Четвърти клас

• 90 664
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ние често подаряваме ваучер от Booktrading на стойност 20лв.Така детето само ще си избере дали да си купи книга или нещо друго,може и настолна игра.

това е много удачна идея.

а отговори от типа на "всичко без книга" не говорят, а направо крещят за нивото на родителите... за щастие, сред съучениците на моето дете не се наблюдават такива екстреми, но на мен ми е жал за децата на такива хора - не получават никакъв шанс.

# 511
 ConfusedАми аз съм от тези родители, и както казах едното ми дете обожава да чете, а другото е тези, които не искат за подарък - книга  Rolling Eyes На еднаква възраст са, така че не знам как може за едното дете да съм добър родител, а за другото - не  newsm78
А и си мисля, че децата не оценяват книгата като подарък толкова, като изненада, каква е целта на подаръка за рожден ден. Освен това още си спомням подаръците от наше време за рожден ден - някаква книга с надпис на корицата, която понякога се подарява на друго дете, както си е с надписа  Rolling Eyes Така че да не се изкарваме прекалени светци.

witch with wings , какво означава скромна почерпка с много игри - в домашна обстановка ли? Ние тази година така направихме нашия, макар да ми дойде в повече лудницата, и помолих всички родители да не купуват скъпи подаръци, но не - пак бяха по 20-30 лв. на дете, което ми идва много като трябва да отидем после ние на РД и се почва една дилема изобщо да не ги пускам, защото честно казано ми идва повече по 50-60 лв. да извадя за подаръци  Rolling Eyes Само този месец бяха канени на 3 рождени дни  Rolling Eyes
Идеята ти за общ подарък е супер, но при нас се съмнявам да се възприеме. А за пари в пликче и аз вече май клоня нататък, вместо да купувам неща, които не знам дали ще влязат в употреба

# 512
А ние напоследък основно книги подаряваме. Представям си колко разочароваме рождениците ... Ще го имам предвид.

# 513
  • София
Аз също съм по-скоро на мнение, че подаряването на книга няма да накара детето да почне да чете, ако не е предразположено предварително от родителите, средата, а просто ще си помисли колко тъп подарък получава  Wink. А и предната година подарихме вече книги на същите деца. Добре е да разнообразим.

# 514
Ми то има книги, и книги
Нали не подарявате някакви комунистически пропаганди от миналия век  newsm78
Има доста "модни" и свежи неща, интерактивни, или за хоби/игри и т.н.
По-скъпички са, точно с идеята че не се купуват просто така всеки ден, а са атрактивни и подходящи за подарък
Имам доста добри попадения, подбрани според детето. Но някои са по-универсални и подходящи и при по-бегло познанство
Разбира се, ваучерите напоследък са доста предпочитани и подходящи, в случай че настина не сте сигурни

# 515
Ваучери също купувам на по-познати деца и то предимно за книжарници тип Orange или Сиела, където може да си вземе и настолна игра, и книга и несесер.. Дори взимам повече на брой , но с най-ниската цена примерно 10лв, защото може да не си хареса нещо голямо, а на няколко пъти по-дребни неща

Джина, да нещо такова, но ползвахме зала на друго място срещу скромен наем. Организацията беше изцяло моя.

Преди РД ходи в книжарницата и каза, че нямало книга, която да го заинтригува. Но леля му успя да му взема ума с една нова енциклопедия за природата.

# 516
Нашите си говорят в класа за книгите на Емил Конрад, но на мен пък ми се струват неподходящи за тях  Rolling Eyes
Имаше едни, които са като загадка, трябва да направиш нещо, за да стигнеш до следващото ниво, трябва да потърся такава за сина ми.
Сетих се да ви питам - водили ли сте децата в такива ескейп стаи? Тук имаше ваучер за детски рожден ден в  такава,  но вече беше минал нашия. За догодина може да пробвам.

# 517
Книги подаряваме единствено ,ако детето е дало заявка, че желае книга. От скромния ми опит досега , стигнах до извода ,че далеч не всички деца очакват книга за подарък. Държа с подаръка,  да се достави радост на прануващия, а не да подаря това, което аз смятам  за нужно. Дъщеря ми знае интересите на приятелите си, но въпреки това пита , за да и дадат насока.
На момичета подаряваме дреха, аксесоар ( чанта, диадеми, детски бижута).
Последния път на момче за Рд подарихме тениска с Minecraft принт, голяма радост беше.

# 518

За жалост съм била свидетел на точно обратното. Без значение дали фактът ми се нрави или не, той си е просто факт. С една подарена книга няма да възпитам любов към литературата у човек, който не изпитва такава.
Затова не ангажирам чуждите деца с неприсъщи им дейности, особено на личния им празник. Моите - може да ангажирам.  Laughing

Аз също съм по-скоро на мнение, че подаряването на книга няма да накара детето да почне да чете, ако не е предразположено предварително от родителите, средата, а просто ще си помисли колко тъп подарък получава  Wink.
Аха. Още от мое време е така. Имах куп приятели, които така се "радваха" на книгите... Laughing Знаех, кои обичат да четат, също. Ми и тогава не бяха много.  Sunglasses Стараех се да не измъчвам хората. Подаръци купувахме сами, ние, децата, не родителите ни. Та бях наясно на кого - какво.
Ние най- често се събирахме по няколко души и така имахме повече пари за нещо по- хубавко.

Като ходим на рожден ден и питаме детето какво иска обикновено отговора е  - Всичко без дрехи и книга  Laughing
А миналата година като си разменяха подаръци едно момченце беше получило книжка и беше заявило пред целия клас, че това е най-гадния подарък  Sick Така че предпочитам да оставя на родителите да решат как да научат детето си да чете, вместо да злепоставям моите, че са подарили "гаден" подарък  :roll: Между другоот и сина ми от тези, които не докосват книга,  а дъщеря ми става и ляга с нея. Всяко дете си е различно, какво да ги правим...
Peace
За това говорех. Аз съм страстен книгоманиак. Но не мога да си затворя очите пред фактите.  Hug
Питала съм навремето родители, най- често казват "Ми каквото решите." и спрях да питам тях. Сега си питам моите деца какво обича това, на което ще търсим подарък, с какво се занимава и толкоз. Големият от години не ме занимава де, но когато беше малък и все още купувахме подаръци беше така, както е сега с малкия.

Ми то има книги, и книги
Нали не подарявате някакви комунистически пропаганди от миналия век  newsm78
Нито по мое време, нито сега.
Който не обича четенето, просто не го обича и толкоз. Не мога аз да го мотивирам с една купена от мен книжка. Има си родители за целта. Като Джина и аз не искам децата да се чувстват неудобно, понеже подаряват нещо, което рожденикът няма да хареса.

Книги подаряваме единствено ,ако детето е дало заявка, че желае книга. От скромния ми опит досега , стигнах до извода ,че далеч не всички деца очакват книга за подарък. Държа с подаръка,  да се достави радост на прануващия, а не да подаря това, което аз смятам  за нужно. Дъщеря ми знае интересите на приятелите си, но въпреки това пита , за да и дадат насока.
На момичета подаряваме дреха, аксесоар ( чанта, диадеми, детски бижута).
Последния път на момче за Рд подарихме тениска с Minecraft принт, голяма радост беше.
О, да! Да, да, да!
Малкият много хареса подаръците си: футболни ръкавици, книги за майнкрафт, топка на любимия отбор, комплект за училище /пак с любимия такъв/  Mr. Green, всякакви конструктори Лего- нинджаго.
Той чете. Редовно. Въпреки това далеч и не всяка книга ще седне да изчете. Като всеки нормален читател си има предпочитания. И това е другата причина, поради която не подарявам книги, освен ако не познавам добре човека - ами точно моят избор може да не му е по вкуса. Ако човекът е читател, но не знам какво обича, тогава да - един ваучер е чудесен подарък. Такива правя на майка ми, например, редовно.

# 519
  • София
Купих по едно хубаво портмоне - детско-тинейджърско  Wink.
Благодаря отново за идеите  bouquet.

# 520
  • София
работата е ясна, Judy - положението е изтървано още преди 1-2 поколения... Sad

# 521
О, не бих казала точно "изтървани". От наблюденията си мога да изразя мнение, че има много свестни хора, които не обичат да чета. Както и обратното.  Simple Smile
Затова за изтървани не мога да говоря. Просто имат други интереси. Коя съм аз, да ги променям по мой тертип пък и защо?

# 522
Мин.година подарихме за дядо Коледа една книга-игра на Булгар. Моетодете ми заяви наскоро, че е излязла новата, и много се надява на тази година да получи същия подарък от Дядото, но новия вариант. За мен беше свръх неочаквано признание Wink

# 523
Мин.година подарихме за дядо Коледа една книга-игра на Булгар. Моетодете ми заяви наскоро, че е излязла новата, и много се надява на тази година да получи същия подарък от Дядото, но новия вариант. За мен беше свръх неочаквано признание Wink
Мерси за препоръката! Моите деца обожават книги игри и ще им я взема при следващия повод. Тези на изд. Клевър бук съм ги изкупила всичките, че и по 2, за всяко хлапе лична негова.Simple Smile

# 524
  • София
Здравейте,
Признавам, че понякога надзъртам тук, но не съм от хората, които пишат във форуми. Този път обаче, е различно. Класът ни има нова класна, която има различен от на досегашната госпожа начин на водене на часове. Нормално.. Но понеже няма нищо общо с това, което е било до сега, чудя се дали моите очаквания са големи или това, което се случва е нормално... Моля, споделете как се преподава нов урок на Вашите деца. Разказват ли уроците или диктуват само план на урока? Преписват ли децата в часовете важни определения от учебниците? Пишат ли и кога съчинения, преразкази и кога - часовете или за домашно?  Как се проверяват домашните им - отделят половината час, за да четат какво са написали или им събират тетрадките?
Предварително благодаря за отделеното време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт