Четвърти клас

• 90 487
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Хихих, то когато има възможност, никой не се чуди. Но все пак, тъй като съвпаднаха датите, не избра нас.
Загубваш 1 ден от лагера, печелиш 3 дена с нас на морето. Кое избираш? Лагера!

Това е естественият избор на свободните деца.  Laughing
С възрастта все по- самостоятелни стават и желаят това да е ясно заявено и от самите тях! Grinning
Моят точно това го оценява - че контактува с много други хора, без нас да ни има. За първи път ми се налагаше аз да го търся по телефона само и то гледах да не прекалявам. Звънях само вечер. Защото детето ще се чувства неудобно- тоя пък майка му постоянно го търси.  Sunglasses Та гледах само вечер, когато се приберат по стаите. През деня от многото ангажименти не се е сещал да се обади той. Това се случва за първи път. А той е на лагер вече трето лято.
Лично аз по- скоро се радвам на това.

# 151
мда, ние май спадаме към категорията "дъртите" вече  Crazy

# 152
мда, ние май спадаме към категорията "дъртите" вече  Crazy
Когато станах ІV - V клас имах период, в който се чувствах неудобно да излизам с родителите си.  Blush

# 153
И сега не знам да му се обадя ли, да не му ли се обаждам?
Леле леле  Heart Eyes

# 154
  • София
Моята си е прибрах след първата седмица. Много й харесало, но и много й домъчняло. Много добре са ги забавлявали, но тя е била най-малката. Следващият по-възраст е бил на 11 (тя няма навършени 9). Поплака ми 2 вечери и си я взех. Иначе разказва много въодушевено какво са правили, но твърдо каза, че за повече от седмица не иска да се дели от нас.
rumka833, ако си пишете по-Вайбър, най-добре пиши Simple Smile

# 155
На следващия лагер може и да не плаче вече.  Laughing
Моят беше на 7, когато ходи за първи път на лагер. И не ми е плакал, нито ми е звънил постоянно по телефоните.
НО принципно бих искала да препоръчам, ако е възможно, когато детето отива на такова място, то да го прави с налично приятелче, т.к. не винаги и не веднага може да си намери компания на чуждото за него място, а това се отразява много зле на малките. Ако моят бе отишъл сам или с деца, които слабо познава, определено нямаше да му е добре. Бих се и замислила дали да го пускам с оглед желание за следващи подобни ходения. Затова - поне с една вярна дружка!  Laughing
...
И аз бих предпочела да напиша на детето, ако е през деня и си има разни хора около него.  Simple Smile Заради тези хора си позволявах да звъня само по веднъж и то вечер...
Ако през деня не ме търси, не бих звънила. Тъкмо е навикнало чавето на самостоятелност, аз ще взема да разваля нещо... Sunglasses

# 156
Звъннах му, добре е. Зарадва се да ме чуе, обаче топката повече го зовеше  Joy Joy JoyКато цяло е контактен. Е, преди година някъде беше по-контактен, сега стана по-срамлив, но пак бива.
Аз му спрях интернета от телефона, да ви кажа, защото инак излиза навън с телефона в ръцете, и не играе с децата. Сега, когато няма интернет, има 1 или 2 игри на телефона - но му омръзват и предпочита контактите с децата. Тa, накратко, нямаме Viber. Aма ще му се обаждам чат-пат, да свиква Wink

# 157
  • София
Мойто зверче категорично предпочита да е с нас.  Сума ти екскурзии отказа през учебната година, защото искал с нас да ходи  Rolling Eyes  Пролетната ваканция отиде за 5 дена за сефте и май скоро няма да повтори Mr. Green Още на първия ден му домъчня, та си му беше криво до края и съответно удоволствието от изкарването беше помрачено Confused Сигурно някога ще се отпусне, но не се знае кога  Crazy То и брат му още предпочита с нас да си ходи където и да е, та..

# 158
добре, а да ви питам, във връзка с порастването -

1. моето момче ве4е го е срам от мен, па и от  непознати. как го накРАХ НА ПЛАЖА ДА СЕ ПРЕОБЛЕЧЕ В ХАВЛИЯТА, НЕ ЗНАМ.
2. продължава да е гушлив и любвеобилен.

вашите дечица как са?

# 159
Същата работа беше. И двамата ми бяха така - срам ги беше да се поразсъблекат на публично място, въпреки че ние, с баща им, сме малко в обратната посока, а-ла нуди Laughing. С много кандърми и обяснения схванаха, че няма нищо срамно. Сега са пердета вече. Но минахме през такъв етап и ние.
За гушкането не казвам, защото е тайна... Mr. Green
Още в градината веднъж едната учителка ни хвана и се изненада, понеже малкият бил мъжът в групата. На външен вид и пред хора много го докарва мъжки. У нас е друго... Laughing

# 160
  • София
Гушкаме се много, приказваме си, звъни ми по някполко пъти на ден, абе с две думи лигавим си се Simple Smile По въпроса за събличането на плажа или на други публични места, смятам, че не е редно като цяло, и дори и за малката вече избягвам изобщо да го прави, има достатъчно опции за преобличане. Това по никакъв начин не кореспондира с теория, че голотата или човешкото тяло са срамни, напротив, възпитаваме ги точно в обратното, но на съответните местам в съответните ситуации и със съответните хора.

# 161
завит с 2 хавлии, покрит отвсякъде. ММ се преоблече по този начин, въпреки, че е свенлив. а малкият не ще.

# 162
Мда, баща му го кара по принцип на училище, но един път аз го заведох, защото бях отпуска- до там отидохме хванати за ръка, в двора сто пъти ме хваща по навик и ме пуска веднага като попарен  Mr. Green Голям смях. Казах му чао и се изнизах  Laughing

# 163
  • Велико Търново
Вчера купих две помагала "Четене с разбиране", едното за 3-ти, другото - за 4-ти клас, смятам от време на време да се поупражняваме Wink

# 164
Мда, баща му го кара по принцип на училище, но един път аз го заведох, защото бях отпуска- до там отидохме хванати за ръка, в двора сто пъти ме хваща по навик и ме пуска веднага като попарен  Mr. Green Голям смях. Казах му чао и се изнизах  Laughing

хихи, сега като каза - и ние сме така. Хваща ме за ръка като се поотдалечим от двора. Инак ми е много любвеобилен Wink

Общи условия

Активация на акаунт