На море в Гърция 2016 - III

• 132 364
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
[
Но в Сев. Гърция увеличението е осезаемо, да. Още една причина човек да поеме към някой остров  Wink  Peace

Ние тази година направихме едно разкошно ранно море в Крит и на 100 % се убеждавам в това.     evhen  bouquet
Тази година за първи път през септември ще сме в Гърция /винаги сме били юни и веднъж юли/ и сме решили да е от онзи вид почивки с ходене по различни плажове, правене на барбекю вечер и т.н.
Проблемът беше, че късно решихме за второ посещение в Гърция и то през многото почивни дни и се наложи от линковете от 1 стр. да изпратя около 40 запитвания /без преувеличение, но търся 5 стаи/ и най-накрая имам резервация във Вурвуру в http://topstudios.gr/en/.
Сега започвам да изучавам Ситония, че този ръкав ми е непознат и искам да попитам няколко неща: 1. В предвид местоположението на хотела, може ли да ми кажете за някоя пекарна, месарница и дали някой знае къде мога да намеря рибарите и кога.
2. Почнах да разглеждам плажовете и освен нашия /Кариди/ кой е задължителен must see, макар след критските се чудя компанията какво ще каже

По късно като съм по в час може пак да досаждам

# 511
Кариди е хубав плаж, но бяхме веднъж на него, за 2 часа и дадох зор да си ходим.
Носихме си чадъри, около нас беше лудница, ама лудница. Все едно бях в Созопол в разгара на сезона, нямаше къде да си разпънем кърпите. Викове, крясъци, храна под все чадър, голяма дандания, и повече не повторихме.
Веднъж с лодка акустирахме наблизо, но не ходихме до там.
Тогава бяхме отседнали във Вурвуру, за целия ни престой някаква гад ухапа дъщеря ни на 2 пъти някъде, първият път и изтрупна цялата ръка, а вторият целия крак. И водата там нещо не ни хареса.
Обикновено отсядаме в Ормос Панагиас и ходим на плаж на Трани Амуда.
Не мога да съм полезна за магазини обаче.

# 512
  • София
Утре пътуваме за уикенда, а пуберът иска да влезем в къмпинг, за да гледал мачове. Close
Не понасям навалицата. Бягам от всеки плаж, където има забодени чадъри.

Започвам да ровя за читав къмпинг максимално близо до БГ.
За Парадисо до Неа Ираклица писах, че не става.

Змия, виж този - http://www.campingalexandros.com/. В Неа Карвали е.

# 513
Току-що се върнахме от Ситония. В Сикя, Сарти, Торони не забелязах повишаване на цените. Всички цени ми се сториха същите като предни години.

# 514
  • София
Тепърва ще сравняма цените по магазините и заведенията в Ситония. Относно настаняването специално в Торони ,цените са като миналогодишните.

# 515
  • Варна
СЛАДУРСКО!
Невероятно е как може да се сдъвчете със или без повод  bouquet
Тази година се очаква ръст към 2 000 000 туристи при гърците и двойно по - голям спад при турците , загубите от туристи се предвиждат към 7 000 000 000 евро , стотици хотели въобще не отвориха.В Северна Гърция обратното , буквално всяка втора кола е бг.При такава ситуация няма как да няма качване на цените и спад в качеството.По скоро обратното е изключение.

# 516
  • Варна
Това ми е надеждата и в тебе да надушиш добри неща на Южна Евия.Впредвид на това , че Евия поначало е гръцко насочен за туристи район , кризата го беше ударила страхотно.2/3 от хотелите в Лутра например бяха затворили.На пазара ни се радваха буквално , ТУРИСТИ! , рядкост някаква и се намираше отлично обзаведено студио за 25 евро за двама барабар със закуската.Надяваме се да ни разкажеш за добри неща в южната част където са и по хубавите пясъчни плажове.

# 517
Сега се сетих, Змия, ти казваше, че бил дупка, до дупка пътя до Солун. Най-отговорно ви информирам, че няма такова нещо. След Серес пътят е събран в едното платно, а в другото се работи упорито, в 10 сутринта и в 5 вечерта се работи. Толът предполагам ще заработи, когато направят и този участък и тогава, ако не магистрала, то от границата до Солун ще бъде перфектен високоскоростен четири лентов път, за какъвто ще чакаме още дълги години за Кресна.

# 518
Блис, абе и аз не съм фен на тълпите с нашенци в тоя район, не че нещо ми пречат, ама поне да ми отвръщаха като им кажа Добър ден! Simple Smile, обаче какво да се прави! С две малки деца и с няколко провалени островни планове, по-добре тук да се въртим, от колкото нищо Simple Smile Нали казват-Като няма риба и цацата е риба Simple Smile
 Миналата година ми отпадна Сирос, защото точно тогава затвориха банките и беше несигурно, после отпада Крит понеже забременях, абе имам много да наваксвам. Сега съм с едни тайни надежди за септември някъде по-надолу, реално живеейки в Северна Гърция, осъзнавам, че не съм видяла истинската Гърция, която е надолу.

# 519
  • София
Моят мъж пък е влюбен в Палио, на връщане задължително там е последния плаж. Заплюл си е едно от малките заливчета, че има душ и само гръцки баби и дядовци ходят. По едно столче, чадър и гръцка реч.

# 520
Моят мъж пък е влюбен в Палио, на връщане задължително там е последния плаж. Заплюл си е едно от малките заливчета, че има душ и само гръцки баби и дядовци ходят. По едно столче, чадър и гръцка реч.

Не съм ходила на плаж, все сме го подминавали, разходихме се рези дни и това споделих назад в темата, че е по-спокойно и гърците започват да се изтеглят към него. Мен лично много ме тормози и изморява навалицата и шума, не мога качествено да се насладя на водата.

# 521
  • софия
Хехе, много яко пък някой да ти казва за какво е темата  Mr. Green

Аз ще вървя на Крит също, ама чааак септември. Дотогава жега и мор в гадната София  Sad
Е, имахме кратичко море наблизо де, преди да се напълни с българи  Mr. Green

Та, който наскоро писа, че е бил на Крит, да почва да разправя  Naughty

# 522
Евия не е зле, а много зле. Клуб на гръцки пенсионери, даже български. Ако не е природата е пълна скръб.
С риск и аз да съм Блед, напълно подкрепям момичетата да спрат разприте на Блис с хората. Стана банална.

# 523

С риск и аз да съм Блед,

Mr. Green Само модераторите знаят колко точно акаунти са блокнали миналата година.  Peace

То хубаво за Евия, но аз знам че на юг всъщност е много далече острова от клуб на гръцки пенсионери. Ама давайте. Колкото по-малко популярна и без туристи, толкова по-добре.  Peace Пък и на север, изключая Лутро, гръцки пенсионери не видях. А и всъщност нали заради природата ходим?!?!?! Поне аз де.

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 13:42 от Анонимен

# 524
  • тук-там
Стига сте си дърпали плитките! Naughty
Може ли накратко - как да търся с търсачката. Интересува ме Наксос за края на септември. Може и нещо друго цикладско. Laughing
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт