Да го направя ли?

• 34 585
  • 194
  •   1
Отговори
# 30
  • Швейцария
Депресията и паническото/тревожното разстройство са често коморбидни заболявания, т.е. вървят ръка за ръка.

Авторке, това са напълно лечими заболявания с подходящи медикаменти и психотерапия. Желая ти успех и много подкрепа от най-близките ти хора.

# 31
Толкова ли си слабохарактерна или егоизма ти е толкова голям, та мислиш за самоубийство, вместо да излезеш от дупката, в която си попаднала и да бъдеш качествен човек Thinking
Извинявай, че съм по-остра, но познавам хора, които са отнели животите си и определено мога да изпитвам към тях всичко друго, но не и съжаление Whistling
Самоубийството е лесно. Ще приключи мъките ти ама какво ще остане след теб? Две деца, които на ежегодните тържества в училище ще рецитират стихчета я на бащата, я на някоя от бабите, я на евентуалната им втора майка. И като ги питат "Къде е майка ви?" какво? Ще казват "Не я познаваме, защото е била безхарактерна и е предпочела да ни зареже и да се самоубие" Whistling
Кое точно не съм прочела с разбиране, че е слабохарактерна и егоист? (Това не са.обиди, факти, разбира се) И да.излезе от дупката, за да.е.качествен човек (явно да си в.дупка и да.не.знаеш как да излезеш те прави некачествен???) За лекарствата си се похвалила,че си се справила без тях. А от поста ти,че човек не може да е интелигентен и да не излезе от депресия някакси не личи, че отчиташ ниските нива на серотонин и дисбаланса в други хормони,които пряко влияят на начина на мислене и карат интелигентни хора да мислят по непонятен за другите начин. Пък и тези, дето не са с високо IQ, що да ги жалим???

# 32
Авторката е на дъното на емоционалният срив и преумора, доколкото разбирам Tired
Смърт на близък( и то родител), в съвкупност с преумора от малки деца, предполагам, че е жестока комбинация за психиката  Tired
Не е просто депресия, която да се чуди откъде е дошла, има достатъчно причини...предостатъчно, за да се е скапала така (много от нас се сриват и без подобни проблеми)

Иначе и аз първосигнално написах злобен пост...как трябва да се стегне, щото нали...

Ми не трябва да се стегне...трябва да си почине някъде далече от всички....и с нови сили живота не е толкова страшен Simple Smile И в комбинация с жълт кантарион (чудесен антидепресант е) примерно и други билки, направо ще и светне...(ненавиждам всички химически боклуци, изписвани от психиатрите)
На мен ми се струва, че е силно момиче и ще се справи Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 01:32 от Gushterica

# 33
Хайде спрете се малко с този егоизъм и презрение към човек със суицидни мисли. Всеки реагира различно на страданието, а и има различни степени на страдание.
И не, самоубийците не са егоисти, просто не могат да понесат повече болката, срама, вината.....все деструктивни чувства. Опитът за самоубийство е вик за помощ, ако може някой да помогне адекватно. А такава помощ може да получи само от психиатър, които да и предпише подходящото лечение, за да си стъпи на краката.
И неприемане на изписани медикаменти не е повод за хвалба, както и не бива да се смесват с алкохол. Алкохолът е депресант, задълбочава още повече депресията.
Авторката по най-бързия начин да се срещне с психиатър, друг изход няма, ако иска да се излекува.

# 34
Ако ще ходи на психиатър, то нека е  само на психотерапия...
От лекарства имат нужда само наистина болните хора...(шизофреници, циклофреници и т. н.)

# 35
Ако ще ходи на психиатър, то нека е  само на психотерапия...

Това го определят индивидуално кой от какво лечение се нуждае. Един може да ходи само на терапия, без да приема медикаменти, за друг човек се налага.

# 36
Само психотерапия няма да и оправи биохимичния дисбаланс в главата. Не разбирам откъде идва това отричане на доказали лечебното си действие медикаманти. Вднешни  дни, когато информацията е на един клик разстояние, това е пълно невежество.

# 37
  • Швейцария
Ако ще ходи на психиатър, то нека е  само на психотерапия...

При тежка депресия със суицидни мисли комбинацията между медикаментозна и психотерапия е необходима и най-ефективна. Само психотерапия няма да помогне за съжаление. Разбира се, състоянието и адекватното лечение трябва да се прецени и назначи от психиатър.

# 38
ами  не зная, но малко се съмнявам да има еквивалент на моята бъдеща  професия в България, ако си там де.

# 39
Неподходящата медикаментозна терапия съм виждала до какво води... Sick
И без тази гнусна медикаментозна терапия може да се отърве всеки човек и от депресия, и от ПА Peace Всеки психотерапевт го знае, разбира се Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 01:56 от Gushterica

# 40
И без тази гнусна медикаментозна терапия може да се отърве всеки човек и от депресия, и от ПА Peace
Това е наивно изказване. Не слагай всички личности под общ знаменател.
С жълт кантарион не се спират паник атаки, нито се лекува депресия.

# 41
JennyBG, психотерапевт ли си? Моят опит е от "другата страна" Simple Smile. Едва ли щях така да се паля, ако съм професионалист.

# 42
Затова се сменя лекарството, докато се намери подходящо. Хората реагират различно на различен медикамент.

И не, за съжаление, при тежки състояния без лекарства не става. Недейте да пропагандирате подобни безсмислия, че с жалт кантарион, валериан и др. подобни билки човек може да излезе от тежка депресия.

# 43
  • Швейцария
И без тази гнусна медикаментозна терапия може да се отърве всеки човек и от депресия, и от ПА Peace

А знаете ли до какво води липсата на терапия при депресия с давност 4 год. и суицидни мисли? Моля ви, не бъркайте депресия с лош период в живота или лошо настроение. Аз не бих поела отговорността да давам съвети на пациент какво да НЕ прави. Това е работа на неговия психиатър.

# 44
Гущерица, аз пък се надявам Авторката да не реши да пробва чудодейния кантарион, ако в момента пие антидепресанти.
Надявам се и да спрете да се надцаквате кой е по-по-най.
Гущерица, говориш от личен опит. Твоят случай е различен от този на Авторката, не може да твърдиш, че лечението би могло да бъде същото. Не и аргументирано.
Дамите от другата страна на бюрото, моля ви, опитвайте се да обяснявате простичко защо едни успяват по един, а други -по друг начин, вместо да възклицавате кой колко е прост. Поне останалите четящи може да се заинтересуват защо не трябва да се ръсят съвети на килограм и да се помага със "знам какво ти е, бях там, ама всъщност не съвсем"

Общи условия

Активация на акаунт