СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 216 022
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
Дали са качени отговорите от НВО Физика?

# 76
# 77
  • София
F***, моркови са, но това не си личи на черно-бяла разпечатка, само онлайн на сайта, където са оранжеви. Моят дечко е сгрешил.

# 78
  • София
http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Drama-s-izpita-po-matematika … dacha_630120.html
OFFNews изпрати запитване до Министерството на образованието и науката относно задачата и получи уклончив отговор. Публикуваме го дословно:

Скрит текст:
"Коректното цитиране на условието на задача 20 от Националното външно оценяване по математика за VІІ клас е с акцент и разбиране на началото на първото изречение: „Диаграмата представя ….“. В първата част от условието на задачата от учениците се изисква работа по начертаните хипотенузи, а във втората част трябва да начертаят, т.е. да възстановят, да открият, осмата точка Т. Първата част на задачата съдържа четири въпроса, като отговорът на всеки от тях се оценява с по 2 точки. Втората част на задачата се оценява с 3 точки. Максималният брой точки е 11. Оценяването на всеки отговор е независимо от останалите и е съгласно критериите за оценяване."

Остава неясно дали децата, които са били подведени заради условието, няма да бъдат ощетени при оценяването.
Типичен "административен", разбирай бюрократичен отговор. Много думи, които не дават отговор на въпроса, а преповтарят вече известното. За мен в т. нар. коректно цитиране няма акцент, тъй като това е текст на условието на задача, не художествен текст, в който има способи за акцентиране. Говоря принципно, дъщеря ми каза, че на тази задача е имала предвид първоначално 7 триъгълника, но е стигнала до този извод след кратко първоначално двоумене.

# 79
На 6 зад. По биология,къде виждате плодове?
Явно аз съм сляпа:-)

# 80
Бегло си спомням отнякъде, че доматът е плод. Допускам, че червените чушки ( пиперки) също спадат в тази категория. Цветът им не е от значение, де.

# 81
Предлагам да пишем на омбудсмана за всички проблеми свързани с НВО в 7 клас Grinning

# 82
  • София
Доматите и чушките. Peace

# 83
  • София
Бегло си спомням отнякъде, че доматът е плод.
И аз това си спомням, но няма даден отговор - 5. Явно и някое от другите е плод, най-вероятно чушката, защото за верен отговор е посочен - 7, а само чушките са 2.  Grinning

# 84
Да, редактирах се по-горе.  Grinning

# 85
  • Русе
  Зеленчуковата супа и плодовата салата не са това, което бяха. Боже боже. Или да казваме вече - МОН МОН. Вече подозирам конспирация с МОН-санто

# 86

Зеленчуковата супа и плодовата салата не са това, което бяха. Боже боже. Или да казваме вече - МОН МОН. Вече подозирам конспирация с МОН-санто

Joy   Joy   Joy

# 87
Значи всичко, растящо на клон, е плод, а растящо в почвата е зеленчук. Да науча и аз нещо покрай тези матури  Rolling Eyes

# 88
  • София
И ние сме ги учили тези неща, не е нещо ново.

# 89
Значи всичко, растящо на клон, е плод, а растящо в почвата е зеленчук. Да науча и аз нещо покрай тези матури  Rolling Eyes

Явно така се оказва  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт