НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 451
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Juliette14 , добре дошла в темата! Пиши по-често и споделяй!  Hug
Благодаря!  Hug
Ми то, какво да кажа, след глупостите, които сътворих дет се вика, преди отново да прогледна, от тези три месеца на хранене НВх-ВМ, първите два бяха на адаптация. Организмът ми с голямо настървение си искаше големите дози вгх, които му давах, заради глупостта си. Та тогава се опитвах вгх ми да са не повече от 50 г, но понякога съм стигала и до 100, че и повече.  Blush 
Сега третия едва, едва, организмът ми реагира на това хранене и започна бавно да изчиства мастните депа. Вгх пак гледам да са под 25- 50 г, но без да се вманиачавам. Вече съм един номер дрехи надолу. Кантара си отчита каквото реши.  Grinning Та не му обръщам внимание.
Храня се в прозорец от 6-8 часа. Все още не съм се върнала в залата, преди спортувах редовно, но на есен полека-лека ще възвърна тренировките.
Това е за сега, ако имам питанки, ще пиша, както и ще споделям.  Hug

# 481
  • Пловдив
Juliette14, не е нужно самоцелно въглехидратите да се държат твърде ниски!  Wink Особено ако това те вкарва в усещане за лишение. В диапазона 50-60, че и до 100 гр е ОК. Но карай така, че да се чувстваш добре и да не стигаш до състояния да се нахвърляш на В. В крайна сметка не всеки ден можем да се храним по един и същи начин. Чудесно е, че нещата се движат в желаната посока! Hug

# 482
  • Русе
Juliette14, не е нужно самоцелно въглехидратите да се държат твърде ниски!  Wink Особено ако това те вкарва в усещане за лишение. В диапазона 50-60, че и до 100 гр е ОК. Но карай така, че да се чувстваш добре и да не стигаш до състояния да се нахвърляш на В. В крайна сметка не всеки ден можем да се храним по един и същи начин. Чудесно е, че нещата се движат в желаната посока! Hug
Hug
Да, права си. Но сега вече чудесно се чувствам с вгх между 25-50 г, ако ги превиша, организма иска все повече и повече. Единствено преди МЦ, безконтролно ги увеличавам даже над 100 гр, колкото и да не ми се иска.  Embarassed Но знам, че и това ще се оправи един ден.

# 483
  • Пловдив

Да питам нещо - може ли да се яде класическа пилешка супа, т.е. пилешко месо от бутче, с морков, тиквичка, чушка плюс застройка от яйце и без фиде? Или не може да се смесват яйце и месо?
Да,може да си хапваш пилешка супа без фиде,а също и да смесваш яйца с месо.Това не е разделно хранене,така че ако нямаш някакви конкретни проблеми при смесване на определени храни спокойно можеш да си ги смесваш.

# 484
  • ES
Juliette14, 25 гр вгх не е ли една ябълка от 200 гр? Не е малко малко за дневен прием  newsm78
Жаклин, разкошна си.  Heart Eyes

# 485
  • Русе
Juliette14, 25 гр вгх не е ли една ябълка от 200 гр? Не е малко малко за дневен прием  newsm78
Жаклин, разкошна си.  Heart Eyes
Не знам, може и толкова да е. Аз не ям плодове, не обичам, много рядко диня, може би, или череши.
Вгх ми са главно от млечни, ако преритам за шоколад- малко шоколад, за удоволствие както се вика.  Grinning Но гледам да е рядко.
Не мисля, че е малко. Но както каза Юли, всеки ден е различен, много рядко са ми до 25 гр, често до 50-70 на ден. Целя отслабване и ако превиша 50-70 гр, тялото иска още и съответно горенето на мазнини изключително много се забавя.  Hug

