Четвърти клас

• 90 490
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Айла, вие поне сте лесни, че и двете са момичета Simple Smile
Нашите като тръгнат да си канят гости и трябва да поканим целия клас, защото единия иска десет момичета, другия десет момчета  Mr. Green Обикновено орязваме бройката до 10 общо и все има сърдити, но просто не мога да си позволя повече при тези цени на клубчетата. Ако беше по-топло и ставаше за открито щеше да е супер, една поляна и да канят когото искат  Laughing

# 181
  • у дома
Програмата му е богата Simple Smile
Аз тъкмо вчера си мислех да ви питам какви подаръци купувате за РД както за вашите деца, така и за други? Вече са големи за играчки, а книгите не ги смятат за подарък. От сега се чудя какво ще мисля. Хайде, момичета са доволни на дрехи, но момчетата  newsm78

Тази година подарявахме тези за подарък
http://genesis.bg/bg/item/igra_iq_puzzler/8342.html
http://genesis.bg/bg/item/igra_iq_blox/8338.html  - рождениците са доволни,даже ми се обаждаха и майки на др дечица,които са били на РД да ме питат от къде съм взела игрите...Преди ги поръчвах от чужди сайтове и даже ми излизаха и по-скъпо с доставката,а тази година видях,че вече ги има и в България.
Понеже е др седмица на РД и пуснах за подарък играта от първия линк,с която може и пирамиди да се правят-тя е по-интересна,та за децата ми пуснах тази игра http://genesis.bg/bg/item/igra_kvadrilion/8329.html - ще дам отзиви като дойде...

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 11:23 от svetlaem

# 182
svetlaem
досега не бях виждала подобни игри, но те реално са съчетание между пъзел и логическа главоблъсканица. И изглеждат мн интересно Hug Hug Hug

# 183
Рожденикът организира къща за гости и гостите му дават по 20-тина лева да си плати масрафа, а почерпката е от него.
Чувала съм и преди. Но би ли споделила повече подробности за тези къщи за гости?

# 184
  • у дома
svetlaem
досега не бях виждала подобни игри, но те реално са съчетание между пъзел и логическа главоблъсканица. И изглеждат мн интересно Hug Hug Hug

Да,интересни са-при нас и на баткото,който е на 13г са интересни,то всъщност първата съм я купувала точно за него преди 3 години от ибей,значи тогава е бил точно на възрастта на нашите-ние имаме 4 различни от този тип .

# 185

Тази година подарявахме тези за подарък
http://genesis.bg/bg/item/igra_iq_puzzler/8342.html
http://genesis.bg/bg/item/igra_iq_blox/8338.html  - рождениците са доволни,даже ми се обаждаха и майки на др дечица,които са били на РД да ме питат от къде съм взела игрите...Преди ги поръчвах от чужди сайтове и даже ми излизаха и по-скъпо с доставката,а тази година видях,че вече ги има и в България.
Понеже е др седмица на РД и пуснах за подарък играта от първия линк,с която може и пирамиди да се правят-тя е по-интересна,та за децата ми пуснах тази игра http://genesis.bg/bg/item/igra_kvadrilion/8329.html - ще дам отзиви като дойде...
Изглеждат интересни - ще си запазя линка.

# 186
Рожденикът организира къща за гости и гостите му дават по 20-тина лева да си плати масрафа, а почерпката е от него.
Чувала съм и преди. Но би ли споделила повече подробности за тези къщи за гости?

Не знам какво точно те интересува, затова пиша общо. Слагам в скрит текст, т.к. касае по- големи деца - гимназисти.
Скрит текст:
Принципно това са си обикновени къщи за гости, които се предоставят за почивка. Обикновено родителите на рожденика или самият той, ако е пълнолетен, си ги наемат и си ги плащат, а после посрещат гостите в тях, без да има проблеми откъм места за хранене и спане. Храната се организира от домакините, т.е. организатора на партито, но при нас почти винаги самите деца си пекат наденички, кюфтета, правят си салатите. После си и почистват.
Хубавото е, че са къщи, а не тесни апартаменти, имат си големи трапезарии с външна и вътрешна част и са приемливи за ползване целогодишно. Сега, когато големият ходи с класа си за края на учебната година, в къщата е имало и басейн и са го ползвали. Ние също сме ходили в нея за един рожден ден на моя приятелка и я знаем. Има си стаи за спане и който иска, може да си полегне когато си иска. Често се случва гостите да са повече от леглата, но това очевидно не е проблем - спят и на пода. Ако изобщо спят.
Ходят и се връщат от там или с автобус, или с автомобил на някой родител, който мята 4 деца и ги кара в двете посоки. И ние сме возили, и сина са го возили. Наемали са и такси.
Ако поводът не е рожден ден, а мероприятие на класа или просто на компания, хората си събират парички и организаторите се обаждат на хазяите за договорка и плащане. Пак е същото. Обикновено всеки клас си има любима къща за гости и партитата се правят най- често в нея, освен ако няма места за съответния ден.
То е като едно време, когато ние пък ходехме на хижи. Поради липса на къщи за гости.  Grinning

# 187
Judy, благодаря!
Чух по новините, че от следващата година и 4ти клас ще учи до 15 юни. Изобщо не съм очарована.

# 188
  • Велико Търново
То, какво се прие в крайна сметка - 1-ви клас до края на май, а от 2-ри до 4-ти - до 15 юни, така ли?

# 189
Току-що и аз прочетох, че по новия закон 4 клас са до 15 юни. Нямаше да имам нищо против ако тези 2 седмици спомагаха за повече часове упражнения, но типично по нашенския МОН ще разшири учебния матриЯл, т.е още две седмици нерви ..

# 190
  • София
Това означава ли, че ще изместят матурите за по-късно?
По-добре да бяха разчистили втория срок от безумното количество ваканции.
Тъкмо се настроят за учене и ... почивка след почивка.

# 191
То да е само тази идиотия... Чухте ли за съкращаване на междучасията на 5 минути?

# 192
С 5 мин междучасия е пълна глупост, очаквам отпор от учителите горен курс, защото буквално ще трябва да прелитат ниско покрай учителската стая за да сменят дневниците

# 193
  • София
Не си представям преобличането преди и след часовете по ФВС за 5 минути. Няма да стига времето.
Да не говорим, че много от учителите задържат децата и в междучасията, въпреки, че е свършил даден час.
Ако трябва да се местят от един кабинет в друг - също ще е проблем.

# 194
  • София
Това с удължаването на учебното време без да има реформиране на образователната система за мен е глупост. Още 2 седмици засипване с информация.
Междучасията са необходими заради редуването на периоди с концентрация с такива на отдих и намаляването им също ми се струва недомислица.

Общи условия

Активация на акаунт