Четвърти клас

• 90 489
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Когато моят нещо не ме слуша, аз редовно го заплашвам, че ще дойда в училище в голямото междучасие и ще го нагушкам пред всички.
Той се хили и ми казва, че това било най- голямото наказание за едно дете - да го видят в училище такова едно, нагушкано... Laughing Хеле пък ако е момче, то тогава е ужас!

# 166
хохох щом почне учебната година, и аз така ще пробвам. Очаквам невярващ поглед при чуването на присъдата Wink)))

инак у дома отскоро практикувам нов вид наказване. Ако заграбиш играчка от ръцете на брат си - 25 клякания. Ако го обидиш грубо или нещо неуважително, пак толкова. При повторно от същото провинение, брат ти решава колко да клякаш.
По-малкото ми дете е спортна натура, и може да си кляка до утре без почивка. Но третокласникът както казах, е от по-неспортливите. И ... не е като да не протестира. Особено като се има предвид, че по-малкото не знае още много числата, и като му хрумне да каже примерно - 300, то няма представа колко точно е 300. Но, има голям възпитателен ефект върху по-големия батко.  Joy Joy Joy

# 167
А, ще вдене то, че го бъзикаш!  Laughing

# 168
Аз съм с момиче и е по-друго. Не се срамува от мен изобщо, но от хора вече да. Отдавна на плажа е с бански, само долнище. Горнище съм забранила. От днес вече е на морето - голям кеф! Сутринта получих обаче съобщение по вайбър - I miss you! Иначе се гушкаме, държим за ръце и т.н.
С баткото също още се гушкаме, но само вкъщи. От миналата година го е срам от мен, на 13 е. Но до преди две години го къпех - тоест наложи се лятото, след като му шиха крака. Не можеше сам да се справи, нали не трябваше да се мокри.

# 169
И аз до преди 2 седмици го къпах. Ама преди няколко дена стана на 10 г. и вече се срамува. Аз нямам против, нека да се чувства порастнал. Но стана толкова мигновено.
Онзиден му викам - хайде бе, все едно не съм ти виждала голото дупе! Е, да, виждала си го някой път, ама сега вече не искам да го виждаш!  Joy

# 170
Дъщеря м ходи без горнише на плаж. Засега. Снощи обаче бяхме на парти и едно тригодишно момиченце започна да й вдига роклята. Умря от срам Grinning

# 171
Как без горнище на плажа  Crazy Моята от 7-8 годишна не се показва без горнище Simple Smile Даже скоро ме кара да й купя бюстие (като спортен сутиен), не че има какво да сложи в него  Mr. Green Синът не се притеснява толкова, но все пак като се преобува пред хора гледа да се скрие Simple Smile

# 172
хихи това да си имаш момиченце, си е цяло предизвикателство Wink)) аз си имам 3 момченца, така че за горнище на бански не спорим Wink)

# 173
  • Велико Търново
Моята дъщеря /на 9г. и половина/ до сега беше без горнище на плажа, тази година обаче ме е предупредила Wink че ще носи и да не го забравям. Още е като дъска, но считам че е нормално на почти 10 год. да носи и другата половинка от банския Wink

# 174
  • София
До миналата година близначките бяха само с долнище. Дори на едно състезание по плуване, едната заяви, че ще плува само с долнище и не я интересува, че всичко момичета са само с цели или с две части бански.
Но тази зима понаедря и израстна и сега когато бяхме на море в Гърция вече си носеше постоянно и горнището на банския. На другата все още не и прави впечатление и ту е с две части, ту е само с долнище. Малката покрай тях понякога е с горнище, понякога без.

# 175
Моят тази седмица е на три рождени дни. Предстартово, преди да заминем на екскурзията...
Снощи мина единият, с момиченца и аз се попритесних как ще се чувства, но се оказа, че той и така намерил да се забавлява. Хубаво изкарал, наиграл се човекът. С една близка майка, която беше на лагера с децата тази година, водеше им някои от заниманията, си споделих по този повод притесненията и тя ме успокои предварително, че той си е купонджия и едва ли ще го сбърка за няколко часа прекарване на времето с момиченца. Оказа се права. Аз само дето напразно се притеснявах... Но реших да го пратя, да свиква.
В събота е пък на рожден ден на едно село в къща с басейн. Официално облекло - бански! Без горнище! Laughing
В неделя - на трети.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 10:29 от Judy

