Четвърти клас

• 90 401
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
И ние сме с двама различни темперамента вкъщи - единия организиран и гледа да си изпипа всичко, другия блее и се размотава до последно, а после набързо склепва нещо там, колкото да се каже, че е направено  Rolling Eyes Аз си говоря и пищя, но на него не му пука грам  Rolling Eyes Но като го накажем да не излиза с колелото - тогава е друго нещо Simple Smile Лошо, че сега не става за колело и няма с какво да го стягам - не го бърка нито, че няма да му давам джобни, нито че няма да отиде на кино, нито, че ще му взема телефона  #Crazy

# 631
ясно, картинката не е само у дома такава  Crazy
Имах един съученик в училище - винаги е бил муден, по принцип умно момче. Онзиден го срещнах - работи като дайвинг инструктор и обиаля целия свят. Ти да видиш, а Wink
Значи, да не се ядосвам, и по-мудничък да ми е, стига да е свестен човек, ще се справи с живота си Wink

Изтърва ми 2 пъти телефона, счупи му екранчето. Разбрахме се той да плати ремонта. Но пустата му работа - искат ми 108 лв. Днес ще отида в друг сервиз, само за екрана, не за всички части извътре. Но и ако от там ми кажат горе-долу толкова - явно ще си стоя без телефон. Или да видя нещо втора употреба освен? Не искам да му харча повече от 20-30 лв от паричките. Вярно, че е виновен, ама все пак, да му прилича. Това със 108-те лв ме изуми просто!

# 632
Е, той щом има 100 лв. е добре Simple Smile Нашият син няма стотинка, която да не оползотвори  Mr. Green Че даже и пак му додаваме Simple Smile Но той е маниак на колелото си - както казах  Mr. Green и всеки лев се влага в него  Laughing
Сестра му е по-спестовна  Laughing
Съжалявам за телефона, наистина са скъпи дисплеите. Не може ли да кара и така?

# 633
Здравей, стъкълцата имам чувството, че като ги пипна, и ще ми останат по ръцете. То не  е само пукнато, но и потрошено един вид. Ще измислим нещо, ей къде е Нова Година Wink

# 634
  • София
Здравейте, влязох тук, за да видя как са вашите четвъртокласници. Моят юнак напоследък стана страшно буткав. С часове пишем домашни и времето ни не стига за допълнителните занятия. Той тренира джудо, но напоследък само веднъж седмично успяваме да стигнем до залата. Играе шах, учи немски допълнително (в училище учат английски), на плуване стигаме не повече от 2 пъти месечно (пак поради липса на време). Ако успее да напише домашните 1-2 пъти седмично посещава арт ателие, където рисува с желание (преди арт ателието не искаше дори да оцветява картинки и рисуването за него беше като средновековна инквизиция). Освен това в събота ходи на курс по математика към СМГ. Има страшно много домашни, но това не го притеснява и упорито си губи времето. Седне ли да пише се сеща да пие вода, да търси нещо сладко за ядене, да отиде в тоалетната и да забрави да излезе поне час (и то без телефон). Или да полегне и да поспи следобяд... Вечер ляга в 22ч (няма не искам), а сутрин става в 7ч. - наспива се. Чудя се как да го поразмърдам, че да смогваме с домашните. Знам, че са досадни и скучни. Онзи ден имаха да преписват "Чушката люта, пак люта" 5 пъти - абсолютен идиотизъм на фона на  2 урока по математика и контролно по "Човек и природа" на следващия ден.
Вече са на 50ти урок по математика, с тия двойни уроци и двойни домашни...
Споделете, моля и при вас ли класната препуска из учебния материал преподавайки по 2 урока на ден по някои предмети. Идеята им е да приключат с учебния материал до пролетната ваканция и след това да решават тестове за НВО. Ужасно ги товарят и каквото и да измисля като спорт и занимания за разтоварване не мога да стигна до там.
В София сме и за да стигне до училище минава през голям булевард (Сливница) и още една натоварена улица, но изяви желание и вече се прибира сам по обяд (защото не посещава занималня). Пари не давам редовно. Има си 4-5лв в него за вода или нещо наложително. Не купува нищо от училищната лавка, след няколко месечни болки в корема. Закусва в нас и се прибира за обяд. Телефонът стои в него, но е без звук в училище. Скоро имаме родителска среща и ще ни кажат, ако прекаляват с телефоните в училище.
На 20ти ни предстои първата екскурзия по Твоя час до Копривщица. Всички искахме този час да е през седмицата, но се оказа невъзможно, та сега поне една неделя в месеца ще е за екскурзии.

# 635
С допълнителните занимания сме като вас- мъка
Домашните движи главно в занималнята, у дома помагам с проекти, по английски и решаваме по математика. Всичко друго- в занималнята
Засега не бързат в материала, но за нашата класна НВО е просто тест и нищо повече. Предполагам някои пропуски покрай изборите ще ги компенсират в други дни, но избързване категорично няма.

# 636
и при нас не събират уроците. но преди година беше същият ужас: с цел да наваксат по-изостаналите деца умишлено се мотаха по материала. И във втората половина на втори срок: п о1 или 2 урока в час, и по 1 или 2 за домашно. Това беше ненормална работа за мен.

# 637
Не съм чувала за такова сумарно преподаване и учене на уроци при нас. По час на урок е сега.

Цитат
Онзи ден имаха да преписват "Чушката люта, пак люта" 5 пъти - абсолютен идиотизъм на фона на  2 урока по математика и контролно по "Човек и природа" на следващия ден.
Вече са на 50ти урок по математика, с тия двойни уроци и двойни домашни...
Споделете, моля и при вас ли класната препуска из учебния материал преподавайки по 2 урока на ден по някои предмети. Идеята им е да приключат с учебния материал до пролетната ваканция и след това да решават тестове за НВО.
Идеята на кукумицинката ви е да се представи с добри резултати на НВО. "Чушката люта" не бих я преписвала. На всяка глупост някой някога трябва да каже "Баста!". Сигнализирайте в  Инспектората /или както сега му е там поредното наименование/ - това е нарушение на учебния план. Което е в ущърб на децата.
Щадете си децата. Образованието не изисква да бъдат цедени и психирани. Напротив. Изцеденият от рано човек ще захвърли ученето при първата отдала му се възможност, само щом се усети малко по- свободен и самостоятелен. И ако някой си гони максимални резултати, то нека напрежението си е за негова сметка.

# 638
То неслучайно има разпределение на материала.

# 639
Заради двата почивни понеделника единствено имаха 2 урока в един час по ЧП за енергията. Материалът е достатъчно обемен и труден за да се препуска през него без затвърждаване

# 640
Аз вече сериозно започвам да се изнервям. Тестове , правени в час и след това оценени не се дават за подпис от родителите . Единствено по Англ. Ез., но там е друга учителка. Така не мога да се ориентирам  за пропуски и отработването им. Единствено на РС се раздават по един-два теста и това е. Така е от втори клас и явно така ще си остане до края на четвърти, но се питам ,дали има смисъл да говоря с класната  въобще...

И при нас се препуска бясно с материала.  Що за идиотщина?!  Никой нищо не разбрал, ама нали,,норма,, се гони...

# 641
  • София
И при нас всичко е на високи обороти, взимане на материал, изпитвания, конролни, оценки...Вече страница и половина имат оценки, 6 контролни по чо и 4 по мат, за друготе вече и не знам. Затвърждаване на материала просто няма кога да правят, уикенда гледам да понаваксваме.
Иначе абсолютно всяка писмена работа или контролно стигат до нас и задължително се прави поправка, та поне в това отношение нямаме казус.

# 642
Нашата учителка праща всички контролни за подпис и повечето си ги иска обратно. Засега имаме две контролни по математика, едно по български език, едно по ЗИП математика, едно по ЧП и нито едно по ЧО, но той по програма е в понеделник и изпуснахме доста. Предстои първото контролно в понеделник, но мисля, че още не са взели всички области.

# 643
  • София
Че класната ни е чешит дума няма. Сега ни къса нервите с коледното тържество, което са решили да е в читалището в Брезник, на 23.12. Заплашила е децата, че ако някое не отиде, ще му пише 5 неизвинени отсъствия и че иска всички декларации подписани от родителите на следващия ден. Казах на сина ми да я предупреди, че няма да го пусна. Тя се развикала, че без извинителна причина няма да го освободи, защото на 23.12 щяло да се води екскурзия по Твоя час (който по принцип е само в неделя). И че независимо, че няма да ходи трябвало да подпиша декларацията. Исках да говоря с нея и тъй като се очертаваше родителска среща след дни оставих въпроса неизяснен.
Вие бихте ли си пуснали децата на коледно тържество в читалище в друго населено място на 23.12, с програма украсяване на елха и опаковане на подаръци, с включен сандвич и сок за почерпка на цена 30лв?
Аз се подразних, че няма алтернатива, нямаме никакъв избор и ни изнудват да си пратим децата на майната си и то след месец, когато може и сняг, и поледици да има. Няма да си пусна детето в зимни условия на екскурзия, та ако искат и по 10 отсъствия да му пишат. Катастрофата в река Лим още ми е пред очите.

# 644
Определено имам усещането, особено през последния месец, че доста наоколо хора откачат. Много неадекватно поведение, много особени поведенчески изблици, много избиване на нерви и комплекси, много нещо. Не само в училище. Не знам на какво се дължи, но концентрацията напоследък е голяма. Дано да е така само около мен и да е временно.
Колкото може да се помогне на децата от наша страна /имам предвид както за истинско разбиране и научаване на материала, така и за изграждане на психологически устои против подобни ексцеси от страна на по- силни от тях хора, понеже такива винаги ще има/ - все е в плюс.
Даже аз наблягам напоследък на второто. Че то ако на всяка подробност и дребнавост човек обръща внимание от малък, то ще да достигне пълнолетие умопобъркан или най- малкото яко невротизиран. Пък на мен точно това ми е най- важно да избегна. Даже снощи пак имахме разговори по темата. Говорехме си, че свръхизискванията следва да се игнорират. За всяко нещо си има някаква допустима норма и когато се надхвърли, нека горницата си е за този, който има претенции. Та това са десетгодишни деца, за Бога.

Раче, не знам, ако е близко населено място аз лично ще си пусна детето, защото обичам разнообразието и пътуванията, но съм изцяло съгласна с теб, че при това положение детето и родителите му следва да имат избор. В крайна сметка има хора, за които особено в това време всеки похарчен лев е в тежест. Имам позната, например, която не пускаше дъщеря си на екскурзии, т.к. имаше фобия от катастрофи /бе изгубила дете в такава/. Ако трябваше някъде да се пътува, детето се караше само с кола от баща си и то ако той имаше такава възможност. Пък той, като повечето от нас, си ходи на работа. Ми разбирам я жената. Фобията е страшно нещо! Мен би ме подразнило самото отношение и тази заявена и застрашителна задължителност.
Като не си съгласна просто не подписваш декларация, че изразяваш съгласие детето ти да пътува и в учебно време го пращаш на училище. Нямат право да му пишат отсъствия. Ако му напишат - обади се първо на директора.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 09:35 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт