На море в Гърция 2016 - III

• 132 433
  • 777
  •   1
Отговори
# 300
  • София
тодоричка, може да е било претъпкано ферито, нали знаеш, че събота/неделя гърците активно почиват Wink

Знам да, но е добре да се има предвид, защото аз не разбрах кога пътува Сали, ако е в сезон, не е лошо едно резерве да имаш. Мисля, че можеше по телефона, а и няколко дни предварително бяха минали някои да си резервират на място, но това е опция ако си около Фискардо. Ние дойдохме от Диварата. А и гърците не бяха мнозинство доколкото помня, масово бяхме чужденци.

# 301
  • Варна
На главната улица на Василики , перпендикулярна на морето , малко преди голямата пекарна се намира ТА САМБА (www.sambatours.gr  или  http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?id=4516).Тя представлява и двете фериботни фирми  и от нея можете да предплатите билети и до Фискарадо и до Сами.Ima i телефони za резерваций -  +30 26450-31555, +30 26450 31520 , Fax: +30 26450 31522
но не съм ги пробвал.
Там можете да купите билет и за едно от екскурзионите корабчета , мисля МАКЕДОНИЯ , които правят турове около Лефкада с най - атрактивните плажове , Итака , Фискарадо , тръгва от Нидри , но минава през Василики да качи туристи.

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 08:05 от peterky2002

# 302
Здравейте, момичета. Някой има ли впечатления от този хотел в Торони - Lainis Studios http://www.lainisstudios.gr/index.php/en/ ? Трябва да им платя днес, ако искам да направя резервация. Благодаря Ви предварително.

# 303
  • на Мелмак
Изпуснах ли програмата за Корфу ?  Grinning
Да сравня , може да съм пропуснала нещо  Crazy

# 304
Не си, не е готова още. Имаме 6 дни само и не мога да реша кои плажове да отпаднат от програмата  Mr. Green

# 305
  • на Мелмак
Не си, не е готова още. Имаме 6 дни само и не мога да реша кои плажове да отпаднат от програмата  Mr. Green
Laughing Сложно е  Grinning
Ние ще сме 10 дни и аз се чудя дали ще имаме време за всичко .

# 306
  • София

[/quote]

TOЧНО
В Гърция няма място дето не ми харесва  bouquet
Сами си е пристанище с кво да те грабне newsm78
Отсяда се и се плажува наоколо - Антисамос , Каравомилос , Мелиссани , Агиа Параскеви , Агиа Ефимия и да не се забравя таверната в Макриотика , в петък и събота пекат цели прасенца , козленца , агънца , се сукалчета , а кефалонийския пай с козе или агнешко в плажната таверна на    Агиа Параскеви е шедьовър  chef
[/quote]

Коя е тази кръчма с кефалонийски пай? Изпуснала съм я  Embarassed

# 307
Здравейте!
Още февруари букнах 5 дни в Соня Вилидж, Геракини......ииии забравих. Мина лудницата покрай учениците и аз сега се сещам, че не зная нищо за мястото където отиваме след 2 дни. Embarassed Никога не ми се беше случвало, но винаги има първи път.

Интересуват ме хубави плажове в близост.  Налага ли се да се носят обувчици за плаж? Може ли да си носим чадър или навсякъде е платено?
Тъй като сме с халф- борд ще трябва да мислим къде да обядваме, така че очаквам вашите предложения.
Самото Геракини какво представлява? Има ли прилични супер маркети?
Има ли оси, пчели, комари?
На 1 страница прочетох за Street markets- какво представляват и заслужава ли си да се ходи?

Ако имате някакви препоръки за района бих се радвала да ги споделите.

Соня вилидж е на края на Геракини в посока Никити. Плажът пред хотела е малък, но е симпатичен. Там ще ви трябват обувки, защото има доста камъни. Ако тръгнете към Никити, в Трикорфо, съвсем близо до Геракини, има прекрасен парк и плаж. В обр. Посока към Неа Муданя също има чудни плажчета, но след като минете пристанището и продължите. В Геракини има няколко хубави кръчми, забравих имената. Едната е като тръгнеш от Соня, минаваш Икос Оливия, и на 100 метра от дясно. После има още една, доста голяма от ляво с огромен двор и масички на плажа. Няма как да я объркаш. Супермаркетите също са в този район, малки но си има всичко. Приятна почивка!

# 308
Много ти благодаря.
Нямаме аква обувки и ще търсим препоръчаните от теб плажове.
Как да се пазим от осите?

# 309
  • София...........
На главната улица на Василики , перпендикулярна на морето , малко преди голямата пекарна се намира ТА САМБА (www.sambatours.gr  или  http://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?id=4516).Тя представлява и двете фериботни фирми  и от нея можете да предплатите билети и до Фискарадо и до Сами.Ima i телефони za резерваций -  +30 26450-31555, +30 26450 31520 , Fax: +30 26450 31522
но не съм ги пробвал.
Там можете да купите билет и за едно от екскурзионите корабчета , мисля МАКЕДОНИЯ , които правят турове около Лефкада с най - атрактивните плажове , Итака , Фискарадо , тръгва от Нидри , но минава през Василики да качи туристи.

Както вече казах пробвахме варианта с телефона и става Wink Искат да им продиктуваш номер на автомобила и марка. Като отидеш после на гишето казваш, че си се обадил по телефона и данните на автомобила и си ОК Simple Smile , но пак май искаха да си 30 мин. преди тръгване там.

# 310
 "Момичета,моля за отговор на един тривиален въпрос .При престоя ни в Гърция ще трябва да се обадя от моя тел./на М тел/ към гръцки мобилен номер. Той започва с    0030 . Помня,че миналата година  бях запаметила нужния ми номер пак с този код и не можах да се обадя .Как е правилно ? Praynig"
Пак да питам -с какъв код набирате ,определено не е +30 ?

# 311
  • София
"Момичета,моля за отговор на един тривиален въпрос .При престоя ни в Гърция ще трябва да се обадя от моя тел./на М тел/ към гръцки мобилен номер. Той започва с    0030 . Помня,че миналата година  бях запаметила нужния ми номер пак с този код и не можах да се обадя .Как е правилно ? Praynig"

Този е кода, сега погледнах мои обаждания , с 0030 започват. Може да има проблем със самия телефонен номер, да е закрит например.

# 312
  • Младост 4
 Hug Сега ще ги прегледам и двата маршрута от Василики - до Фискардо и до Сами. Този ремонт на пристанището във Василики малко ме притеснява, за сега феритата тръгват от Нидри, а за юли още нищо не пише. Ще пиша мейл или ще звънна. Ние ще сме в южната част на Кефалоня, а после продължаваме към континента, по Коринтския залив и т.н., така че за там ще търсим линията Порос - Килини.

# 313

Така е кода 0030, какво ти казва оператора?

# 314
Аз пак да питам в тези апартаменти в Керамоти дали е бил някой? Търсих в теми за Керамоти, не откривам Sad
http://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5mZWVsZ3JlZWNlLmNv … 0I21zZzMzMjg4NzI0
С батко и бебе сме Simple Smile искаме нещо с двор, близо до плажа и спокойно...
Мерси

Общи условия

Активация на акаунт