На море в Гърция 2016 - III

• 132 439
  • 777
  •   2
Отговори
# 285
Sandra, картите на Q са много на сметка. Имат различни пакети, купуват се от бутките. С такава съм от няколко месеца и ми излиза в пъти по-евтино от бг карта, независимо там ли съм или тук. Подробности, обаче няма да мога да ти дам, че Мм ми я оправя. Влез в гръцката тема има едн много готина мадама H/Ι питай я, тя ще ти обясни.
 За чужди коли трябва да се види в закона, за служебни и фирмени знам, че се изисква пълномощно, но за частни не знам.
Ethaniel, ние ще ходим в Ираклица, но сме с още едно семейство за 150 евро. Иначе мога да ти предложа на позната чуден апартамент в Кавала за 90-100 евро на вечер.

# 286
Привет!
Някой купувал ли е билети за ферибот Василики – Фискардо? Предварително ли се купуват или се резервират? Или на място? Искам да взема за юли, но не намирам действащо разписание. На всичко отгоре, на сайта на West Ferry дава, че до юни включително фериботът е тръгвал от Нидри, а не от Василики, което съвсем ме обърка.

Пътувахме миналото лято , края на юни , началото на юли.Търсихме и наемахме на място всичко.Ферибот Василики – Фискардо не е добре.Ние ползвахме ферибот Василики – Сами , поне 5 пъти по - голям е , винаги има места , изобщо няма нужда да търсите предварително , може да си купите 5 минути преди тръгване.Около  Фискардо няма много известни плажове и наоколо рядко се отсяда.По популяните места за отсядане са около Сами и в южната част на острова и се избягва гадното лашкане в северната част , скъсява с малко пътя.Ферито до Сами се оперира от друга фирма и предлагат билет отиване и връщане - http://www.ionionpelagos.com/en/content/112.Спестяват се към 20 - 30 евро.

Кое не му е добре на ферито Василики-Фискадро? Не казваш това до Сами колко повече пътува. И, че е възможно да се отбие до Итака, което удължава още времето. Освен това не работи http://www.ionionpelagos.com/en/content/111

Освен това да го имате предвид... до 30.06.2016 г. ферибота до Фискадро тръгва от Нидри, а не от Василики
http://westferry.gr/

Пътя в северната част си е перфектен и аз лично не бих допуснала да не видя точно пък Фискадро и планините на север.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 20:40 от Анонимен

# 287
  • София
Частица от сърцето ми остана във Фискардо , прекрасно място, с атмосфера.

# 288
  • София
Най-накрая стигнах и до планиране на морето. Отивам да чета темата от началото за вдъхновение. Nature Sun With Face

# 289
За ферито Василики-Фискардо писах мейл на компанията, която го оперира, и се оказа достатъчно.  Bliss, която пътуваше след няколко дни в началото на юли,  ме беше помолила да видя разписанието. Прибирайки се на 29 юни проведох разговор с капитана, и не бяха сигурни какви курсове ще правят през юли.

# 290
  • София
Привет!
Някой купувал ли е билети за ферибот Василики – Фискардо? Предварително ли се купуват или се резервират? Или на място? Искам да взема за юли, но не намирам действащо разписание. На всичко отгоре, на сайта на West Ferry дава, че до юни включително фериботът е тръгвал от Нидри, а не от Василики, което съвсем ме обърка.

Пътувахме миналото лято , края на юни , началото на юли.Търсихме и наемахме на място всичко.Ферибот Василики – Фискардо не е добре.Ние ползвахме ферибот Василики – Сами , поне 5 пъти по - голям е , винаги има места , изобщо няма нужда да търсите предварително , може да си купите 5 минути преди тръгване.Около  Фискардо няма много известни плажове и наоколо рядко се отсяда.По популяните места за отсядане са около Сами и в южната част на острова и се избягва гадното лашкане в северната част , скъсява с малко пътя.Ферито до Сами се оперира от друга фирма и предлагат билет отиване и връщане - http://www.ionionpelagos.com/en/content/112.Спестяват се към 20 - 30 евро.
Близо до Фискардо е плажът Фоки, който на мен ми хареса много.
Скрит текст:
Да не говорим, че самото Фискардо е място, което не бива да се изпуска..

Сами пък е от малкото места на Кефалоня, което не ме грабна с нищо. В южната част има едни места, които ми напомнят Китьен

# 291
  • Варна
Блисс ти сама каза , че ферито се напълни.Бяхме юли , отседнали в Василики , наблюдавахме ферито и винаги беше пълен , докато до Сами никога не се напълни и до половината , беше 5 пъти по голям.Пътува се малко над 2 часа  сред платноходки , през пролива с Итака , много е красиво.До Асос и Фискардо ходихме по - късно като имахме време.
сайта го пробвах ,отваря се.Има и други.
http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?ID=80745
http://www.ionionpelagos.com
www.sambatours.com

# 292
Блисс ти сама каза , че ферито се напълни.Бяхме юли , отседнали в Василики , наблюдавахме ферито и винаги беше пълен , докато до Сами никога не се напълни и до половината , беше 5 пъти по голям.Пътува се малко над 2 часа  сред платноходки , през пролива с Итака , много е красиво.До Асос и Фискардо ходихме по - късно като имахме време.
сайта го пробвах ,отваря се.Има и други.
http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?ID=80745
http://www.ionionpelagos.com
www.sambatours.com

И какво като се пълни? Да ти припомням ли една съфорумка колко бяха пътували точно с този ферибот до Сами. Или да я извикам сама да обясни. И колко късно бяха стигнали.

Сайта работи.Ферито не работи. Заради ремонт на пристанището на Василики.

# 293
  • Варна
Близо до Фискардо е плажът Фоки, който на мен ми хареса много.
Да не говорим, че самото Фискардо е място, което не бива да се изпуска..
Сами пък е от малкото места на Кефалоня, което не ме грабна с нищо. В южната част има едни места, които ми напомнят Китьен

TOЧНО
В Гърция няма място дето не ми харесва  bouquet
Сами си е пристанище с кво да те грабне newsm78
Отсяда се и се плажува наоколо - Антисамос , Каравомилос , Мелиссани , Агиа Параскеви , Агиа Ефимия и да не се забравя таверната в Макриотика , в петък и събота пекат цели прасенца , козленца , агънца , се сукалчета , а кефалонийския пай с козе или агнешко в плажната таверна на    Агиа Параскеви е шедьовър  chef

# 294
  • Варна
Да ти припомням ли една съфорумка колко бяха пътували точно с този ферибот до Сами. Или да я извикам сама да обясни. И колко късно бяха стигнали.

Стига де , говорим за всекидневие ,  не за форсмажор - 2 часа и 15 мин. .Като изригна вулкана в Исландия самолетите закъсняваха с по 4-5 дни. Не бива да бъдем се фаталисти и черногледци.

# 295
Да ти припомням ли една съфорумка колко бяха пътували точно с този ферибот до Сами. Или да я извикам сама да обясни. И колко късно бяха стигнали.

Стига де , говорим за всекидневие ,  не за форсмажор - 2 часа и 15 мин. .Като изригна вулкана в Исландия самолетите закъсняваха с по 4-5 дни. Не бива да бъдем се фаталисти и черногледци.

Никакъв форсмажор. Просто бяха минали през Итака преди Сами и пътя става над 3 часа.

# 296
  • Варна
Така да е.
Важното е , че има алтернатива .За нас беше по - удобно защото отивахме в Агия Ефимия.На връщане от Звороната Сами също ни беше по - добре .А и  спестихме 30тина евро.

# 297
  • София
Ееееххх, Агия Ефимия ми е много на сърцето.

Антисамос ми е твърде урбанизиран.
Мелисани е добро място, но отнема кратко време.

И любимият най-обикновен плаж на Кефалоня - Порос

# 298
  • София...........
Сали, чела съм през редовете  Embarassed Случката с телефония разговор за ферито на отиване беше за курса Василики- Сами, което трае 2часа и 10-ина минути и след Сами отива до Итака. На връщане средата на юли хванахме ферито Фискардо-Василики пак без резервации и дори в последния момент(точно се беше качила последната кола), малко с клаксон влязохме в пристанището, за да ни изчакат  Embarassed
Определено Фискардо-Василики е доста по-бързо, но на отиване ни устройваше повече до Сами, защото настаняването ни беше във Влахата.
И на отиване и на връщане сме пътували през седмицата

тодоричка
, може да е било претъпкано ферито, нали знаеш, че събота/неделя гърците активно почиват Wink

# 299
Здравейте!
Още февруари букнах 5 дни в Соня Вилидж, Геракини......ииии забравих. Мина лудницата покрай учениците и аз сега се сещам, че не зная нищо за мястото където отиваме след 2 дни. Embarassed Никога не ми се беше случвало, но винаги има първи път.

Интересуват ме хубави плажове в близост.  Налага ли се да се носят обувчици за плаж? Може ли да си носим чадър или навсякъде е платено?
Тъй като сме с халф- борд ще трябва да мислим къде да обядваме, така че очаквам вашите предложения.
Самото Геракини какво представлява? Има ли прилични супер маркети?
Има ли оси, пчели, комари?
На 1 страница прочетох за Street markets- какво представляват и заслужава ли си да се ходи?

Ако имате някакви препоръки за района бих се радвала да ги споделите.

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 00:17 от gerka

Общи условия

Активация на акаунт