На море в Гърция 2016 - III

• 132 344
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,началото на септември плануваме почивка в Гърция и по точно в Литохоро./на около 25-30км надолу от Катерини/
Някой ходил ли е там  и какво да очаквам от плажовете в околността и местните заведения.
Ще съм много благодарна за всяка информация ,която можете да споделите.
 Hug Hug

# 76
  • София
https://www.tripinview.com/en/presentation?layer=overview&da … =105&id=27846
Разходи се със стрелките наляво-надясно и може да добиеш някаква представа за плажовете наоколо.
Нямам лични впечатления от мястото.

# 77
  • София
Привет от Касандра.моля препоръчайте наистина хубав пясъчен плаж.позиционирани сме в пефкохори но обикаляме.Днес бродихме в западния бряг и се разочаровах.Върнахме се на Крузо където нсй-много ни харесва засега.

# 78
  • Пловдив
Здравейте, до сега не сме били в Гърция. Като близка дестинация и за кратко набелязвам Фенари. Искам да ви попитам, там свободно ли се плажува? В смисъл наемаш си хотел , апартамент ... и къде искаш отиваш на плаж, без да плащаш за чадър и хавлийка. Може ли да се спира спокойно колата или има и там паяци? Изобщо може ли да дадете съвет за начинаещи ? Благодаря  Embarassed

# 79
Съни, аз имах предвид цените за нощувка - 40, 45 евро, но това рядко, по-скоро към 50...
Ели времето никой не може да го предвиди. Ние бяхме от 18-23.05. и голям дъжд ни валя. Толкова лошо време казваха, че е нямало и през зимата. За цените на настаняване зависи колко хора сте и какво търсите. Ние бяхме в двустаен апартамент-много хубав, с уникална гледка, с 2 тераси за 70 Е, ама това е извън сезон-даже бяхме първите им гости.

Съни, аз по принцип съм карък и когато и където и да отида ме вали  Mr. Green но ако по дефиниция някъде е дъждовно в даден период, се притеснявам, че няма да подуша плажа  Crazy Иначе ние сме двойка с дете, за което винаги носим кошара. Искаме да почиваме в студио на спокойно място 😃

# 80
  • София
Здравейте,началото на септември плануваме почивка в Гърция и по точно в Литохоро./на около 25-30км надолу от Катерини/
Някой ходил ли е там  и какво да очаквам от плажовете в околността и местните заведения.
 Hug Hug

На мен лично т.нар. Олимпийска Ривиера изобщо не ми харесва.

# 81
Момичета, глупав въпрос, но цигарите скъпи ли са в Гърция ...или както тук  - 5лв кутия = 5 евро кутия  #Crazy

# 82
Благодаря ви на всички за споделените мнения.
Относно плажовете на Касандра лично аз препоръчвам плажа Сани/надявам се правилно да го назовавам/Пясък ,плитко дъно и много красива природа .
Намираше се до един от най-известните хотели на Касандра ,но не помня името .Нека по запознатите се включат с инфо.

# 83
  • София
Момичета, глупав въпрос, но цигарите скъпи ли са в Гърция ...или както тук  - 5лв кутия = 5 евро кутия  #Crazy
Около 5 евро са,носим си оттук, иначе сърцето кърви с всяка цигара . Mr. Green

# 84
  • София
 Hug Hug

На мен лично т.нар. Олимпийска Ривиера изобщо не ми харесва.

И на мен. Били сме в Катерини и Паралия Пантелеймонас, плажували сме и на още едно място в района. Изобщо не ми допада тази част от Гърция, а по принцип съм огромен фен на страната.

# 85
  • София
Ние извън сезона бяхме в Стомио, много ни допадна плажа, дълъг няколко километра. Не знам дали по принцип, но беше ветровито. Разходихме се и надолу от Стомио....ами не ми хареса нито един плаж.

# 86
  • София
Здравейте, до сега не сме били в Гърция. Като близка дестинация и за кратко набелязвам Фенари. Искам да ви попитам, там свободно ли се плажува? В смисъл наемаш си хотел , апартамент ... и къде искаш отиваш на плаж, без да плащаш за чадър и хавлийка. Може ли да се спира спокойно колата или има и там паяци? Изобщо може ли да дадете съвет за начинаещи ? Благодаря  Embarassed

В самото Фанари има два плажа, но не са първа хубост. На изток от градчето започва един дълъг, няколкокилометров, пясъчен, много добър плаж. Н е далече, но до там се ходи с кола. Голяма част от него е организирана, когато ние бяхме там - чадъри и шезлонги се ползваха срещу консумация от бийч баровете. Но има и много голяма свободна зона, където може да си сложите ваш чадър. Има много голям асфалтиран паркинг, неохраняем. Тук се вижда част от него - http://www.panoramio.com/photo/3633207   Разбира се, нашите българи спират и на тревата, под дърветата.  Embarassed

# 87
  • Варна
 Олимпийска Ривиера  има към 100 км. плажове.Ако юли или август сте се нацвъкали насред сръбско - македонската гмеж в Паралия Катерини или Паралия Пантелеймонас просто няма как да ви хареса.Ако бяхте мръднали по на километър , два или пет към Коринос , Олимпиаки , Алики , Метони или някое друго от по - страничните селца , щяхте да откриете безкрайни широки плитки и пясъчни плажове , топло , тихо и ласкаво море , хотели , бийч барове и таверни с по - поносими цени от Северна Гърция.Не само аз мисля така.Близки бяха по тази оферта:
http://www.procent.bg/разгледай/лятна-почивка-Олимпийска-ривиера-хотел-Anais-4j0r8f2d1t.html
ето и коментара им :
''Стаите бяха много просторни.Имахме и масичка със столове вътре.И много хубав дълбок балкон ,на който се събирахме не малко хора.Банята ни беше малко тясна ,но дълга.Имаше дори парно,което пускаха.Ние бяхме за Гергьовден.Много сме доволни.И паркоместа вътре в двора.Храната беше разкошна -  основни- печено пиле с пържени картофи,панирана риба,яхния с печен салам,кебапчета с доматен  сос,печено свинско филе,задължително салата,предястия-макарони на фурна, ,мусака ,булгурена супа,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка,за десерт плодове,грис халва,кейк..За 5 дни напълняхме.Огромни порции.5 души оправяха целия хотел и щом свършиш на секундата ти вдигат чинията и поднасят следващата.Както казваше кумицата-безупречни бяха.Хотелът не е нов,но добре реновиран.  ''

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 10:10 от peterky2002

# 88
  • София...........
 Hug Hug

katy_vall, били сме в Дион Палас преди 7 години(не сме обикаляли много околните плажове- бяхме с бебе на 6 месеца) и въобще не ни хареса плажа- дълъг, широк, не е плитък, чакълест пред водата и на влизане 2-3 метра...

# 89
  • София
Петре, а мои познати, които по принцип все ходят по Ситония и Тасос, пък останаха адски разочаровани точно от Олимпийската ривиера.

Изобщо този спор сме го водили колко години вече..

Общи условия

Активация на акаунт