# 176
Програмата му е богата Simple Smile
Аз тъкмо вчера си мислех да ви питам какви подаръци купувате за РД както за вашите деца, така и за други? Вече са големи за играчки, а книгите не ги смятат за подарък. От сега се чудя какво ще мисля. Хайде, момичета са доволни на дрехи, но момчетата  newsm78

# 177
Много зависи от детето. Аз винаги питам какво обича да прави рожденикът и избираме заедно подарък, защото аз няма как да знам по- добре от синовете си какво ще се хареса на техните приятели.
На момиченцето снощи подарихме един комплект за направа на фигурки от кристали:
Скрит текст:
Подарявали сме на рисуващите деца такива неща, например:
http://www.az-deteto.bg/gratazh--lesna-i-krasiva-tehnika-za-risu … e/13648/view.html
Моят много се радва на книжки за майнкрафт, както и на топки и комплекти за училище с любимия отбор; тениска на майнкрафт; лего нинджаго или лего сити за сглобяване е хит също.
...
Големият е на 16. Не си подаряват подаръци. Рожденикът организира къща за гости и гостите му дават по 20-тина лева да си плати масрафа, а почерпката е от него. Изкарват чудесно и така е много по- добре, отколкото да си разменят разни безсмислени неща за същата сума и да висят на едно заведение няколко часа.
Къщи за гости ползваха и сега, по завършванията на учебната година /завършвания казвам, защото моят ходи на такива мероприятия и със своя, и с други класове и училища.../, на Нова година, по други празници или просто така, "на хижа с класа".
Но това си е за по- големи.
Малкият засега е по клубчета, на боулинг и за първи път - на градинско парти с басейн в събота.
Ама хич не са доволни.... Laughing

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 09:51 от Judy

# 178
  • София
Като стана въпрос за подъръци направо съм в шах тази година и аз какво да купя за близначките. И те и ние родителите не знаем какво можем да вземем. Така или иначе съм ги предупредила, че екскурзията във Франция и Дисниленд беше за рожденият им ден, но пак ще чакат някакъв подарък и на РД точно.
Доскоро наблягах на различни превозни средства, но вече имаме тротинетки, ролери, кънки, колелета и уейвборд, както и плавници, шнорхел и маска.. Имат и електронни книги и телефони. Дрехи оставям на гостите да подаряват за по-лесно. По лего не си падат особено, макар че на мен ми е много удобно, ако другите деца ги харесват да взема това, когато те ходят на РД. Даже предварително поръчвам понякога по-евтино лего от чуждестранни сайтове и си имам един шкаф от който при нужда просто взимам подходящ подарък.
Наскоро взимахме и от сайта без паника някакви интересни джунджурии за рожденниците. Хвърчило, някакви неща за сглобяване и тн. Покрай близначките и другите са зарибиха за уейвборд и на 2-3 деца това беше подаръка или единият път ваучер за декатлон, с който бяха платили част от надуваема лодка. При мен ако са поканени на РД близначките, често тъй като се познават и с малката децата канят и нея и отделям по-големи суми за подарък, като от три деца и имам малко по-голям избор в подаръците. Когато малката е канена обикновено ходи само тя и тогава най-често е някое лего или все още кукла или рокля, ако е момиченце.

При нас в класа има сериозно разделение на момчета и момичета, тоест почти не контактуват и не си играят заедно. Което предвид, че има достатъчно момчета и момичета и са радномерно разпределени не им е проблем. На морето сега юни месец обаче бяхме с един техен съученик, те са с три момчета и си играха отлично без никакви проблеми. Миналата година същото с друг техен съученик, но в училище се делят. В блока като се събират също са смесена компания и нямат проблеми да си игратя, макар често покрай това едната близначка рита футбол с момчетата.

# 179
О, моят редовно е по рождени дни на момичета
Разнообразявам подаръците доста. За някои ми поръчва плюшено кученце?!?! конкретно  Laughing, но за други взимам по мой избор, например слушалки, чаршаф с интересен любим герой и т.н. Вече са големи и оценяват подобни подаръци. Също комплект пънчове за изрязване, рисуване...

Общи условия

Активация на акаунт