MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 391
  • 964
  •   1
Отговори
# 210
Сега го гледах снощния епизод, детето много рИва за Калоян  Joy Милата, сега ми е смешно, ама не знам какво ще правя с тази емоционалност, същата като Севда е  Laughing

При тази ситуация искам Йоана и Евгени на финал и стискам палци на Евгени.  Wink

# 211
Аз също съм на мнение, че трябва да спечели участникът, който е успял да ни убеди най-добре в качествата си, независимо от неговия пол. Самите обвинения, че не подкрепяме жени, независимо те дали се дънят или не, се нарича "обратна дискриминация". Така че да си затваряш очите пред очевидното неумение на някой само защото е мъж или жена е още по-лошо. Въобще, това е състезание за готвачи, не за по-силният пол или женско/мъжка солидарност. И всички останали обвинения са безпочвени и леко смешни (да ме прощават потребителките, борци за женско равенство).

А това, че има толкова съмнения в качеството на даден участник, означава че това, което е показано на екран , не ни е убедило, че този човек може наистина да готви. Миналата година, много хора не харесваха Елена, но не си спомням някакви сериозни съмнения в готварските й качества. Аз лично тогава не харесвах Стефан, дразнеше ме поведението му, но не можех да отрека че се справя винаги и знае страшно много. Въобще пак си стигам до моята - нивото на участниците тази година е по-ниско в сравнение с първи сезон и всички, които достигнаха до тук беше на принципа "някой сбърка повече от мен". Затова според мен е този спор в темата и се говори за толериране или побутване, защото просто за 3 месеца всички тези хора не показаха никакво израстване и за мен чинните им на кастинга си останаха най-доброто им постижение в целия формат.

# 212
pandaannie, ти сигурна ли си, че гледаш предаването, което гледаме и ние Thinking
Защото аз определено не съм женомразка ама всички видяхме как Ангелов се затича да подсказва на Елизабет за омара още в момента, в който тя изкара тигана, а не я остави да си го прави, както си знае. Видяхме и двете й ястия тип "повръщано" (бирата в чаша и онова с пяната, което докато го правеше изглеждаше по един начин, а когато го представи на шефовете беше "пипнато" допълнително за да има поне някаква визия).
Да не говорим, че и Елизабет, и Йоана постоянно повтарят, колко много пъти са били на стрес тест ... Ами щом толкова много пъти са били явно все са били сред 3-те най-лоши ястия. Как такъв човек може да спечели финала?
А Севда всички видяхме как в началото само ревеше и никой не смееше да й каже нещо по-отрицателно за очевидно лошите (поне от към презентация) й чинии. Факт е, че след като се успокои и спря да реве започна да прави една идея по-добри неща, но наистина красивите й чинии до момента (според мен) са били едва една или две.
За сметка на това Евгени представя интересни чинии. Щом аз самата започнах да му симпатизирам при все, че от останалите той ми беше най-противен в началото ... Явно за мен не е важно мъж да спечели, а да дадат парите на някой, когото ще запомня с повече положителни, от колкото отрицателни неща Whistling

# 213
  • sofia
Значи Калоян е бил любимец на децата! JoyИ моето рева, пък е момче! hahaha
Добре, че не се избира МШ по картинка, от зрителите! За мен от решаващо значение при храната, е вкусът!
Не мога да разбера конспиративните теории...Що, аджеба, журито да бута Севда? За какво им е?
За мен Севда заслужава да е на финал! Стискам палци да спечели!

# 214
Гледаме едно и също предаване, но не видях да лансират или побутват Елизабет или Севда.

Към БТВ, моля ви, от рекламите, вмъкнати във всеки качен епизод, не може да се гледа. Снощният епизод го гледах до средата. Оттам нататък започва реклама, която приключва и не ми позволява да доизгледам епизода.!!! Tired

# 215
Добре, че не се избира МШ по картинка, от зрителите! За мен от решаващо значение при храната, е вкусът!
Не мога да разбера конспиративните теории...Що, аджеба, журито да бута Севда? За какво им е?
За мен Севда заслужава да е на финал! Стискам палци да спечели!
Peace

# 216
  • Испания
Феноменално меню за 100 000 лева определя новия MasterChef на България – утре вечер от 21:30 часа в големия финал по bTV

http://masterchef.btv.bg/article/news/fenomenalno-menju-za-100-0 … final-po-btv.html

Колко гръмки слова!

...кулинарните феномени ще готвят тристепенното меню...

...сервирани лично от тях на строгото и справедливо жури...

Joy

# 217
В такива моменти си спомням нашите футболни коментатори от недалечното минало - Какъв обрат, какъв развой, драги зрители  hahaha
Сега остава Йоана и Севда на финал и понеже не могат да изберат най-добрата, да им връчат и на двете титлата  Joy  Joy  Joy
Все още остава надеждата да ни съобщят, че това е било за майтап и следва истинския Мастър шеф. Ама уви. Надеждата остава за догодина  Mr. Green

# 218
  • Испания
След малко Калоян и Георги ще бъдат в "Преди обед".

# 219
Като във всяко едно предаване и в това гледат да поддържат интереса с различни участници.
Севда ако ще да им беше направила таратор при първите сериозни състезания, само докато ревне и щяха да я спасят, защото подобни хора са обсъждани и гледани най-много, а това означава реклама и пари.
По същата причина ни натрапиха историята на Елизабет за златната клетка и ни накараха да мислим, че едва ли не мъжът й е някакъв тартор, който не проявява грам уважение към половинката си.
По същата причина натрапваха "Цвета Късмета", "Мачкааай!", яйцата на Йоана, сладкото на Мая ... Наблягат на неща, които биха били интересни за някого, но за разлика от първите две по-горе тия останалите някак не се справиха добре с ролите си  Whistling

Филаделфия., инсталирай си Adblock към браузъра и няма да имаш проблем с рекламите. Аз лично ни една реклама не съм видяла до сега, а гледам предимно от сайта на МШ Peace

# 220
Не изчетох всички страници от снощи и може би повтарям,но забелязахте ли,че Севда опита някакъв сос и цопна лъжицата обратно в него. Досега не съм видяла никой да постъпва така. И поне да бяха отрязали кадъра!

# 221
  • Майничка
Според мен, напротив, доста хора показаха израстване в сезона. Весела, Елизабет, Калоян, Евгени, Георги и Севда. Спомнете си какво каза Калоян за нея преди някое от състезанията - че непрекъснато чете преди епизодите. За него това беше признак на "зубрачество" (какво да правиш, като специализант, той все още е в редовете на учениците Laughing). Това обаче беше и една от характеристиките на Стефан от миналия сезон, която обуслови развитието му. Друг е въпросът, че някои влизат в състезанието с преднина, като работили в сферата на храненето. Миналият сезон имаше финал точно между двама такива. Този - обратното. На практика, след отпадането на Лъчо и Мая, останаха само истинските аматьори и при всички от тях твърдо има развитие спрямо началните етапи - колкото кулинарно, толкова и личностно. Чудя се, как някои хора не го забелязват.

Разминаването идва от несъвършенството в телевизията - докато не измислят вкусово и олфактивно излъчване и след като не виждаме достатъчно от процеса на готвене, ние съдим само по визията и трудно се доверяваме на трети лица по отношение на вкуса. Почти всеки може да си сготви вкусна домашна храна. От ресторантската очакваме тя да е И красиво представена. Но изискването за вкус не отпада. Извинете, но пред изискана чиния със сурова сьомга бих предпочела паница добре сготвена прясна паста, пльокната с черпак от общия казан. Комбинация от двете явно, на този етап, няма смисъл да очаквам.

# 222
Яд ме е за Калоян, според мен , на база общо представяне до сега, имаше доста повече добри чинии от Йоана и заслужаваше да е във финалната 3-ка вместо нея. Това си е мое мнение, естествено.
Севда напоследък не ме дразни, спряха да наблягат на емоционалността ѝ, но пък последните епизоди ми се струва, че на Йоана все са ѝ пълни със сълзи очите... Май тя взе ролята на плачещото девойче...
Севда според мен не заслужава да е на финал, защото се провали в нещата, за които даваше заявка да е много добра - вегетарианското. Презентациите ѝ също не ми харесват, за целия сезон да са ми направили впечатление най-много 3-4 нейни чинии. На Георги, примерно, почти всяка презентация ми харесваше и ми се струваше стилна.
Евгени ми допада, мисля, че имаше доста приятни презентации. За него съм...

# 223
  • Испания
Шушулката на Калоян:

# 224
Феноменално меню за 100 000 лева определя новия MasterChef на България – утре вечер от 21:30 часа в големия финал по bTV

http://masterchef.btv.bg/article/news/fenomenalno-menju-za-100-0 … final-po-btv.html

Колко гръмки слова!

...кулинарните феномени ще готвят тристепенното меню...

...сервирани лично от тях на строгото и справедливо жури...

като гледам менюто,финала май е Йоана срещу Евгени  Grinning,все ми е едно де

Joy

Общи условия

Активация на акаунт