Иска да учи журналистика, българска филология, право - ей такива тривиални неща. С оглед на това, че му се отдава изучаването на чужди езици и заради бъдещите му планове, правилният избор на този етап е езикова гимназия. Т.е. ние не избираме език, търсим среда и ниво. Вече, ако се е издънил яко, ще му мислим.

# 514
  • София
Мимс Тети, темата е седмокласна, така че няма причина в нея да ме коментираш. Нали самата ти каза, че хората влизат тук, за да четат неща за кампанията. Wink

# 515
Здравейте,
Искам да попитам резултатите от изпитите за всички деца от провинцията  на сайта на мон  http://7klas.mon.bg/ ли ще излязат?

# 516
Здравейте,
Искам да попитам резултатите от изпитите за всички деца от провинцията  на сайта на мон  http://7klas.mon.bg/ ли ще излязат?
Не само от провинцията. За цяла България.

# 517

Русалката и на нас е била безкрайно полезна през целия седмокласен маратон.  bouquet

И Дидева ,и Ганис... никакво мърдане поне още 2 г. !  Hug

О, не съм ги забравила  bouquet, но ставаше въпрос конкретно за Русалката, затова писах за нея.

Не знам сега какви са сроковете за записване на първите поканени в АК, но в годината, в която участваше синът ми, съвпадаха с датите на първо класиране ли, на излизане на оценките ли, вече съм забравила, но трябваше да избере дали да се запише в АК, преди да е ясно дали ще го приематпо първо желание. АК му беше второ желание и дори не пускахме молба за намаляване на таксите. Други деца пък се записаха директно в колежа.

Друго, което помня от нашата седмокласна година е, как заради високите балове имаше ужасно нелепи ситуации с деца с наистина приличен бал, които останаха извън класирането, защото са написали само 2-3 училища, в предишна година този бал е бил достатъчен за тях, но в тази година не беше.
Пишете повече желания, по поредност на желанията.

# 518
  • София
Някой спомена за пресконференция на МОН. Кога се случва тя и изобщо за изпитите ли е или само за НВО в 7 клас?
На мен ми допада стилът на пенсионирана русалка, и най-вече тонът й. Защо да не пише дълги постинги - никой не е длъжен да ги чете, ако не желае? А за личното й време, си е нейна работа.

# 519
Някой спомена за пресконференция на МОН. Кога се случва тя и изобщо за изпитите ли е или само за НВО в 7 клас?
http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=1199
Това е от страницата на МОН от миналата година. Коментират и двата модула.

# 520
  • София
И аз съм от феновете на русалката. Приятно ми е да я чета.  Peace

Предварително ли се обявавя кога ще бъде пресконференцията на МОН? (Има ли шанс да е днес или по-скоро ще е утре?)

# 521
Че откъде да са контролните, нали по учебник учат Whistling
Преди две години, Русалке, беше споделила, че и в СМГ давали контролните от книга на учителя на Архимед. Наистина искрено ме разсмя тогава. Вече не вярвам на никакви категорични мнения и информация от първа ръка.

Ми като не вярваш, питай. Форумка с дете в СМГ, опс с две даже, коментираше нещо за упражнеие на конкретен седмокласен дял, за пробни ли - вече ми се губи поводът. Дадох идеята за тестовете  по дялове на сборника на Архимед. Като ще цитираш минали неща, поне бъди точна. В Книга за учителя на Архимед няма тестове, има по едно примерно класно, така че няма как да съм казала подобно нещо.. Ставаше дума за Книга за ученика, която си е чист сборник. След време стана ясно, че точно това се е паднало на децата. Пък ти се смей, няма лошо... Ако толкова те напушва смях още, да ти пратя на лични името на потребителката. Приятно смеене всъщност.Simple Smile То бива пък перчене с това, че децата в СМГ са извънземни, та не може да им се паднат на някой етап и по-лесни задачи за простосмъртни.. Изключително харесвам училището и слава богу, че не всички  родители на деца в него имат този навик.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=747079.msg26754254#msg26754254

И да, да учат по учебника децата -точно това се очаква, но не с ясната идея, че утре задачата на контролното ще е едикоя си от урок едикой си. Има разлика. Но ти се прави, че не я виждаш.

Русалке, аз за разлика от Мимс с удоволствие чета мненията ти, нищо че са дългички.  
Информацията ти за посочените сборници в поста, който визира Мимс, е вярна, но разполагаш само с част от информацията за това как и какви контролни се провеждат в училището и по този начин постът ти е заблуждаващ. Може би това я е подразнило. Очевидно майката, която ти е разказвала е спестила доста. Разбира се че и в СМГ учителите  дават нещо от учебника, нещо по-лесно, но то е за да има оценки по ЗП. Разбира се че дете с неголеми възможности ще избута СМГ, но никога няма да има отличен по ЗИП или СИП. Трудни задачи и задачи извън учебния материал не се решават само по школите. (Навремето учехме интеграли в 10-ти клас).
А състезателите - те са съвсем отделна тема.  Peace

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 11:13 от unna

# 522
  • Бургас
Здравейте,

къде се въвежда егн и номер в рио?

# 523
Здравейте,

къде се въвежда егн и номер в рио?

Резултати утре тук:
http://7klas.mon.bg/

Имай предвид, че традицията е сайтът да се смаже непосредствено след публикуването на резултатите. Запази присъствие на духа и пробвай след 18:00. Ако имаш изобщо интернет, значи проблемът е при тях. Успех.

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 11:16 от Чефо

# 524
  • Бургас
благодаря  bouquet

вече нямам търпение  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт