Профилактичен гинекологичен преглед по здравна каза

• 3 087
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
Повдигам такава тема за да може в нея който иска да се включи и да сподели информация по следните въпроси:
- от кои лекари по здравна каса е доволен за профилактичен гинекологичен преглед
-колко е платил въпреки че е бил с направление за прегледа
- какво точно поема здравната каса
-какви са цените на цитонамазка и микробиолопгия по здравна каса и плащат ли се или се поемат от касата
- добре ли са оборудвани кабинетите по здравна каса

Правя я на темата защото искам освен да видя колко пари се взимат въпреки че сме пацианти с направление, също и да видим дали са останали лекари които по здравна каса да работят старателно и с добри резултатите при здравословни проблеми.

Надявам се колкото се може повече жени да се включим и да обменим информация

# 1
Нямам доверие на здравна каса, специално АГ, знам че се поемат хормонални изследвания, микробиология, цитонамазка, пълен първичен преглед. Нека по запознати се включат аз това съм правила по каса.  Crossing Arms

# 2
За конкретен град ли става въпрос или като цяло за страната?

# 3
  • Sofia
Аз ходя при проф. Чакалова в Гинека по ЗК. Прави ми пълен преглед, цитонамазка и микробиология. Не плащам нищо. И съм много доволна. Гледам обаче да ходя в началото на тримесечието докато още има талони.

# 4
От отдавна не съм ходила по здравна каса.Но преди около две години като исках направление ЛЛ ми каза че вече не ни се полагало  Rolling Eyes Каза че не можело ей така,без да имам проблем да ходя по ЗК и затова ми измисли нещо да пише в направлението.Май бяло течение беше.АГ-то същата болница пък беше запознат със тази система и си ми направи профилактичен преглед,само ме пита нали нямам този проблем който пише Rolling Eyes

Сега незнам как е,след този случай си ходя на частно.

# 5
И моята ЛЛ казва, че не може без причина да ме праща и ми измисля някакъв "проблем" , но никога не ми е отказвала направление. Обикновено ходя на преглед при лекарката, която ми беше следила бременността.

# 6
  • София
Аз съм си патила много от АГ по здравна каса, но например майка ми е доволна от д-р Леви в Пловдив.
По спомен през касата може да мине цитонамазка, микробиология, преглед с ехограф /вагинален или външен/ хормони LH,FSH,Testosterone, Prolactin, Estradiol, Progesterone, TSH....обикновено по-специфичните и скъпите не минават по каса, но и не всички АГ обичат да пускат изследвания, защото си намаляват лимитите така  Peace
Мисля,че тестовете за папилома вируси са си платени, както и колпоскопията, ама не съм сигурна за второто Simple Smile

Аз НИКОГА не съм плащала допълнително пари за преглед и изследвания, когато съм била по каса.

# 7
Момичета,аз съм много доволна от д-р Въргулева в ДКЦ Св. София в Люлин. Приятелка,която си следи бременността при нея ми я препоръча.Отидох с проблем,доста се бях лутала по доктори преди това. Лекарката беше много внимателна,отдели ми 30 минути,направи преглед,колпоскопия,цитонамазка и ехография,платих 20 лв - само за цитонамазката.Обясни ми всичко,изписа ми лечение и ме спаси от гнусните оплаквания.Отдавна не бях попадала на такъв човечен и отдаден лекар.

# 8
Обичайно цитонамазките се заплащат, защото май не им отпускат лимити. Микробиологиите - също. Иначе преглед и ултразвук влизат със сигурност.

# 9
Има лимит за всеки по ЗК, даде Здравна каса правила съм и двете точно по Здравна каса само с потребителска такса и не се заплащат  Peace

Общи условия

Активация на акаунт