Четвърти клас

• 90 398
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз също бих го пуснала, защото на всякакви такива екскурзии, инициативи и т.н. трупа много впечатления и се чувства добре, но е факт и че направо си ни изнудват с тези цени от по 30-40 лв. за ден, в които влиза основно транспорт, никаква храна поне при нас. Но пък нас никога не са ни задължавали и винаги е имало алтернатива  Peace.
Иначе нашата госпожа също лично го изживяваше това за неучастването в коледните тържества, все едно е атака срещу нея, но те си бяха в класа, без някакви такси и пътувания. Всеки луд с номера си  Crazy.

# 646
Раче, аз в такива моменти се осланям на интуицията си. Щом усещаш, че не е нужно детето да е там и имаш някакви притеснения, действай според собствените си убеждения. Детето е твоя отговорност , а й подхода на тази госпожа е доста краен. Не бих приела да ми размахва пръст и да ме заплашва с отсъствия. Що за безсилие от нейна страна?! Изборът трябва да е на родителите.

Judy, не е само около теб тоталното изтрещяване. Пък може и мен да не ме слуша главата, знам ли...Редуцирала съм личните си контакти до минимум точно по тази причина. Факт е обаче, че хората са изключително изнервени и ги избива на всякакъв вид агресия...Понякога имам чувството ,че голям % от хората са с психични отклонения  Laughing  

Разбира се , че има допустима норма на натоварване ! Peace  Индивидуална е за всеки и свръх амбицията на родителите би могла да доведе до тежки последствия. Най- важното за мен е , излизайки от образователната ни система един ден, детето ми да не психясало  и прегоряло . Истинската борба започва след това, и когато системата те е смачкала , едва ли ще намериш сили да продължиш напред. Примери много...

# 647
...
Разбира се , че има допустима норма на натоварване ! Peace  Индивидуална е за всеки и свръх амбицията на родителите би могла да доведе до тежки последствия. Най- важното за мен е , излизайки от образователната ни система един ден, детето ми да не психясало  и прегоряло . Истинската борба започва след това, и когато системата те е смачкала , едва ли ще намериш сили да продължиш напред. Примери много...
Точно така, Биси!
Имах една асистентка на времето по Римско право. От нея научих едно от най- важните неща в живота си, и това, което тя ми каза, макар и на доста по- големки години, аз го тръбя на децата още от първи клас.
Тя каза така: "Абе колеги, що си тровите нервите за оценки и за други глупости? Знаете ли, че сложните неща идват като завършите чак. Като тръгнете да си търсите работа, да се издържате сами, да си гледате децата. Има болести, има престъпления. Хора близки си заминават от този свят. Абе пазете си нервите, не ги късайте от сега за дребни незначителни неща и по никакви поводи."
И аз все това им говоря на моите. Общо взето се радвам, че са спокойни, но се ядосват от несправедливости и те. Гледам поне колкото се може по- малко нерви да хабим. Понеже станат ли ни много, лично аз няма да се подвоумя и клас да сменя, и училище, че и на домашно обучение да подкарам. Понеже вече законът ми го позволява. Големият син го избутах, завършва. Ако имам съществени проблеми с малкия от сега съм му заявила, че може да разчита изцяло на помощ в мое лице. Той си има дисграфичните си проблеми, с които двама учители само се съобразиха, като и двамата не преподават в училище. Наясно съм, че нагоре никой няма да се съобразява с това, а ще го хока и юрка, независимо от проблема му. Затова съм решила - ако много прекалят, да си гледат работата. Лично аз смятам, че ще оправим и без тях, ако ми се наложи.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 12:32 от Judy

# 648
  • София
Джуди, пак хубаво е, че двама са се съобразили все пак и то в начален етап, когато им е трудно на децата да се адаптират. В случая с дъщеря ми не се съобразиха, но все пак се оправяме. Аз обаче не смятам, че бих могла да се справя сама с обучението й, това, което правя е да адаптирам малко или много, за да й помагам.

# 649
  • София
А какво ще кажете за коледно празненство в рамките на два!!! часа   в ресторант в полите на Витоша на цена 30 лв #Crazy Пътуване в рамките на града,DJ, ама за два часа кое по-напред.И алтернатива- НЯМА! Карат ни да се чувстваме принудени да  си пратим децата там.Ей това не одобрявам и заради това " скачам"... #Cussing out

# 650
Добре де, аз не разбирам- тези тържества просто така ви се съобщават ли? Не ги ли обсъждате на род. среща или по друг начин предварително, да се види кой иска и кой - не, на кой какви са му доводите?
Изненадвам се, че толкова много случаи има на теслемени едностранно празнувания.
Деца в ІV в ресторант?! Това ми е малко множко. Представям си 10 годишни кокони на токчета и младежи с папийонки и гел в косите да танцуват валс...  Laughing
И е..ти и куверта. Моят за Нова година с колеги е 20.00 лв. Цяла вечер с ди-джея му там. Ако реша да се натаралянкам, ще си платя допълнително разбира се, но за вашите деца до 30.00 лв. има и за такива мераклии. Все ще има за по две ракии горница в тези 10.00 лв.

# 651
Оф, минавали сме през това с голямата, и да, понякога ги сервират ей така... нивото в образованието тепърва пада, щото то тържеството се явява обикновено черешката на един по-цялостен проблем...