# 486
Юлинга, когато сме у дома четири пъти седмично съм във фитнес, тренирам с инструктор, той ми прави програма, редуваме мускулни групи, за краката- напади, клекове с тежест 20-25 кг 5 серии по 20, уредите за външно и вътрешно бедро, за прасец, лег преса. С гири, с дъмбели различни упражнения за гърди, гръб. След всяка тренировка тичам на пътеката интервално,,две минути бягам, минута ходя, откакто съм ма минимум В ми е тежкън бягането, но се старая, колкото мога.
Когато сме в чужбина или както сега на морето си тренирам сама, планки, бърпита, клекове със собствена тежест и доста стречинг. Треньорът ми се съобрази с режима и правим тренировките с по- малко тежести и сякаш по- добре ми се отразява. Не съм спортна натура, тренирам защото трябва:)

# 487
Жаклин, с право се гордееш със себе си! Не мога и аз да не кажа, страхотна си  bouquet

Тина, вече са ти дали добри съвети  Simple Smile Успех!

Juliette14
, звучиш много мотивирана  Simple Smile Успех и на теб!

# 488
  • Русе
Juliette14, звучиш много мотивирана  Simple Smile Успех и на теб!
Благодаря!  Hug
Мотивирана съм да, защото ям любими неща, не ходя гладна, давам си на душата, когато иска.  Grinning
Не се чувствам лишена в никакъв случай, за нищо. Позволявам си дори любимото червено вино, понякога.  Flutter

# 489
JACKLIN*, ти да не си на 25 години  Heart Eyes

Juliette14, само се чудя как събираш от сирене и малко шоколад 100 гр въглехидрати  newsm78
Ще трябва да е много "яко" сирене или поне цял шоколад  Peace

# 490
Грийн, бях преди точно 10 години:)) На 35 съм с дъщеря на 15:) и още една на 4:)

# 491
  • Русе
JACKLIN*, ти да не си на 25 години  Heart Eyes

Juliette14, само се чудя как събираш от сирене и малко шоколад 100 гр въглехидрати  newsm78
Ще трябва да е много "яко" сирене или поне цял шоколад  Peace
Ааааа 100 гр мноого рядко достигам и то преди МЦ, че и задминавам, та не са само от мляко и шоколад тогава, има и още много други неща ... пица, спагети, торти Grinning
Иначе през другите дни между 25-50 гр .

# 492
JACKLIN*, едно огроооомно браво за постигнатата промяна. Преди 8месеца ми е интересно да видя снимка как си изгледала щом няма мърдане на килограми. Аз съм на режима от почти 6 месеца и определено имам огромна разлика в огледалото и сантиметрите падат, но килограмите си стоят все едни и същи.
Може и на лично съобщение ако нямаш против.
Ти и Джемма сте са възхищение и безкрайни суперлативи! bouquet Hug
Последно време си позволявам плодове, но това ще е временно, само лятото, защото изобилието е огромно и определено ме привличат. Не прекалявам с тях. Wink

# 493
  • Има много детски смях.
Жаклин, поздравления за постигнатото!!! На Джемма- също!  bouquet

Juliette14, само се чудя как събираш от сирене и малко шоколад 100 гр въглехидрати  newsm78

Използвам случая да питам за калкулатор, който да показва разпределението М- П- В в грамове. Толкова години следя темата, кога по- активно, кога не чак толкова, но това съотношение в края на деня така и не ми стана ясно къде точно да го гледам. Ползвам Myfitnesspal и Хронометър, но явно и на двете места не зная къде точно да погледна. Търсила съм, ровила съм, но все безуспешно явно.

# 494
Umma, аз имам ФитнесАсистант на Христо Христов - можеш да си го купиш - 50 долара е.
https://fitnessassistant.net/
Има фри трейл за 10 дни, може да пробваш, за да видиш дали ще ти хареса. Редактирам се, отдолу на линка - 7 дни трейл.

Иначе на (почти) всеки продукт пише, примерно:

шоколад 99 % какао, 50 гр - 270 ккал, 25 гр. мазнини, 4 гр. въглехидрати и 7 гр. протеини Simple Smile

JACKLIN*, какъв прекрасен ген  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт