Дългото чакане след трансфер - 50

• 74 143
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, малко в страни от темата, но имаше нещо, че ако започне менструацията след 15 h (следобед) се брои за 1ви ден от цикъла следващият ден. Така ли беше? Благодаря ви предварително.

# 76
От години и от различни лекари знам за часови ориентир 13-14 ч. Понеже бях пред такава дилема в месеца на опита, отново проучих този въпрос и навсякъде попаднах на информация за това, че за първи ден се брои само ясно кървене до  14 ч (включително от страницата на Надежда). Това е от значение главно при започването на стимулация, при липса на такава не е чак толкова важно. При мен винаги цикълът започва с кафеникаво зацапване. Чак преминаването в нормално червено кървене и появата на съсиреци го считам за начало. Разбира се всяка от нас има различен по интензитет и дължина цикъл и би трябвало сама да може да прецени точния момент.

# 77
Благодаря ти, Блинг Wink

# 78
Здравейте момичета!

Днес (2ри ден от цикъла) пуснах хормони и се оказа, че след двете поредни стимулации имам много висок за този ден естроген - 98,03  pg/ml  (27,0 - 122,0) и висок тестостерон - 3,87 nmol/L (ж. 0,35 - 2,60).
Някой знае ли дали повишаването на тестостерона може да е поради стимулациите или поради това, че пия 7-keto DHEA?
Пуснах и DHEA-S хормона, но той ще стане чак в четвъртък....

# 79
Didlina, за другите два не мога да коментирам, но естрадиолуюът може да показва задържан фоликул. Дори и това да е доста често изчезват със самия цикъл. Ти си още втори ден и е прекалено рано. Аз напоследък доста често имам висок естрадиол и няколко пъти хващам как на 4-5 ден вече е намалял.

# 80
Блинг, как се диагностицира аденото и наистина ли няма терапия?
Didlina, мисля, че е възможно високият тестостерон да е от приема на dhea, лекар ли ти го назначи?

# 81
Да, и аз реших, че от утре ще спра DHEA, че може би въпреки формата 7 кето, тя е виновна...
Назначи ми го Денис от форума за добавките. Пия го от 5.05 - около месец.
Но показах добавките на доктора ми и той каза да пия и каквото искам...

# 82
Момичета, кога се спират хранителните добавки? Преди започване на стимулацията или чак преди пункция? Аз вземам мио инозитол и омега 3. А знам, че и метформина трябва да се спре, но нямам идея кога?

# 83
Момичета, кога се спират хранителните добавки? Преди започване на стимулацията или чак преди пункция? Аз вземам мио инозитол и омега 3. А знам, че и метформина трябва да се спре, но нямам идея кога?
Аз винаги питам док. Омегата не се спира и по време на бременност. Инозитола го пих до пункция, метформина и след трансфер, като знам, че по принцип се спира при + тест, но има случаи, при които се продължава.

# 84
Didlina, малко е опасно, макар много лекари да го назначават без задълбочени изследвания. Аз рискувах и изпробвах много добавки през годините, но точно тази не посмях.
Таричка, аденото се вижда на ехограф от по-опитните специалисти, доказва се с хистеро и най-сигурно с ЯМР, но специално в Бг не е много разпространен този начин и не знам дали има кой изобщо да направи качествено ЯМР-то.
Скрит текст:
Няма лечение, при жените с оплаквания и минали фазата деца се лекува с хистеректомия. При тези целящи деца някои лекари прилагат подтискане на цикъла с хормони няколко месеца преди опит с цел да се "приспи" за кратко подобно на ЕМ. И всичко още е на експериментален етап. Дори в чужбина много малко специалисти го прилагат, но попаднах на много случаи с жени с редица неуспешни трансфери, които успяват по този начин. Другите прибягват към сурогатно майчинство, което не е опция при нас. На някои места, например Турция, се съобразяват  и поставят ембрионите на подходящо място в матката незасегнато от аденото. За съжаление аденото е доста рядко явление още, само от няколко години е разграничено от ЕМ като отделна болест. Няма голям опит с нея особено в БГ. За нещастие няма и с какво много да се сбърка освен полипи.
При мен се получи кофти, защото при последното ми лапаро ми насрочиха малко късно датата и освен това О ми подрани, лигавицата вече е била по-дебела и нищо не можахме да диагностицираме. Сега освен ЯМР не виждам как може да стане.  Но нямам идея дали има къде да ми го направят качествено. Освен това и да я докажем не знам как бихме могли да я борим. Док не е привърженик на спирането на цикъла дори при ЕМ, а и аз си имам своите предубеждения. Пък връщането на ембрионите на правилното място ми е малко в сферата на научната фантастика.

# 85
Блинг, а има ли оплаквания, казваш, че когато не се цели забременяване, се прави хистеректомия, значи може би има симптоми.
Дано не е това, но трябва със сигурност да знаете, за да измислите нещо. Аз също съм чувала, че в Турция поставят ембрионите на точно определено място, в зависимост от конкретния случай.
Няма начин да няма начин  Peace

# 86
Симптомите са болезнен и обилен цикъл с много съсиреци, което е налице при мен от години. Но това е много субективно. В по-тежките случаи жените просто не издържат на болката и прибягват до хистеректомия просто, за да могат да живеят нормално. На този етап Турция ни е непосилна. Дори ЕЦ ни идва в повече особено на фона на това, че разчитаме само на един ембрион. Пък и в моята клиника не е хич изгоден финансово спрямо други места. Ще поживеем, ще видим.
Скрит текст:
Док ме застреля с тези подозрения още на първичния преглед. За пръв път чух тогава за такова животно. За ЕМ съм запозната от почти десет години, когато сравнително малко се говореше за нея. Един лекар ме беше наплашил, че я имам. Но и на двете лапароскопии не се откри следа от ЕМ. Възможно е аденото да се появила на по-късен етап особено след последното абразио при миседа преди две години. Не са много ясни причините за нейната поява все още. На лапарото си говорихме за нея и коментирахме, че и да я има не може да се борим с нея. В онзи момент не бях склонна да се тъпча с хормони и да спирам цикъл. Просто се предадох и реших да си затворя очите с нея с надеждата, че ще стане пак чудо и ще забременея спонтанно след лапарото, както стана след първото. Уви второто показа и нагънати тръби, което е още по-притеснително и намалява шансовете за спонтанна бременност и увеличава риска от извънматочна. След тази кратка имплантация за съжаление страховете за аденото нахлуха отново. През цялото време се опитвах да се убеждавам, че неуспешните ми бременности са били просто случайност и основния ми проблем е, че забременявам трудно. Сега обаче нещата май по-скоро се изместват към това, че не се задържа и е притеснително. А няма кой знае какво повече да направим. Щитовидната е в релси, вит.  Д също, правя вливки, имам терапия за тромбофилиите, ЕМ и възможни полипи са отписани. Остава просто някакъв скрит проблем с лигавицата. Чак толкова да не може да направим качествени ембриониме съмнява. Колкото и да ми се форсират хормоните, резервът уж ми е ок и като антрални и като АМХ, при ММ само морфологията е на границата. Не са толкова фатални нещата. Хората с къде по-сериозни проблеми имат хубави ембриони. Разбира се винаги има шанс нещо да се обърка колкото и всичко да изглежда идеално. Случаи всякакви.

# 87
  • София
А знам, че и метформина трябва да се спре, но нямам идея кога?
На мен /и репродуктивната лекарка, и ендокринологът др. Начев/ ми казаха да го спра веднага, ако тестът е положителен  Peace

# 88
Блинг, дано не те притеснявам с въпросите си  Hug Досега не бях чувала за това и след като писа, търсих информация в гугъл.
Аз също търся причини за неуспешни имплантации на 5 перфектни уж ембриона, затова ми стана любопитно.
Надявам се при теб да не се окаже това.
Ако опитате с хистеро, но веднага след цикъл, няма ли да се разбере?

# 89
Тара, няма проблем. Нека седи като информация за всички момичета. Хубаво е човек да се образова, но дано на никой не се налага да сблъсква точно с това. Нямам желание за хистеро на този етап. Ако док види нещо притеснително с лигавицата след опита сега може би бих склонила. Но лапарото ми беше преди шест месеца и ми писна да минавам под "ножа" по сто пъти. Освен това не е много сигурен метод за диагностика, трябва да е в кофти и напреднала фаза, че да се хване визуално. ЯМР-то е е най-сигурният начин за диагностициране на адено и ЕМ, но в Бг не е така разпространен. Ако има начин да се направи хубаво някъде и да я докажем им а ли я, няма ли я бих направила. Разбира се, ако изобщо може да се борим по някакъв начин. Ако просто е за доказването не виждам смисъл. Факт е, че има и много жени, които са забременели спонтанно и то по няколко пъти въпреки аденото. Обикновено има усложнения при раждане, но не винаги.
А ти не си пълни главицата с лоши мисли точно за нея. Среща се изключително рядко. Доколкото разбирам твоите трансфери са резултат от една стимулация, така че не се отчайвай. Просто може да не е била най-подходящата за теб и ембрионите да не са толкова качествени. Ако обаче нямаш правени хистеро и лапаро до този момент е може би добра идея да се обсъдят, за да се изключи всякаква вероятност за наличието на полипи, сраствания, ЕМ и хидросалпингс. Разбира се стандартният им вариант не е толкова неинвазивен процедура като моите трансвагинални лапароскопии, но те се практикуват само в моята и още една клиника, която не съм убедена какъв опит е натрупала в тази сфера.

Общи условия

Активация на акаунт