Четвърти клас

• 90 475
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Моят вече е на лагер.
Закарахме го, базата ни хареса много, обновена е /Момина крепост, до Ксилифор, Арбанаси/. В сряда ще имат поход до Арбанаси пеша. Имат игри най- различни. Това е почивка! Laughing
По обяд го чух - добре е, храната е хубава. С приятелчето, с което отидоха, са си добре, те са си авери от първа група в градината още и си поддържат отношения и сега, макар и да са в различни училища.

"Една българка" му четох аз преди година и нещо, когато посетихме Черепишкия манастир. Много красиво място! Ходихме и до къщата на Баба Илийца - е, не е нейната, разбира се, нова е, но е много добре направена вътре, човек може да си представи един истински дом отпреди век и половина.
Чели сме разказите за Левски преди време също.
Не знам дали ще стигне до Вазов това лято. Чете Пърси Джаксън и Алиенде, а само те са шест книги. После ще са Старогръцките митове, а лятото му е почивка, все пак, порешавва някоя задача, колкото да не забрави, по английски работи по малко, но половин ден гледам да е за игри. Вечер - тренировки си има или пак игри.
Докъдето стигне- до там. Важно е да се чете просто и толкоз.
А на различните деца /и възрастни/ различни неща са им интересни.
Големия го помня как чете с мерак "Ние, врабчетата" след І клас, докато аз и малкият не я харесваме никак. Дребното си пада по фентъзи и приключенски от първолак, чете индиански книги, а големият не ги харесва пък последните.
И до възраст е, и до човек е. Някои книги никога не се харесват на даден човек, независимо от възрастта му. Аз не насилвам никога за точно определени книги. Ако им харесва- да четат. Ако никак не им харесва- ми да не си губят времето е по- добре. Обаче държа да се чете.  Sunglasses

# 136
Моята чете Сакъз Сардуня.
И аз в момента я чета. След това ще я предложа на девойката. Ще си я носи на морето, че в петък заминава с леля си. Дано сестра ми успее да владее положението и да кара и мойто и нейното да четат. Ще бъде с тях сигурно три седмици. После ние ще я водим за още 10 дни. Ех, това е ваканция!

# 137
  • у дома
Моята чете Сакъз Сардуня.
И аз в момента я чета. След това ще я предложа на девойката. Ще си я носи на морето, че в петък заминава с леля си. Дано сестра ми успее да владее положението и да кара и мойто и нейното да четат. Ще бъде с тях сигурно три седмици. После ние ще я водим за още 10 дни. Ех, това е ваканция!

Може ли сестра ти да ме вземе и мен три седмици с тях,аз ще ги мотивирам да четат-моите и на плажа мъкнат книги...даже и по математика ще решавам задачи,само да ме вземе  Heart Eyes

Моето замина на едноседмичен тренировъчен лагер от спортните танци.

# 138
Хахахаха, Светле! Ще я попитам!  Joy Мисля, че няма да има проблем. Беше по-подходящо да си учителка по БЕЛ, че нейното там има малко затруднения.  Hug

# 139
  • у дома
Хахахаха, Светле! Ще я попитам!  Joy Мисля, че няма да има проблем. Беше по-подходящо да си учителка по БЕЛ, че нейното там има малко затруднения.  Hug

Аз съм добра и по БЕЛ де,поне до 5 клас ,после се предадох  Embarassed Преди 28г на задължителната тогава матура по БЕЛ имам отличен 6 без грам допълнителна подготовка...

С дребен преди да замине за лагера на ден минавахме по една тема от тези ,госпожата препоръча да направят по 10 диктовки лятото,но за моето дете съм преценила,че е безсмислено,защото почти не прави грешки при писане и по добре такъв тип занимания.

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 16:13 от svetlaem

# 140
  • Велико Търново
Светле, от къде са тези книжки - онлайн ли ги купи, или ги има по книжарниците?  bouquet Какво е съдържанието им?
И аз не правя диктовки на дъщеря ми, тя почти не прави правописни грешки, а с писането се упражнява докато преразказва прочетените книги в дневник Wink
Вчера порешавахме малко задачи - горе-долу бива, но пък ходихме на Шипка и се оказа, че доста неща е позабравила от Човек и общество Confused Днес ще ходим до Казанлъшката гробница и Музея на розата Simple Smile

# 141
Снощи посетихме младежа на лагера и много, ама много ми хареса там!
Спокойствие, гори, поляни, езерце с водни костенурки и рибки /и един огромен толстолоб, който доплува до нашата маса, точно когато си допивахме бирите/. Всеки ден имат занимания, игри, разходки. Снощи вечерта се готвеха за карнавал, но не останахме, че беше късно, а ни чакаше доста път на връщане. Днес ще ходят пеша до Арбанаси. Екскурзията беше за вчера, но заради прогнозата за дъждовно време я отложиха.

Книжки за четене с разбиране има купища:

https://www.book.store.bg/search?srchstr=%F2%E5%EA%F1%F2%EE%E2%E … 04%20%EA%EB%E0%F1

https://www.book.store.bg/p165919/bylgarski-ezik-i-literatura-ch … miana-tuneva.html

http://hermesbooks.com/chetene-s-razbirane-za-4-klas-po-formata- … isa-prosveta.html

https://www.store.bg/search?srchstr=%D7%E5%F2%E5%ED%E5%20%F1%20% … F1%20%D0%E8%E2%E0

http://www.emag.bg/chetene-s-razbirane-uchebno-pomagalo-s-testov … 723/pd/D0QK5BBBM/

# 142
  • у дома
Светле, от къде са тези книжки - онлайн ли ги купи, или ги има по книжарниците?  bouquet Какво е съдържанието им?

Онлайн,защото като ида в книжарници и се забравям...Има ги навсякъде по големите книжарници-може да провериш...
Ето тук има дадени страничики и може да прецениш допадат ли ти
https://www.book.store.bg/p109982/chetene-s-razbirane-za-3-klas- … -tina-veleva.html
Предишни години лятото не съм го занимавала с това,защото си работеха в училище по развитие на речта с помагалото на Просвета,но в 3 клас бяха с нова госпожа,която не работеше  с такъв тип помагала.

# 143
  • Велико Търново
Благодаря ви bouquet

# 144
Моята чете като за световно, пу-пу.
Това й е за кеф и почивка, докато не съм я позасилила с английски и математика лееекичко към средата или края на ваканцията.  Laughing

# 145
и ние сме от днес на лагер, ама заплющю един дъжд при нас, не знам на лагера как ще е. Все пак, смятам че ще му хареса  Hug
да ви кажа, пред алтернативата с нас на море, или без нас на лагер, избра второто. У вас така ли е. Или само у нас е така? newsm78 #Crazy

# 146
Моите обичат да ходят на лагери, но и с нас не пропускат, напротив Simple Smile
Даже с баба си също Simple Smile Но тя много им угажда, води ги по ресторанти, музеи и къде ли не, освен на плаж. С нас пък има много разходки, аквапарк, и т.н. Simple Smile

# 147
Взехме го вчера моето добиче от лагера. Хич не му се тръгваше. Искаха с неговия приятел да останат за цялото лято там.  Laughing Обаче нас ни зове Париж с много обекти и отсега се чувстват изморена и с отекли крака... Малкият иска след като се върнем от там, пак да отиде на "Момина Крепост".  Laughing Но лагерът му е само с една смяна на лято. Много занимания са имали, много игри, разходки, храната била супер /моите деца си хапват почти всичко, без да е нужно някой да ги кани/, базата - чудесна... Дано догодина има пак на същото място при същите организатори. Simple Smile

...
да ви кажа, пред алтернативата с нас на море, или без нас на лагер, избра второто. У вас така ли е. Или само у нас е така? newsm78 #Crazy

При нас алтернативи няма, няма "или", а само "и". Избира се всичко. Laughing

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 11:28 от Judy

# 148
Хихих, то когато има възможност, никой не се чуди. Но все пак, тъй като съвпаднаха датите, не избра нас.
Загубваш 1 ден от лагера, печелиш 3 дена с нас на морето. Кое избираш? Лагера!

# 149
  • София
Хихих, то когато има възможност, никой не се чуди. Но все пак, тъй като съвпаднаха датите, не избра нас.
Загубваш 1 ден от лагера, печелиш 3 дена с нас на морето. Кое избираш? Лагера!

Браво! А мойто на лагери не иска да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт