MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 082
  • 964
  •   1
Отговори
# 795
Презентациите на Евгени бяха в пъти по - добри.
Нищо няма да кажа за Севда, че ще е грозно.

Още преди няколко седмици пишеше, че тя ще спечели. Само се чудя, защооо? Платила ли е на някого?
Или защото я съжаляват, 39 годишната магарица, обиколила цял свят, че се сетила късно?

И колко трябва да си нагъл, да не опитваш дори сос, защото се е докоснал до месо, да ревеш като луд за убийството на рак, а сега да ядеш месо и да избереш пак да убиеш рак??
Една част от коментара ти е безумно грозна.

# 796
Страхотен финал!
Севда и Евгени наистина надминаха себе си. Поздравления и за двамата!
Днес Севда беше по-добра и заслужи победата си.
Евгени се издъни с октопода. Виктор (мисля) го попита колко време смята да го вари - Евгени каза "10 минути" - Виктор го предупреди, че е малко, но той не го послуша. И сгреши.
Основните ястия и на двамата изглеждаха фантастично. Агнешкото е много интересен избор - не всеки харесва това месо.
Десертите.... ако трябваше да избера един, щеше да е този на Севда. Всъщност, винаги съм смятала, че браунито е банален десерт. Въпреки че изпълнението на Евгени изглеждаше фантастично, това все пак си е брауни. Трябваше да измисли нещо по-оригинално. Просто трябваше.

Хареса ми и спортсменството и на двамата. И ми се струва, че точно този тон зададе Севда. При други участници на финала можеше да хвърчи перушина.  Simple Smile

Сезонът беше интересен и малко ме е яд, че свърши. Но... догодина пак. Simple Smile
Съгласна съм! Севда определено се справи по-добре от Евгени в първата и третата задача, основното им ядене беше еднакво добро.

# 797
Кой да предположи, че Севда ще спечели ... Никой не можеше  hahaha
Вече се чудя, до колко точно е вегетарианка, защото тези, които аз познавам не успяват да задържат месо в устите си, а още по-малко да го преглътнат Whistling
И рака доста лесно го метна в тенджерата ... Човек ще реши, че преди финала е сготвила поне 20-тина, защото иначе не виждам как ще запази такова хладнокръвие при тази си емоционалност.
Иначе спор няма, че най-после показа интересни чинии.
Е, да й е честита наградата пък дано й се случи щастието да има дете.
Евгени е моят победител от двамата Peace

# 798
  • Viena
Страхотен финал!
Евгени се издъни с октопода. Виктор (мисля) го попита колко време смята да го вари - Евгени каза "10 минути" - Виктор го предупреди, че е малко, но той не го послуша. И сгреши.
Основните ястия и на двамата изглеждаха фантастично. Агнешкото е много интересен избор - не всеки харесва това месо.
Десертите.... ако трябваше да избера един, щеше да е този на Севда. Всъщност, винаги съм смятала, че браунито е банален десерт. Въпреки че изпълнението на Евгени изглеждаше фантастично, това все пак си е брауни. Трябваше да измисли нещо по-оригинално. Просто трябваше.

Хареса ми и спортсменството и на двамата. И ми се струва, че точно този тон зададе Севда. При други участници на финала можеше да хвърчи перушина.  Simple Smile

Сезонът беше интересен и малко ме е яд, че свърши. Но... догодина пак. Simple Smile
Точно така

# 799
Бях за Евгени, просто защото беше постоянен през цялото предаване. Севда ме натоварваше с тази емоционалност. Вчера се почувствах излъгана - състезател, който беше нон-стоп на елиминации и стрес тестове, който точеш сълзи и сополи и трепереше, се оказа най-хладнокръвния финалист. Непрекъснати демонстрации, че не яде месо, но май не е точно така...

# 800
Аз не съм фен на Севда, но не ме дразни като цяло. Каквато е - такава е.

Снощи стисках палци на Евгени. За мен той беше по-добрия от двамата - като цялостно представяне във формата, както и конкретно на финала - той трябваше да спечели.

# 801
  • sofia
Бях за Севда и се радвам, че спечели.
Има някои неща, които ме притесняват. Защо, като вегетарианка, Севда не готви вегетарианско? Защо избра да трепе раци?
А бисквитката, която сервира на Ангелов, ми се видя попрепеченка.

# 802
Нямам думи. До последно не ми се вярваше, че ще е толкова явно нагласено и ще дадат наградата на Севда с нейните буламачи...  Sick

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 08:01 от Lemy

# 803
  • Prague Czech Republic
Яд ме е! Че Севда спечели. За мен истинският победител е Евгени.

# 804
  • Sofia
И двамата са победители bouquet
Евгени октопода и десерта го провалиха

# 805
Този сезон си беше пародия.

За мен победител от двамата беше Евгени. Въпреки "полусуровия" омар.
На Севда в предястието имаше черупка, а бисквитите в десерта ѝ бяха изгорели. За това не разчитаме на вкуса на опитващия, то се вижда и с просто око.
И най-голямото изумление - четвърт век си върл веган и сега опитваш и знаеш точно какъв вкус трябва да има всяко месо  Laughing Направо да ѝ дадат титлата факир.

Някак си не ми се вярва, че шефовете така лесно си плюят на авторитета, но все пак този сезон остави горчив вкус в устата.

Елизабет беше много хубава на балкона  Peace

# 806
  • Велико Търново
Страхотен финал!

Съгласна съм с всяка написана дума bouquet Не мога да проявявам злоба и агресия към хора, които не познавам/а и не съм такъв човек/, не мога да проумея изливащата се такава тук... Confused
Макар, че бях за Евгени, смятам, че Севда е добър готвач - поне така изглежда, а ако някой от вас е опитвал нейните ястия и заяви, че за нищо не стават - ок, ще си върна думите назад Peace

Очаквам следващият сезон! Интересно ми е предаването, и ще продължавам да го гледам!

# 807
И моят победител е Евгени.

# 808
И двамата финалисти се представиха достойно.

На Евгени предястието му направи лоша шега с не доготвения омар, но пък основното му беше безупречно.

Севда, според мен спечели точно със сложния десерт. Въпреки, че и в другите степени на менюто се представи отлично.

Припомнете си с какъв позитивен психоклимат и дружелюбие готвеха и двамата финалисти и обърнете внимание на жалката злоба, която се излива тук в темата. Наистина е жалка ... и като си помисля, че някои от тези злобни изказвания са на жени, които може би са и майки ... направо ум не ми го побира. Пиша и за поддръжниците на Севда и за тези на Евгени.

А реално победителите са и двамата, но ... за съжаление според правилата, журито трябва да обяви един.

Прекрасно излъчване и остави добро впечатление у мен, а предполагам и  у непредубедените и не влагащи силни страсти и емоции в това предаване зрители

# 809
  • София
Радвам се за Севда!Щях да се радвам и за Евгени, но вчера тя беше по-добрата в десерта!
Не се съмнявах, че всичко е предварително нагласено, но снощи на финала  имах усещането, че всичко върви по предварително измислен сценарий.И двамата участници бяха странни.Това с опитването на месото беше някаква драма, която не им се получи убедителна, Севда трябваше да си отстоява това, което говореше през целия сезон.А Евгени при презентацията на десерта беше някак странно усмихнат, даже се изсмя в един момент, сякаш е наясно с това, което следва.Имах чувството, че се смее на актьорската игра на всички.Севда пък беше странно силна и категорична... и смела с авторския десерт/невероятен ход, огромно браво за него/.Бяха ми различни. Дори и шефовете бяха различни-чудеха се какви още и още суперлативи да изсипват за ястията.
Иначе и двамата са ми ужасно симпатични! Севда и мъжа й много ми харесаха като отношение един към друг.Евгени и цялото му семейство са прекрасни.Желая им щастие!
И нямам търпение за следващия сезон! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт