НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 366
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • Има много детски смях.
Допълних ги.  Peace

# 661
Много се радвам на успехите на Джемма и Love! .
Скрит текст:
Браво , момичета! Вие сте пример за това как когато този начин на хранене се прилага разумно, спокойно и без излишни напъни и крайности, успехите идват неизменно, заедно с увереността, че се движиш в правилната посока.
Juliette14 , много пъти сме си говорили по темата, но пак да кажа, че реално ти може да си загубила и повече мастна тъкан като килограми за тези месеци. Нормално е когато тялото получава пълноценна храна и не гладува, да уплътнява някои от тъканите си и да гради нови. Механизмите, по които нашето тяло се саморегулира и възстановява са далеч по-сложни и съвършени, отколкото можем да си представим и идеята, че можем съзнателно да ги контролираме е малко утопична / даже не малко  Simple Smile/. Най-доброто, което можем да направим е да му подаваме правилната храна с необходимите макро/ микронутриенти и да не му пречим с вредни навици. Пък оттам нататък то си знае работата.

Hug

Продовете и зеленчуците ферментират в червата, затова има и подуване и газове.
От това, което съм чела, подуване, газове, болка, дискомфорт някакъв в стомаха има тогава, когато човек има непоносимост към някоя храна.Не е задължително да е чак алергична реакция, но има ли какъвто и да е симптом след ядене на дадена храна, значи тялото не я обработва както трябва.Склонна съм да вярвам, че е така.

# 662
  • Благоевград
Скрит текст:
Браво , момичета! Вие сте пример за това как когато този начин на хранене се прилага разумно, спокойно и без излишни напъни и крайности, успехите идват неизменно, заедно с увереността, че се движиш в правилната посока.
Juliette14 , много пъти сме си говорили по темата, но пак да кажа, че реално ти може да си загубила и повече мастна тъкан като килограми за тези месеци. Нормално е когато тялото получава пълноценна храна и не гладува, да уплътнява някои от тъканите си и да гради нови. Механизмите, по които нашето тяло се саморегулира и възстановява са далеч по-сложни и съвършени, отколкото можем да си представим и идеята, че можем съзнателно да ги контролираме е малко утопична / даже не малко  Simple Smile/. Най-доброто, което можем да направим е да му подаваме правилната храна с необходимите макро/ микронутриенти и да не му пречим с вредни навици. Пък оттам нататък то си знае работата.

Hug

От това, което съм чела, подуване, газове, болка, дискомфорт някакъв в стомаха има тогава, когато човек има непоносимост към някоя храна.Не е задължително да е чак алергична реакция, но има ли какъвто и да е симптом след ядене на дадена храна, значи тялото не я обработва както трябва.Склонна съм да вярвам, че е така.

Да, точно така. При мен се получава при прием на млечни и бобови. От време на време и при някои плодове.

# 663
Umma, резултатите ти ми изглеждат много добри.  Peace

# 664
  • София
Umma, резултатите ти ми изглеждат много добри.  Peace
+1
Можеш да ги пуснеш и в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.msg33408621#msg33408621

# 665
Скрит текст:
Скрит текст:

Hug

Да, точно така. При мен се получава при прием на млечни и бобови. От време на време и при някои плодове.
И аз така мисля.При мен става от хляб, картофи.

# 666
  • София

[/quote]
 Това не е вярно. Организмът не си избира коя храна да разгради първо, нито пък се отделят различни ензими в зависимост какво сме яли. В стомашния сок винаги има солна киселина, пепсин и трипсин. Жлъчният сок, който се излива в дванадесетопръстника и той е един и същ  Peace
 Единствено може да се намали ензимът лактаза при по-продължително неконсумиране на млечни.
[/quote]
значи съм била в заблуждение дълго време. Като се намалява ензимът лактаза има ли връзка с непоносимостта към лактаза? Или е отделна тема? Аз как да разбера дали имам непоносимост към лактаза или към казейн? Изключила съм млечните, но сега се замислих, че може да имам проблем с казеина, но не и с лактазата.  newsm78

# 667
  • SA
Ума, съвсем нормални са ти изследванията.
Princesa Lea, непоносимостта към лактоза се дължи точно на намалена активност на ензима лактаза, който се намира по чревните власинки. Понякога това може да е временно състояние след прекарана остра инфекциозна диария.

# 668
Ексклузивно включване  Mr. Green
Джемма, чудесни резултати! Ти си за пример в тази тема, направо си като талисман, значи... Браво, момиче!

# 669
  • SA
Мериии  Hug. Къде се губиш?

# 670
А, тук съм. Хвърлям по едно око понякога, но като цяло съм му изтървала края. Дебела съм отново и стомахът ми все така е откачен от септември 2015. Като се почна оттогава, обикаляне по различни доктори, сума лекарства и "диети", болките си останаха, а аз напълнях драстично и целият ми труд през годините (тук) отиде по дяволите. По-лошото е, че със стомаха продължавам да съм в същото положение.
Но, здраве да е.

# 671
  • Балчик

Merelenda. благодаря ти. Hug Съжалявам за твоите проблеми.

# 672
  • ES
Един въпрос, вярно ли е, че при добре узрелите сирена бактериите в сиренето изяждали въглехидратите и оставали само протеин и мазнина?

# 673
Въглехидратите /лактозата/ се намират в суроватката,която се прецежда и отделя от сиренето.За това в тези продукти има съвсем малко въглехидрати.

# 674
  • UK
Сирената имат малко Вх, защото закваската (млечно-киселите бяктерии) превръщат лактозата в млечна киселина, а не защото се отделя в суроватката  Peace
Колкото по-зряло е едно сирене, толкова по-малко Вх има. Затова най-препоръчваните сирена са чедаризираните отлежали, какъвто е и пармезанът. Манчего, лестър също са от този тип

Общи условия

Активация на акаунт