# 652
  • София
Винаги е сервирано ей така.Направо с бланката- декларация.Явно туристическата фирма  е на много добри позиции в училището... И после се почват агитациите в клас- как трябва всички да  отидат, как няма как да им се организира учебен ден( а то е в учебен ден планирано)... и т.н. и т.н......

# 653
Въпрос на интереси е. Училищата масово работят с определени фирми и те са предпочитани з авсякакви мероприятия. Миналата година децата от нашия клас празнуваха Коледа в един...води с ересторант, но за мен е долнопробна голяма кръчма. Лоша вентилация, мирише на повръщано(sorry) , мизерия голяма. Тази същата фирм има договор с училището ни за обяд и закуски. Всичко е под всякаква критика! Дъщеря ми от години не се храни с тези боклуци в междучасието.
Сега се чува ,че пак в същата кръчма нашия клас трябва да празнуват. Никой не се е допитал до родителите. Други класове се организират сами за други заведения, но на нас директно ни се казва ,къде ще празнуваме. Този път обаче сме решили да се организираме и да предупредим класната, че ако желае целия клас да празнува заедно- ще е в друго заведение.

# 654
  • софия
Здравейте, вярват ли вашите деца в дядо Коледа и какви подаръци ще им подарите за Коледа. Моя син се опита учтиво да обясни на сестра си, че няма дядо Коледа, но аз настоях, че не е прав Confused, тогава той каза, че щом ние няма да плащаме подаръка искал геймарски компютър, сега трябва да излеза от положение, но цените на компютрите са такива, че....... Shocked ще ми е трудно. Simple Smile

# 655
A моят е съгласен да даде спестяванията си на Дядо Коледа само и само да има геймърски лаптоп, защото тотално изключих покупката на PS4  Money

# 656
  • София
И при нас няма обсъждане на евентуалните екскурзии и празници. Носи се декларацията и се заповядва да се разпише. Миналата година за Коледното празненство се наложи да организираме родителска среща, за да откажем офертата на госпожата. Тогава ни се обясни, че била единствената оферта и затова с колежките и решили там да се празнува (беше в някаква кръчма в Бистрица или Бояна, но нямахме право да си закараме децата, а трябваше да платим 30лв за транспорт и почерпка). Тогава повече родители бяхме против и успяхме да ги накараме да размислят. На всичко отгоре за 2 дни им намерих няколко оферти, които бяха отхвърлени от ръководството на училището, защото НЕ ВКЛЮЧВАЛИ автобус. Искаха оферта с включен транспорт иначе директорът не можел да разреши празнуване в детски клуб, мол или заведение. 
В нас всяка вечер на Рождество идва Дядо Коледа и до преди 2 години синът ми бе убеден, че Дядо Коледа е истински. Когато напишат писмо до Дядото след няколко дни пиша отговор, който разпечатвам на красива коледна бланка и пускам в пощата. Децата много се впечатляват, че Дядото знае всичко за тях и се стараят да са добри и послушни Simple Smile Във втори клас разкрих истината на сина ми, но с уговорката да продължим коледната магия за сестра му, която сега е на 6г. Обяснила съм му, че Дядо Коледа ще идва в нас и ще носи подаръци, докато вярват в него. Той много съзаклятнически ми помага за подаръците и разсейва дребната, за да опази тайната. И Дядо Коледа и тази година ще ни гостува, само да е жив и здрав Simple Smile А колкото до подаръците съм обяснила, че дядото като достави желаните подаръци иска да му ги платя, за да плати заплати на джуджетата и да купи материали за нови подаръци. Та сме се разбрали желанията да ги обсъдим предварително и да не ме изненадат с непосилна сметка като миналата година, когато малката си поръча истинско пиано Simple Smile За такива разумни и добри деца с удоволствие правя чудеса Simple Smile

# 657
Здравейте, вярват ли вашите деца в дядо Коледа и какви подаръци ще им подарите за Коледа. Моя син се опита учтиво да обясни на сестра си, че няма дядо Коледа, но аз настоях, че не е прав Confused, тогава той каза, че щом ние няма да плащаме подаръка искал геймарски компютър, сега трябва да излеза от положение, но цените на компютрите са такива, че....... Shocked ще ми е трудно. Simple Smile

От градината още са наясно с подаръците през декември и с "Дядо Коледа".
Коледа е семеен църковен празник и я свързваме по- скоро с други неща. Подаръците са затова, защото всички деца получават през това време, да не се делим от стадото.  Simple Smile

# 658
След като се изясни истинската ситуация с Дядо Коледа, насочих вниманието на дъщеря ми в посока ,,Да доставим радост на себе си, като зарадваме някой друг,,. Подарък за Коледа категорично отказва. Разбира се, знам какво харесва и ще и купим подарък. Всяко дете се радва на подаръци, но не в това за мен е смисъла на Коледа . Аз например ,от много време се кефя повече на това, да подаря на някой нещо ,от което има нужда и знам, че ще се зарадва. На мен като ми подаряват материални подаръци и нищо,ама нищо не ми трепва вече. Виж, емоции като ми подарят- разтапям се. Може да е концерт, може да е ръчно направено сърчице, тези подаръци имат истинска стойност за мен. Та в тази посока се движи и дъщеря ми.

# 659
  • София
При нас още не се е изяснила истинската ситуация  Crazy. Не сме го обсъждали изрично, но предвид възрастта и осъзнаването, ми се струва, че вече няма да мине номера с Дядо Коледа и по-добре директно да си говорим за подаръците  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт