Четвърти клас

• 90 422
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Това с прибирането в кутии по време на час на телефоните, ще влезе в сила и в нашето училище от другата седмица.
За мен остава въпросът , дали  по този начин децата ще се научат кога и как е редно да се ползват телефоните. Аз като посещавам театър , никой не седи с кутия на входа да събира телефоните. Предполага се, че хората сме достатъчно осъзнати , и сме се научили кога не е редно да ги използваме. Разбира се, има много случаи, в които не само не са си изключили телефона, но и разговарят по време на спектакъл...
Всичко е въпрос на възпитание. А тези навици се изграждат в ранна детска възраст, но не с отнемане и ограничения.
Точно така! Ето това изразява изцяло моята позиция по въпроса за телефоните. Когато съм в среща, в църква, на театър, кино и т.н., телефонът ми няма звук. На това уча и дъщеря си - да знае кога може и кога не може, а не да разчита, че някой ще стои с кутия, когато не е редно.

# 571
При нас две години бяха в кутия, напоследък им ги оставят и гласуват доверие. Имаше ефект взимането. Не всички деца и родители са като вас.

# 572
Това с прибирането в кутии по време на час на телефоните, ще влезе в сила и в нашето училище от другата седмица.
За мен остава въпросът , дали  по този начин децата ще се научат кога и как е редно да се ползват телефоните. Аз като посещавам театър , никой не седи с кутия на входа да събира телефоните. Предполага се, че хората сме достатъчно осъзнати , и сме се научили кога не е редно да ги използваме. Разбира се, има много случаи, в които не само не са си изключили телефона, но и разговарят по време на спектакъл...
Всичко е въпрос на възпитание. А тези навици се изграждат в ранна детска възраст, но не с отнемане и ограничения.
Точно така! Ето това изразява изцяло моята позиция по въпроса за телефоните. Когато съм в среща, в църква, на театър, кино и т.н., телефонът ми няма звук. На това уча и дъщеря си - да знае кога може и кога не може, а не да разчита, че някой ще стои с кутия, когато не е редно.

В нашето училище всички деца си държат телефоните в тях, естествено с изключен звук. Като свършват часовете включват звука и така,досега не сме имали проблем,нито пък госпожата се е оплакала някой деца да злоупотребяват с телефоните. Дъщеря ми е свикнала вече и още в колата докато я карам към училище си изключва звука  Peace

# 573
здравейте, и при на си ги държат. нямаме плаквания от г-жата. Моето мн.рядко ходи с телефон. Все е забравил да му включи звука. Но за мен не е проблем - ако има нещо, отивам на място, или звъня на г-жата от час, или на тзаи от занималнята, винаги ми вдигат и са много отговорни.

# 574
Вчера гледахте ли по БТВ мисля за училищата във Финландия  Rolling Eyes Дорева ми се чак за нашите деца  Cry Там телефоните ги ползват за обучени, а тук им ги забраняват. Имат таблети, компютри и какво ли още не. Учат ги на полезните, а не на задължителните неща  Rolling Eyes Няма оценки, няма - ти не се справяш добре...
И пак са на челните места, как са успели като са с телефони в клас  newsm78 Водеха ги на екскурзия в съседния град да ловят покемони  Mr. Green А тук ги пращат вкъщи да правят мама и тате домашните  Rolling Eyes Съгласна съм, че такива табла и презентации трябва да се правят, НОООО да се правят в клас, а не в къщи ние да имаме задължението да направим това и онова.  Naughty

# 575
Джина, гледах го предаването за образователната система във Финландия... Направи ми силно впечетление, че само най- добре справящите се , в последствие стават учители. 3000 човека се борят за 120 учителски места!? А тук, да ме прощават четящите учители,ама който друго не са го приели да учи, е записал Учителския институт. Има и изключения разбира се, но хората с призвание,,учител,, са рядко явление в нашите училища.
Не издържам на студ, иначе да съм стегнала куфарите за там:) Въобще , Скандинавския модел на обучение е много разчупен за нашите представи. Бихме могли да приложим доста от тяхната система, разбира се съобразена с нашата действителност. знам, че няма да се случи никога ...

# 576
И аз ... Sad На фона на това гледах и за едно момче от Враца, което си сади марихуана и си джурка амфетамини вкъщи да си има да си шмърка, както каза то, което няма нито един приятел, който да не употребява наркотици  Shocked Това е резултата от нашето "прехванело" образование  Cry
Ако имах възможност и аз бих отишла да живея там заради децата  Rolling Eyes Не, че и скандинавските страни не са прочути със свободомислието си по всякакви въпроси...

# 577
Да, пълен абсурд! Той е в затвора, защото е хванат да отглежда марихуана, а тези които разпределят дрога в промишлени количества и бавно убиват хора- са на свобода. В нашата мила Родина ,ако те хванат дакрадеш на дребно си крадец, ама ако си крадец в големи мащаби- тарикат си...Сбъркана държава...

# 578
Вчера гледахте ли по БТВ мисля за училищата във Финландия  Rolling Eyes Дорева ми се чак за нашите деца  Cry Там телефоните ги ползват за обучени, а тук им ги забраняват. Имат таблети, компютри и какво ли още не. Учат ги на полезните, а не на задължителните неща  Rolling Eyes Няма оценки, няма - ти не се справяш добре...
И пак са на челните места, как са успели като са с телефони в клас  newsm78 Водеха ги на екскурзия в съседния град да ловят покемони  Mr. Green А тук ги пращат вкъщи да правят мама и тате домашните  Rolling Eyes Съгласна съм, че такива табла и презентации трябва да се правят, НОООО да се правят в клас, а не в къщи ние да имаме задължението да направим това и онова.  Naughty

Извинявай за корекцията, но не следва да е "пак", а "поради това".
Един от големите минуси на сегашното ни образование е неговият оценъчен характер от възможно най- ранна възраст. Огромен минус. Но няма да коментирам защо. Писала съм.
Хубаво е човек да види и да сравни. Много неща му се изясняват едва тогава.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 18:02 от Judy

# 579
Judy, къде изчезна?! Simple Smile Усещаше се липсата ти bouquet

# 580
По задачи.  Laughing
Сега се ядосвам с младежа, че замина да обикаля за Хелоуин и е без яке. Не си вдига и телефона. Добре, че имам телефоните на приятелите, та го издирих и баща му хукна да му носи якето. Ще имаме разправии довечера... #Cussing out

# 581
На младежите кръвта им ври и кипи Laughing  Да се забавляват децата Simple Smile

# 582
Между другото това с оценките, по-точно с липсата им до 4 клас май са го приели, но за сегашните първокласници  Rolling Eyes Поне сестра ми каза, че така са им съобщили на родителската среща. Но дали товаще промени нещо като стила на нашите учители е такъв - да те унижат за това, че не знаеш, а не да ти помогнат като виждат, че някъде имаш проблем  Rolling Eyes Като ти пишат само 2 и 3 и ти казват, че не се справяш, че не знаеш, как ще се мотивираш да се промениш? Ти започваш да свикваш с този етикет и не си даваш зор, като виждаш, че нищо не можеш да промениш  Confused

# 583
Така е, Джина. За мен е много смущаващ е факта, че учителите не умеят да мотивират децата. С тези учебници няма как да се предизвика  интерес, а малцина са учителите , които са си направили труда да  поразчупят уроците в полза на децата.  Не знам  как във вашето училище, но миналата седмица едно дете от нашия клас го преместиха  в ,,Ив. Вазов,,... Явно са решили, че е по- добър вариант. За мен всички училища в нашия град са на едно ниво.

# 584
Вие в музикалното ли бяхте? Ако да, значи детето е в нашия клас, а на наши приятели е във вашия - те също искат да го местят  Rolling Eyes Аз не мога да измисля добро училище в Плевен  Confused

Общи условия

Активация на акаунт