Четвърти клас

• 90 416
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Да, в Музикалното е Моника. Simple Smile

# 586
Между другото това с оценките, по-точно с липсата им до 4 клас май са го приели, но за сегашните първокласници  Rolling Eyes

О да, но за нас е късно.

# 587
Децата ходят ли на някакви извънкласни занимания вече?
Ние ходим на:

1. шах - понед. и сряда от 18 до 19,30 някъде
2. курс по математика, подготовка за състезанията за влизане в МГ. Тук има 2 група от по 25-26 деца, а приемът ще е само 1 паралелка. Така че, и задачи у дома решаваме допълнително...

В училище, ако започне прословутият проект "час по желание" или нещо подобно беше - сме записали /в рамките на занималнята се провеждат/. Подобно на проекта "Успех" е, но по 1 час на седмица, по колкото искаш неща
1. компютърна графика - 1 учебен час, мисля че е
2. баскетбол - 1 уч.час мисля, че е

за повече ангажименти не мисля, че ще е добре - то детето няма да има време да учи и да поиграе. А инак, е много бавен - мнооогооооо ..... Освен, ако нещо не му е интересно, тогава не можеш да му хванеш "спатиите"

Кажете ми при вас как са извънкласните занимания?
Започна ли този проект с допълнителния час?
 Hug Hug Hug

# 588
  • София
При мен големите ходят на сръчни ръчички в сряда в училището, където майсторят различни неща от 5-6 вечерта.
Ако баща им е тук ходят и два пъти седмично на спортна гимнастика в НСА, от 6 до 7:30 в понеделник и четвъртък.
В събота са на курс в СМГ от 8-10 сутринта, след това понякога ходят от 11 за час на кънки в Зимният дворец.
Редуваме кънките с клубче, където или рисуват или моделират нещо с глина за два часа в събота, когато има време за това.
Едната близначка ходи и в събота от 4-7 вечерта на програмиране към Телерик.
Всяка седмица има нещо, което отпада обикновено, дали защото не сме в София или няма кой да ги заведе или пък има състезание и нямат занятия.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 15:53 от Aila

# 589
Айла, къде ходят на моделиране с глина?

# 590
Дъщеря ми ми ходи:

- два пъти седмично на балет
- два пъти седмично във вокална група
- два пъти седмично ( в училище ) -СИП цигулка, като още два пъти седмично, има задължителни часове по цигулка
- един път седмично -Англ. Ез.
 - събота и неделя -  волейбол

Държа да отбележа, че единствено Англ. Ез. е по мое настояване. Всякакви други дейности са по нейно желание и проявява завидно постоянство години наред...

# 591
  • София
Айла, къде ходят на моделиране с глина?
То не е основно занимание, рисуването е водещо и е в нещо като клубче в блока до нас, тоест в Младост 4. Много им харесва и се забавляват, но съботата особено за едната близначка става ужасно натоварена.
А да имат и плуване в училището по обяд един или два пъти седмично. Това е единственото на което ходят малко под мой натиск, но е в учебно време и не го броя. То е и почти безплатно, единствено има дарение от 20 лв на срок в началото на годината. Напоследък не се дърпат особено, може би защото имат нов учител.
Останалите като сума са съответно 30 лв мисля на дете за сръчните ръчички на месец. Кънките са или платено по 10 лв на дете или безплатно по програмата за развитие на спорта. Спортната гимнастика също е по 10 лв на дете на посещение. Предпочитам да плащам така, отколкото за месец, защото не се знае колко често можем да ги заведем.

# 592
Ето филмчето за Финландия.
Една учителка днес ми сподели, че го гледала и плакала. Тя не работи в училище вече.
И на мен ми стана мъчно, като го гледах:
http://nova.bg/news/view/2016/10/30/163372/%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0 … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

# 593
  • София
Имаме приятели с дете на нашата възраст, които преди година емигрираха е Холандия. Много са доволни от тамошното образование. Детето съвсем бързо свикна и му харесва да ходи на училище и вече се оправя чудесно и с английски и с холандски. Нищо общо с нашето образование. Мъчно ми е и на мен като сравнявам с училището на дъщеря ми. И тази липса на мотивация и интересно поднасяне на материала се отразява не само на знанията, но и на характера на децата - неамбициозни, скучаещи, клюкарещи и цъкащи на телефона през междучасията....
Моята ходи веднъж на плуване, 2 пъти на волейбол, и 1 или 2 пъти на брейк (особено много й харесва), а аз я тормозя почти ежедневно със състезателни задачи.

# 594
Вашите занимания са страхотно интересни! Особено спортните мероприятия са чудесни. И ние ходихме на плуване мин.година, но в нашия басейн се спука тръба,  и тъй като общинта трябва да я поправи, което никога няма да стане, вече нямаме басейн в града. Иначе, това май беше единственият спорт, на който ходи с желание. Пробвали сме и таекуондо - харесвае му за известно време. Футболът и той само в началото му допадна.
Абе, моето дете не е от най-спортните явно  Hug

# 595
A как се борите срещу разсеяността .. Може ли да си напишеш домашното и да го забравиш на бюрото , а е взел всички сборници и учебници от бюрото  Crazy

# 596
Говори ми, говори ми  Cry Само че за такава разсеяност нашата госпожа пише двойки и хич не я интересува дали е било написано  Rolling Eyes
Нашите ходят само на английски, на спорт не искат, освен на плуване, за което аз нямам средства. Има волейбол при нас, но те не искат. Сега ще  записвам малката и на математика, за да пробва догодина за МГ, макар да се съмнявам, че ще успее да се класира  Rolling Eyes Нямаме кой знае какви интересни занимания в Плевен  Confused

# 597
Мами - можете ли да напишете кои , и най-вече кога - ще са тези задължителни състезания за влизането в МГ.
На нашата родителска ходи таткото и са му малко непълни спомените. КАто не е свикнал като мен да  ходи с тефтер в ръката и с химикал в другата  Peace

# 598
Госпожицата ходи по два пъти седмично на пиано и народни танци. Пианото не ѝ е много по желание Simple Smile. Започна тази седмица и новата програма "Моят час" - по два пъти също.

# 599
Джина, нашата МГ отдавна не е това, което беше...Успех пожелавам на Ивайла Hug 

Аз съм по-разсеяна от ученичката Laughing Тя на моменти ,,изключва,,, но аз съм с хронична разсеяност. Laughing
Нормално е да са така децата, много са натоварени и не едно нещо да помниш.

Общи условия

Активация на акаунт