На море в Гърция 2016 - III

• 132 337
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
Биби, аз не съм питала за Неа Каликратия , а за аква парка до Солун.

# 586
  • София
Биби, аз не съм питала за Неа Каликратия , а за аква парка до Солун.

Извинявам се, тогава. Laughing Отговарям на elsi. В аквапарка не съм ходила.

# 587
  • софия
Позната скоро се върна от плажовете около Солун. По нея и по кучето и е имало бая кърлежи.

Не че нещо, ама ако имаше скорошни мнения за този аквапарк, линкът щеше и тях да изкара.

# 588
  • София
Завърнахме се след уикенда. Адска жега бе, особено в петък срещу събота.
На Кулата нямаше проблеми.
Интересно какво ремонтират на новия участък между Промахон и Серес Laughing

Открихме поредното прекрасно място, подходящо за кратък уикенд.

# 589
Ние в събота чакахме на отиване поне час на Кулата към 10.30 часа. Участъка между Кулата и Сидирокастро е супер. Освен пуснат нов участък от магистралата има и преасфалтирано дясно платно на част от стария участък. Между Сидирокастро и Серес няма промяна от преди. Но не е болка за умиране. Някои части на Хемус са по-зле.
Тола още не работи. Но толовете са доста вдигнати. Не ги смятах на отиване, но разликата е чувствителна.

Отбелязвам се от Агии Апостоли на Евия. Днес бяхме и най на юг в Каристос и околните плажове. И в Мармари. Чудно е тук. Началото на сезона. Малко гърци. Чудни плажове. Района по нещо напомня на Кефалония и по нещо на Мани. Много планини и чукари.

# 590
  • Варна
Блисс ти си единствената пишеща тук реално посетила Южна Евия последно време.Моля те , когато имаш време опиши това което видяхте имено там - Каристос ,  Мармари и околните плажове , а също и по Западна Евия , Агии Апостоли и нагоре към Кими.Това да няма гърци  е учудващо , имам спомени , че през уикенда ферито през Рафина е пълно , а и горе през моста минават много , щото м-у Халкида и Мармари има не по - лоши плажове.И друго вАжно - има много подходящи за риболов места , там по скелите си държат лодки и през уйкенда риболовстват , карат яхти ...............Вие откъде минахте - през Глифа и сетне по баирите или през Халкида , Рафина.По мои спомени е все едно и като пари и като време.Спестените пари от ферито Глифа се дават за толтакси .Времето което се губи по завоите на Евия е същото което отива по стотината км. повече обикаляйки през моста.Рафина е ясна - тя е за атиняни.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 07:07 от peterky2002

# 591
Петре, Глифа-Агиокампос и Рафина-Мармари не са единствените ферита, има още две-три - Лутра-Аркица, Неа Стира-Агия Марина и т.н., зависи откъде подхождаш към т.нар. "остров" Wink

Миналата година на връщане от юг минахме през моста на Халкида и на север, през боровите гори в средата (планината е над 1000 метра висока), спахме и плажувахме на Ахлади от източната страна, а после си излязохме за България през Глифа. За капак се загубихме и в другата планина - Дирфис, та добре огледахме района.
На 12-13 септември хлопваха около Ахлади сезона, казаха ни, че гостуват 99% процента гърци, но както навсякъде, те почиват основно юли и август. Така че не е нормално през юни, макар и в края, да няма още много хора.

Честно казано, толовете тази година са толкова скъпи (към 50 евро платихме Пелопонес-Солун), че то по-добре човек да си вземе ферибота.

# 592
  • София
А къде ги гледате актуалните цени на толовете? В българските сайтове излизат малки цени,но явно има актуализация.  Mr. Green

# 593
Изтеглила съм си едно приложение на тел.

# 594
А къде ги гледате актуалните цени на толовете? В българските сайтове излизат малки цени,но явно има актуализация.  Mr. Green
Не ги гледам, преживях ги лично, още ме боли сърцето Simple Smile За пръв път тая година събрах бележките и ги сметнах, досега никога не съм им обръщала особено внимание. По нашия маршрут бяха към 20 тола в едната посока. (На отиване по-малко, защото минахме през различни места.)

Има и един гръцки сайт на 1-ва стр., но може да са за миналата година данните.

# 595
Здравейте,

моля да ми препоръчате бунгала или вила под наем за 5 до към 10, 11 Септември. Не съм се насочила към място, тъй като съм ходила основно по островите, но този път планираме почивка с приятели, 3-4 двойки ще сме и не знам дали ще искат да пътуват толкова, затова гледам Халкидики или нещо наблизо, но този район ми е много непознат. Ще съм благодарна на препоръки! Hug Иска ми се да има чисти плажчета, заведения, да не е съвсем диво. Благодаря!

# 596
Хващай линковете на 1-ва и пиши наред, че 3-4 семейства ннакуп точно за септемврийските празници... няма да е съвсем тривиална задача (иначе за 1-2, лесна работа). Мястото, което търсиш, е Ситония.
Ето един вариант
http://www.kalamitsiammos.gr/el/

# 597
Мерси много, Параход! Трябва ми само насока, иначе ще ровя. Просто района не ми е познат. Погледнах тук там ама наистина доста фраш е вече.

# 598
Здравейте,
резервирах пакет за Бали, о-в Крит и бих искала да ви помоля за мнения, ако сте почивали там.
Първо ходене до Гърция ни е. Единствените очаквания, които имам са чист плаж и спокойна зона (прочетох рецензии за липсващи дискотеки).  
Ще пътуваме началото на Август, надявам се топлото няма да е "преминало", мечтая си да се напека за цяла ледена зима напред...  Crazy

# 599
  • София (Възраждане)
 ooooh! хартията за преход от най-северна до най-южна Гърция е като за цяла тетрадка! Тъпо и упорито ги събрах и сметнах и аз, от Солун до Каламата сумата възлиза на 40,25 евро. Прави впечатление, че диодиите на места са през 5 минути.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт