Четвърти клас

• 90 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • софия
Лекси не смятам, че атмосферните условия са подходящи за Рилските езера. Ние ходихме края на август и горе толкова бързо се сменяха "сезоните" Simple Smile

# 496
Момичета, препоръчайте тестове за ТЕКУЩА проверка на знанията .. на пазара има много и не мога да се ориентирам ..

# 497
  • София
Нашата госпожа ползва по математика това:
https://www.book.store.bg/p29595/samostoiatelni-raboti-matematik … elina-dineva.html

# 498
  • София
Здравейте.
Моля дайте някакви идеи за подарък за рожден ден за момиче на тази възраст  newsm78?
Две съученички ще празнуват в събота и се чудя какво да вземам вече. Порастват за играчки и повечето игри, за дрехи не знам дали ще оцеля размер, книги не знам колко четат и не ми хрумна нищо  Rolling Eyes.
Благодаря  bouquet.

# 499
Здравейте.
Моля дайте някакви идеи за подарък за рожден ден за момиче на тази възраст  newsm78?
Две съученички ще празнуват в събота и се чудя какво да вземам вече. Порастват за играчки и повечето игри, за дрехи не знам дали ще оцеля размер, книги не знам колко четат и не ми хрумна нищо  Rolling Eyes.
Благодаря  bouquet.
Обеци (има детски модели сребърни за около 20-30 лв) или някаква висулка от "Мънисто". А в Бенетон има малки момичешки чантички, колкото за телефон и пари, когато ходят на екскурзии.

# 500
И аз съм се видяла вече в чудо с тези подаръци  Rolling Eyes Хайде, момичета обичат дрешки, но като ходим на момче и ми каже, че не иска дрехи, а играчки - върви избирай подарък  Thinking
Ние последно купихме слушалки за подарък, такива големи, били модерни  Mr. Green Някаква  чантичка, протмне, бижу (сребърни обеци или герданче примерно).

# 501
И аз слушалки, топка, чантички, настолни игри доста често

# 502
  • София
Благодаря за идеите  Hug.
Може би някаква чантичка наистина мога да потърся. С бижутата не мога да преценя кои са подходящи за възрастта  Blush.

# 503
  • София
книги не знам колко четат

аз именно затова винаги подарявам книги (или нещо друго + книга) - за да стимулирам четенето.

# 504
книги не знам колко четат

аз именно затова винаги подарявам книги (или нещо друго + книга) - за да стимулирам четенето.

Хубаво, като замисъл, но такава цел няма да се постигне при хора, които не обичат да четат.  Simple Smile Такива просто прибират подаръка и не го ползват или, на свой ред, го подаряват.  Sunglasses
Когато купувам подарък, основното, от което се интересувам при избора си, е какво харесва човекът, за когото той ще бъде предназначен. Какво харесвам аз не е много важно. Затова и когато децата отиват на нечий личен празник се вълнувам и задавам само такива въпроси- "Какво обича да прави детето?". След това изборът ми на подарък става лесен и приятен. Аз обичам да купувам подаръци.

# 505
  • София
http://www.felyx-toys.com/bg/prod-677-brain_box_%D0%9C%D0%90%D0% … D%D0%B8%D1%8F.htm

Ей това доста се хареса на мойта като й го подариха, в ХМ също има доста симпарични аксесоари - бижута.

# 506
  • София
Judy, ако ми казваш, че няма начин да стимулираме четенето при деца, които не обичат да четат... не съм съгласна с теб. Не обобщавай и не мисли като за възрастни, когато твърдиш, че " такава цел няма да се постигне при хора, които не обичат да четат. Такива просто прибират подаръка и не го ползват или, на свой ред, го подаряват."

има повече надежда за едно дете да прочете някоя книга, ако тя му попадне в ръцете, отколкото ако не му попадне.... човек никога не знае какво ще заинтересува едно дете.

докато ако детето е таблетно зомби, отговорът на въпроса "какво обича да прави детето" може да те вкара в приключение. естествено, този въпрос винаги задавам и аз, но адаптирам отговора и го пречупвам през своите разбирания за добро и недобро. детето може да обича и да пуши - няма да му купя цигари, нали?

# 507
Като ходим на рожден ден и питаме детето какво иска обикновено отговора е  - Всичко без дрехи и книга  Laughing
А миналата година като си разменяха подаръци едно момченце беше получило книжка и беше заявило пред целия клас, че това е най-гадния подарък  Sick Така че предпочитам да оставя на родителите да решат как да научат детето си да чете, вместо да злепоставям моите, че са подарили "гаден" подарък  Rolling Eyes Между другоот и сина ми от тези, които не докосват книга,  а дъщеря ми става и ляга с нея. Всяко дете си е различно, какво да ги правим...

# 508
Сред приятелчетата на синът ми се формираха 2 типа рождени дни - скромна почерпка , с един скромен подарък от всички (блуза + някакъв сувенир)  с много игри и забавление.Такъв беше неговият 10 РД, децата дойдоха с удоволствие, нямаше отсъстващи така да се каже ! А големите подаръци са от мама, тате, баба, дядо

Другите по-официални са без подарък, а с пликче . Обикновено децата вече имат по-едри желания и събират парички за да ги осъществят.  За мен това е огромно улеснение. Правя плик от цветен лист хартия, украсява го той с разни стикери, надписва малка картичка и готово. Ако е девойка и се взима едно цвете в допълнение!

За много близки деца знаем какво е желанието предварително и се изпълнява!

# 509
Ние често подаряваме ваучер от Booktrading на стойност 20лв.Така детето само ще си избере дали да си купи книга или нещо друго,може и настолна игра.

Общи условия

Активация на акаунт