На море в Гърция 2016 - III

• 132 402
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ваксината за бяс е задължителна навсякъде, но конкретно на Кулата никога за нищо не са ни проверявали.

# 406
Ваксината за бяс е задължителна навсякъде, но конкретно на Кулата никога за нищо не са ни проверявали.
Peace мерси отново

# 407
  • София
Carrie br, правилата са за целия ЕС и животните трябва да са чипирани и с необходимите ваксини. Обаче това е Гърция и както знаем, рядко гледат каквото и да било. Все пак има 1 % риск да се заядат.  Wink

# 408
  • софия
Трябва ти син европейски паспорт и чип. Не си прави експерименти, защото може и да не те пуснат. Ако се случи случка и кучето ухапе там някого, също можеш да имаш проблеми. На повечето хора не им пречи куче на плажа, стига да не е пуснато и да им тича по хавлиите, много хора ги е и страх. Не виждам проблем да го къпете в морето някъде по настрани от плажуващите. Аз лично се съобразявам.

# 409
Момичета, искам жокер за Корфу:
От къде да се качим на лодката Калипсо? Мисля, че децата ще я харесат много.
Искаше ми се да направим круиз и до Пакси и Антипакси, но се чудя няма ли да ни дойде повече цял ден на лодка...
Заради прилошаване и риска да опропастим с детето целия ден и аз май се отказвам от Пакси/ Антипакси, а миналото лято ги отложих за това лято ...  Simple Smile
Кайлис, мъжа ми снощи каза: Стига вече с тези селца и плажове. Да пристигнем и на място ще решаваме къде ще ходим и какво ни се прави.
Явно му досадих с информация и плануване.

# 410
Поздрав с една снимка от плажа Калади. Преди няколко дни нашата експедиция акостира на Китира след "подгряващ" тур по западния пръст на Пелопонес.

# 411
  • София
Красиви снимки  Hug Ние заминаваме в четвъртък. Доста багаж трябва да събирам, че ще сме 2 седмици там, а аз обичам да ми е удобно. В Гърция взимам винаги кафе машина Делче Густо и кафе на капсули (там също има по магазините и мога да си купувам) Рядко има хубаво еспресо, а и ние с мъжа ми обичаме като се събудим да си направим още сънени и по пижами кафе и да го изпием  на терасата мързеливо.

По отношение на кучето.
Съгласна съм с shhhh за изискванията за кучето. Но в Гърция никой нищо не гледа и не ти иска. На границата се минава транзит и даже не поглеждат ни куче, ни паспорт. Чипа ти е необходим на теб за да докажеш, че ти си собственика, ако някой ти открадне кучето или има някакви проблеми. Паспорта е важен, защото в него се гледат имунизациите и без ваксина за бяс по принцип не позволяват да се минава, но на границата и това не гледат.
Ние ходихме с нашия курцхаар миналия септември и мъжа ми много се ядосах,  че не разгледаха паспорта и кучето. Ядоса се,  защото по този безхаберен  начин изнасят за Гърция много кучета, които са откраднати от България. Преди години имахме немска овчарка с много добро родословие. Два пъти го крадяха,  защото го пускахме пред къщата извън двора, а той не беше агресивен извън територията, която да защитава. Първия път той беше избягал от крадците, а втория с полиция ходихме по местата, където държат откраднати кучета преди да ги изнесат за Гърция и го открихме в един двор с още 5 кучета различни породи (родния ми град е близо до гръцката граница).
На плажовете, където се къпят хората не е добре да влиза кучето във водата, но в края на плажа, или на такива, с по-малко хора може спокойно да си влиза. Нашия се къпа в морето тогава, хем беше на 3 месеца.
Ти нямаш време да сложиш чип или не искаш?

Таис приятно забавление и много слънчеви емоции  Heart Eyes Предполагам, че и с моето все още няколко седмично момиченце след време ще ходим така, само че аз без кола не си се представям.  Joy Прекалено много багаж ще трябва да нося  hahaha Таткото ще идва по някое време при нас, а ние ще си ходим по цяло лято на море   Party Ех, мечти  Mr. Green

# 412
разбрах , че noideass
пътуват в петък за Кефалония , а по - късно , септември , за  Евия , некоментираната от никого тук южна част -  Каристос.Да им пожелаем слънчева и весела почивка и отзиви , що ли не и пътеписче , особено от  Каристос Simple Smile  bouquet.

И ние ще ходим около Каристос. Има писано, май беше от Блед, доста преди време го четох. Но къде е не помня. Сори

# 413

И ние ще ходим около Каристос. Има писано, май беше от Блед, доста преди време го четох. Но къде е не помня. Сори

Мда. Разкази по карта. При това 2014 г.
Сори!  Wink
Скрит текст:
(абе тази специфична дума за съжаление е много популярна, напомня ми за един друг профил).

# 414
Ой точно вие се заяждате  с който ви падне. Аз съм в Белчин на плажа, на път за Гърция, готин плаж.

# 415
Благодаря на всички ви! Ами,той има абсолютно всички ваксини,третиран е редовно ,обезпаразитяване,външно,вътрешно!
Нямаме си син паспорт ... Обаче! Доколкото разбрах не ги проверяват на границата изобщо кучовците... Иначе този паспорт- синия, при ветеринаря се взима също,нали така? Извинете,за първи път ще излизаме с него от страната.
А за хапането ... Недай си боже де,но него котките го бият и не е нападателен,много дружелюбно и дребно кученце е,померан.

Но.. Всъщност той лае по деца,когато са много енергични и подскачащи около него,дано няма проблем. Confused

# 416
И нас не са ни проверявали,но имаме паспорт за кучето.

# 417
Ой точно вие се заяждате  с който ви падне. Аз съм в Белчин на плажа, на път за Гърция, готин плаж.

Не е заяждане, и не е точно с който ми падне.  Wink
Скрит текст:
Имам набито око за специфики!
Сори!

# 418
  • София
Магнолия, благодаря  Hug
Ние също ходим с таткото за голямата семейна почивка, тогава сме с кола и аз съм само куфар  Laughing Но когато е ей така импулсивно, като сега на Скопелос, няма как тримата, той бачка. Кара ни до пристанището и после идва да ни вземе в уречения ден. Добър мъж ми е той.
И на вас слънчева и спокойна почивка  Hug

# 419
Таис, такива "сухи" включвания не приемаме, моля да са подплатени със снимков материал  Mr. Green
emonaem и ние се отказахме от круиза, само на Калипсо лодката ще се качим. Мъжете ни май имат нещо общо ахахаха Joy
Аз също стягам куфарите, нямам търпение вечеееее, адъщеря ми ме рисува как пия коктейли под чадъра на плажа  Mr. Green
Ей това ми е на десктопа, ободрява ме много

Общи условия

Активация на акаунт