НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 427
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • София
За дроба - споделяла съм тук какво ме открехна една моя леля. Сода в мазнината, в която ще се пържи. Става крехък и с очен,  но пак внимавайте да не пържите твърде дълго.
Блеки, вероятно не усвояваш добре този вид магнезий.  Вземи нещо силно, например Диаспорал или от онези за бременни Магнерич/Магнерот. Калия можеш да приемаш във вид на калиева сол, направо с .лъжичка в чаша вода.
Ликьора от орехчета мисля,  че беше, 40 бр орехчета в литър алкохол.

# 61
  • here, there, everywhere
Да споделя нещо набързо:https://www.yahoo.com/beauty/marilyn-monroes-workout-diet-89986790685.html
Изглежда моята любимка Монро се е хранила като нас.

# 62
  • In transit

Много ти благодаря за изчерпателните съвети. Ще пробвам един по един всеки от тях. За разтягането си права, това ми е най-слабият пункт в тренировките. Затова ми се искаше да ходя и на йога, но така свикнах с фитнеса, че всичко групово ме плаши  Laughing (шумни, твърде общителни жени...)

Блеки, не е задължително да ходиш на групови треноровки, аз също хич не съм им фенка, но вкъщи си бях свалила доста йога филмчета и знам много пози, които са подходящи за разтягане, и които прилагах във фитнеса преди и след тренировка. Може да поровиш в нета, ето ти няколко идеи от мен:
https://www.youtube.com/watch?v=Xvi48m0HJzI&
https://www.youtube.com/watch?v=ICanFGTsW8c
https://www.youtube.com/watch?v=uSGKVfTwC4w
Също тази поредица е много добра, особено за начинаещи: https://www.youtube.com/playlist?list=PL6A652B1316401586

# 63
  • SA
Много ми харесаха навиците на Мерилин Монро. Особено по отношение на храненето и слънцето.

# 64
Аз не съм голям фен на Монро предвид личния й живот, но да не изляза съвсем моралистка, ще замълча  Mr. Green

Направих си мазни бомбички. Fat bombs. Беше ми останало малко кокосово масло, 100 гр. Разтопих го, сложих една ванилия, кокосови стърготини, какао, малко подсладител. Станаха прилично - хем горчиви, хем леко кисели заради какаото. Сега ги чакам да изстинат. Мисля да си взема и малко есенции за лятото да правя сладоледи от сметана. Опитвам се деликатно да намаля въглехидратите и от на мъжа ми храненето, но е трудно. Яд ме е - ходи, блъска във фитнеса и накрая изяжда една пица. Дори негов приятел, който му е пример в залата един път го попита дали си струва след тоя труд. Позамисли се, но си я изяде.

# 65
  • Пловдив

Вив,Жижи,не помня коя от двете беше публикувала рецепта за черен дроб със сода за крехкост и ликьора от зелени орехчета.Записах ги,но не мога да си ги открия.Моля ви за повторение. Praynig Hug bouquet
Преоткрих костния елексир като невероятна вкусотия с шепа зеленчуци и крутони от запекан бекон.
Усмихнат петък на всички!
Аз бях писала за ликьора,рецептата е следната:40 зелени ореха(надупчват се с нож),1л.домашна ракия,40 дни престояват на светло,но не на пряка слънчева светлина.После се прецежда и се пие сутрин на гладно по 1с.л.

# 66
  • Има много детски смях.
Мики, радвам се, че са ти удължили безплатната регистрация, защото аз с моята, уви, не мога да съм особено полезна.  Peace

blackisback, моят мъж е същият. Само че напоследък е решил да тича. Ама редовно. Без значение от ден, натовареност, метеорологични условия. Явно така избива стреса напоследък. И си хапва без да си се ограничава, от нищо. А аз все мърморя. Днес последно направих супа топчета- без картофи, а изцяло режимна, с тиквички, домати, моркови, чушка, масло, лук, селъри. Облиза си пръстите и въобще никой от домашните не разбра, че е режимна.  Laughing Само като решиха да я ядат с хляб, скръцнах със зъби. Затова пък 4 часа по- късно ММ с кеф си хапна няколко парчета пица, пържени крилца и доволно количество Пепси. Сега пуфти, че му е тежко и че трябва да се минава на режим, ама негова си работа. Аз като си карах само на водичка, сега си ми е кеф и си пийвам винце.

# 67
Вив,Жижи,благодаря ви! bouquet bouquet bouquet

# 68
Вивиан, специално се включвам да ти благодаря за хитринката със содата при пържене на дроб. Тази вечер пържих по този начин и стана невероятен. Благодаря  bouquet

# 69
  • UK
Аз като един абсолютен кулинарен инвалид ще попитам по колко сода и колко мазнина слагате за пържене. Да потъва дробът в мазнината или само колкото да го изпържи на повърхността? И содата в началото ли се слага или след като се сгорещи мазнината?

# 70
Свидничка, и аз не ставам за готвачка, но се справих  Simple Smile
Пържих в мас, като аз по принцип не пестя мазнината, но все пак без да покрива дроба. Понеже забравих содата, ръснах я върху вече сложения в мазнината дроб и разбърках. За количество около 3 порции/или 2, зависи колко хапваш  Wink/, може би половин чаена лъжичка сода, на око я слагах. Не се усещаше след това. Накисвала съм дроб в оцет и сода, там я усещах след това.

# 71
  • UK
Ще пробвам задължително, благодаря Heart Eyes
 Аз през зимата само го запечатвам в масло като остава леко суров в средата и така си го хапвам. Обаче нещо през лятото канибалът в мен заспива и нещо не ме привлича суров дроб  Mr. Green
 Аз отметнах 6 дни без млечни и направо съм изненадана колко ми е лесно. Винаги съм мислела, че животът е немислим без сирене  Laughing

# 72
Проспах да се запиша и се отнесох.
Благодаря за темата!

При болки в гърлото мажа със сода и смуча масло.

За крампите в корема бих пробвала и отпускане на псоаса.

Аз сложих вече едни орехчетa, ама ги нарязах. Даже сега си набрах още и ще сложа и втори буркан. Но този път ще ги режа с ръкавици  hahaha

# 73
  • София
Свидничка,  мило,  аз слягам също на око сода. Но да кажем около 1/2 ч.л. е количеството. Няма значение кога ще я сложиш, важното е да я има  Hug

# 74
Това съвършество цък е fatbomb. Втори ден хапваме по малко, регулира стомаха жестоко. А и е много вкусна. Тези дни ще ходим до Метро да заредим пак с кокосово масло и стърготини, защото мисля да продължа да ги правя и да експериментирам. Тези вървят страхотно с кафе. Кокосово масло, стърготини, какао, ванилия и малко подсладител.

Общи условия

Активация на акаунт