Filorga - красива всеки ден! - тема 6

• 143 315
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да, тогава какъв е смисълът да си приема колаген? Не е ли редно да следим достатъчен прием на лимитиращата за човека аминокиселина и елеметни, като силокон/силиции и други, които са необходими за синтеза на колаген и другите елементи на кожата/косата?  newsm78  
Коя е тази лимитираща за човека аминокиселина ?
АК-те са около 20 / глицин, пролин, валин, лизин и т.н. - заменими, незаменими и т.н./
Типовете колаген са също около 20-тина типа / като по-голяма част се пада на колаген тип I, II и III/
Различните типове колаген съдържат различни по състав и процентно участие АК.
Ако липсва някоя АК или е недостатъчна, като кол-во - не може да се синтезира колаген.
Синтезът на колаген е много сложен и бавен процес и зависи от много фактори, но първото и най-важно е да се осигури суровината  Wink

# 271
Взех мицеларната вода на филорга. Сякаш почиства една идея по - зле от червената на биодерма, която ползвах до сега. В едното око имах черни конци от спирала, което с другата вода не ми се случва.

# 272
Лимитираща е тази аминокиселина, която спира прцес на синтез. За конете и прасетата примерно е лизин, за пилетата метионин, затова предполагам и при хората има такава.

Но в крайна сметка мисълта ми е, че няма никакъв смисъл от примена на колаген, тъй като в храносмилателия тракт той се разгражда до аминокиселини, които я послужат за синтеза на колаген в тялото, я не. Тъй като аминокиселини се използват за доста неща в тялото, а колагенът в кожата и косата определено не са приоритет...

Много повече резон има в това, ако не можем да приемем чрез диетата си всички незаменими аминокиселини, то да приемаме като добаква тази/тези, които не можем да си набавим чрез храна. Отделно допълнително елементите, необходими за синтеза и складирането на колаген (силиции, ХК, Q10, сяра и т.н.)

Но както и да е, май се отклоняваме от темата, въпреки че има потенциал да се говори и за неефективността на външната употреба на колаген върху кожата.

# 273
  • София
Епона
Нещо не разбирам въпросите ти?!
Говорим за синтез на колаген или за нарушаване синтеза на колаген?
Както и да е.
Всеки сам да си решава има ли полза от приема на колаген или не.

# 274
Ами то не е ли реално едно и също? В смисъл, тялото синтезира колагена, от който има нужда, освен, ако нещо не нарушава този синтез.

Както и с витамините и минералите. Тялото има нужда от Х на брой единици и повече на брой или се изхвърлят, или не натрупват, а ако не напрупат прекалено много, водят до проблеми.
Тоест, тялото няма да използва от нещо повече, отколкото има нужда.

Някой път има съществена разлика между това, което приемаме, и това, което усвояваме.

Да, всеки сам прави избор, но е добре да бъде информиран такъв.

Както и да е...

# 275
  • София
Епона, на мен ми е полезно твоето включване. Вероятно защото приемам с известна доза скептицизъм ползата от хранителните добавки въобще. Смятам, че синтезът действително е много сложен процес.  Wink

Моля включвай се и друг път, и по други теми, свързани с добавките.  Peace

# 276
Радвам се, че съм била полезна.

Гледам обаче съм направила печатни грешки. Трябва да е: " или Се натрупват, а ако Се наТрупат..."  ooooh!

Всъщност има ли тема за хранителните добавки, че хич не е тук мястото да се обсъжда това?

# 277
  • Бургас/Пз
Всъщност има ли тема за хранителните добавки, че хич не е тук мястото да се обсъжда това?
Тази е за хранителни добавки свързани с подобряване на състоянието на кожата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=964618.msg34523989#new

# 278
  • София
здравейте момичета, интересувам се от този серум Filorga Medi-Cosmetique Skin Structure серум за възстановяване стегнатостта на кожата, някакви отзиви за него? искам някакъв крем или серум, който да стяга кожата.

# 279
Дами да ви попитам кога е правилно да започна с Filorga UV DEFENCE...миналото лято го ползвах и останах много много доволна, но беше лято като го купих и започнах за първи път. Сега се чудя да го започвам ли или е рано още за слънцезащита?

# 280
  • София
Дами да ви попитам кога е правилно да започна с Filorga UV DEFENCE...миналото лято го ползвах и останах много много доволна, но беше лято като го купих и започнах за първи път. Сега се чудя да го започвам ли или е рано още за слънцезащита?

Аз започнах да го слагам вече,но не всеки ден,а само когато излизаме с малкия из парковете.След около месец може би ще почна всеки ден да го слагам.

# 281
Не успях да намеря тестер на Мезо маск и си я поръчах. Днес с  нетърпение се намазах, постоях 30-40 мин. и я измих, обаче челото и цялата дясна половина на лицето ми бяха с обрив, все едно комари са ме нахапали. В срок на годност си е. Сега вече, след час-два се успокои почти напълно, но...
Някой друг с такъв проблем?
Чудя се аз ли сбърках някъде или не ми понася?
Сложих и под очите, там проблем няма. На клепача не посмях, че е раздразнен от ретинол, в момента. Чудя се обаче дали там може да се маже?

Сега съм със Спийп енд пийл. Ще видя утре сутрин как ще съм! Thinking

Взех си и Нутри филър, както и Слийп рековър.   Следващият ще е Изо- структор, много го харесвам.
Нутри филър дали става за около очи, като тайм филър?

# 282
  • Бургас/Пз
Първите два пъти то я ползвах след измиването бях на червени петна. След 15 минути изчезваха. Следващите пъти не са ми се получавали, изхабих цяла опаковка без проблем. Около очите и клепачите обаче недей, все пак е пилинг продукт, а там кожатя е вного тънка.

Нутрифилър става за около очите, но все пак пробвай внимателно

# 283
Благодаря, Ани!
Ще пробвам пак другата седмица.

Спийп енд пийл не ми дразни. Кожата ми е мекичка. Ще редувам със Слийп рековър, дано и той ми понесе добре.

А Нутри ще го пробвам в околоочната зона. Тайм филър ми понася.

Пробвах ББ-то от тестер, страхотно се държи, не изсушава, не се събира, не се окислява, но и най-светлия цвят ми е тъмен. Sad

# 284
  • София
Годесче, за лятото може да ти дойде добре ББ-то и като цвят (аз тогава предимно го ползвам). Потвърждавам написаното от Ани - не мажи мезо-маската около очите. А това зачервяване може и да е алергична реакция...

На мен Тайм филъра ми правеше очите подпухнали. И затова за очна зона ползвам само очни продукти вече. Но на теб може и да ти понесе нутри-филъра. Пиши като со тестваш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт