Четвърти клас

• 90 410
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Мами - можете ли да напишете кои , и най-вече кога - ще са тези задължителни състезания за влизането в МГ.
На нашата родителска ходи таткото и са му малко непълни спомените. КАто не е свикнал като мен да  ходи с тефтер в ръката и с химикал в другата  Peace
Зависи за коя МГ питате. Всяка МГ трябва да си избере 2 състезания от календара на МОН, а именно от: ЕК областен кръг, ЕК национален кръг, Питагор, ПМС и ОМТ. Освен това задължително се включва резултата от НВО и успеха от свидетелството за завършен 4 клас. Има двусмислие в наредбата трябва ли задължително да участва ОЛИ втори кръг и поради тази причина всяка МГ си го тълкува различно.

# 601
Оф, Бисе, моля те, не ме отчайвай и ти  Confused Знам, че е така, но то в Плевен остана ли свястно училище  newsm78
Поне като гледам резултатите от матурите, МГ-то е на първото място от плевенските гимназии  Rolling Eyes
За нашата четох, че трябва да ходят на някаква очно-задочно школа и да са участвали задължително в Олимпиадата - областен кръг  Peace

# 602
значи - на нас казаха - олимпиадата, не знам кой кръг - задължително първия, за другите незнам.
Питагор-било нещо ново
и третото не знам какво е-май Кенгурото, ноо - само гадая.

В нашето уч-ще системно не информират децата за състезания, различни от "Аз и .. букви,числа.." Които тр да се провеждат на територията на уч-то. Примерно за Математика без граници научих от вас. Много са мързеливи нашите, но може да е съвсем съзнателно.

от нашето МГ ни казаха, че като аближи датата на олимпиадата - без която не можеш да кандидатстваш за МГ - да входираме писмено заявление, че желаем да участваме, с входщ номер, до Директорката лично.
По този начин те нямало как да се измъкнат, и щели да организират. Ако има поне 1 дете желаещо, те са длъжни. Но - правят всички възможно, та и невъзможното, да няма нито едно желаещо дете. Много са гадни.

# 603
  • у дома
Моето ходи 3-4 пъти седмично по час и половина-два на спортни танци-това вече четвърта година...На волейбол от тази-два пъти седмично по час с тенденция да стане три пъти седмично.На АЕ два пъти седмично по час.На клуб по ИТ към програма Твоят час два пъти седмично по не знам колко време-днес е първото занимание.На школа по математика -един път седмично в МГ по час и половина.Изключвайки АЕ,всичко друго си е по негово желание-сам си ходи и се прибира,защото всичко ни е на около 10 минути път пеша,само от спортните танци свършват късно и е много тъмно и го прибираме,ходи си сам до там.Понякога му идва нанагорно с домашните , ама се оправя...

# 604
Моят син смени спорта тази година. След 5 години тренировки прикючи със спортната гимнастика и отиде на стрелба с пистолет. Сега има повече свободно време. Тренировките отново са всеки ден, на са по час, максимум два, в гимнастиката са по три часа.

# 605
Това, че може да се придвижва сам е чудесно! При нас, обаче, ММ не е съгласен, въпреки, че сме близо до училище - 7 мин пеша. Се пресичат 2 по-оживени улици, и мин.година точно на една от тях имаше блъснато дете от кола. Та, не се съгласява, а когато си го пускам аз "нелегално", разбирайте без нашият татко да знае, и аз все още се притеснявам.

Ако не е тайна - става дума за по-малък град/не София/ - вашите дечица самички ли ходят до и от училище?

# 606
Нашите - да, сега откакто смениха времето, ходя да ги посрещам, но иначе са сами. И при нас пресичат няколко улици, които не са със светофар, а знам как се дава предимство на пешеходци, но няма как да ги предпазим от всичко  Cry

# 607
  • Бургас
Ако не е тайна - става дума за по-малък град/не София/ - вашите дечица самички ли ходят до и от училище?

Сина ми също ходи сам. Живеем на 5 мин. от училището. Пресича улица със светофар точно пред самото училище.

# 608
  • София
Моите от тази година ги пускам да се прибират сами. Рядко се е налагало досега, но важното е че се справят.
Най-важното ми е че няма пресичане на натоварени улици до вкъщи. Основното е пътуване с метрото, като най-неприятното там е необходимоста да се прикачат на Мл1. Поне са две и се справят.
Сутрин ги водим, тъй като са ни попът и така или иначе заедно излизаме.
Все още обаче не са се прибирали по тъмно, както ще се наложи ако са сами и се прибират с метрото откакто смениха времето.

# 609
Сутрин баща й я кара и отива на работа, а на обяд аз я взимам.  културата ни на шофиране в Плевен е под всякаква критика...

# 610
  • у дома

Ние сме в областен град в Северозападна България-от началото на втори клас по светлата част на деня си се придвижва сам с уговорката,че ние наистина живеем на центъра,който даже е пешеходен,затворен е за коли,ако бяхме в някой от кварталите едва ли щях да го пускам така...

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 08:08 от svetlaem

# 611
Областен град - сам ходи с тролей сутрин. пресича оживен булевард и малко по-ненатоварена улица. Считам, че трябва да се учат на самостоятелност от малки.
Относно заниманията - ходи на карате 3 пъти седмично. И нищо друго. След изборите започват математика по "Твоят час", но те ще са в събота.

# 612
  • София
И моят от тази година се прибира сам. Сам го пожела, аз не бях много склонна, защото досега не е оставал сам навън никога. Дори сам до пред блока не е слизал, не се беше возил и в асансьора сам, но уважих  желанието му. Справя се засега. Училището му е в съседен квартал, на няколко спирки с  транспорт.
Откъм занимания не е натоварен хич. Само на бадминтон ходи 3 пъти седмично, но не знам ако имаше повече ангажименти как щеше да смогва. Тооолкова е бавен и тоолкова се мотае, че ме докарва до лудост smile3515

# 613
Ходи и се прибира сам отдавна, но училището е съвсем близо. От миналата година ходи сам на треноровки - на около 15 минути пеша, пресича едно кръстовище. Със светофар е, но е доста натоварено и неприятно поради факта, че зеленото за пешеходците е заедно със зеленото на завиващите коли.

# 614
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,
бих искала да попитам майките от София на които децата им ходят на волейбол, къде точно ходят?

Общи условия

Активация на акаунт