Бебешката количка - цяла наука за второ висше №34

• 99 711
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
eli70o0 - Виждам много приями в парка, на мен ми е една от любимите колички като цяло, въпреки че идва малко големичка, като вече имам опит с едно дете и с колички, но просто винаги я забелязвам отдалеч. Изглежда хората я бутат с лекота.
Разглеждала съм я подробно в магазина покрай сестра ми, която миналата есен купуваше количка. Е нямаше нищо, което да не ми хареса в нея, всичко ставаше с лекота. Единствено цената е височка, но който може да си я позволи няма да обърка според мен Simple Smile
Но не отписвам, че с нея по-нататък може да трябва и малка тип чадър, все пак не е от малките колички.
Нещо от рода на големината на пег перего бук и мамас енд папас армадило е Simple Smile

# 646
Има ли някакви минуси  Jane Muum Matrix Light 2016?  Отговаря на всичките критерии, които си поставих за детска количка.

# 647
Здравейте , мами , а какво ще кажете за Hauck twister ? Simple Smile

# 648
  • Варна
Има ли някакви минуси  Jane Muum Matrix Light 2016?  Отговаря на всичките критерии, които си поставих за детска количка.

Щом отговаря на всички твои критерии значи за теб няма минуси. За мен също е така, но вариянта 3в1. С него съм и 2 години нямам никакви забележки, но също отговаряше напълно на критериите ми при избора и не съжалявам. Просто намерих моята количка. Аз не съм фен на Матрикс коша, но ако ти това търсиш значи е твоя.
Минус ми е той с големината, не го приемам за стол за кола + да е кош за новородено, но с малка дължина и бебето ти няма да изкара повече от максимум 4 месеца вътре освен, ако не е много дребничко. С две думи не съм фен на коша по тези причини. Функционален ми е ако всеки ден пътуваш и да не местиш постоянно бебето от стол за кола в коша на количката и обратно и не те притеснява в по-ранни месеци да сложиш кова 6+месеца, което пак би означавало да местиш от стола за кола в количката.
За мен колкото е повече в 1 едно нещо толкова повече не става. Няма как да е най-удобно за всичко.

Всяка количка има - и + спрямо критериите на ползвателя. Това е правилния избор-всеки да намери неговата.

# 649
eli70o0, исках количката да е възможно по-лека, с амортисьори, голям багажник, широк кош за детето. Видях, че този модел отговаря, плюс това, че материята е дишаща, но не пропуска студ. А за количка бих дала окло 1000, така че тази ми се стори идеална. Но ако някой я ползва и може да сподели и негативи, ще бъде добре дошло. Simple Smile Благодаря за твоето мнение, явно е здрава количка.

# 650
  • Варна
Прочети последните страници. Доста се коментира и имаше негативи за шасито 2016, което си струва да провериш единични случаи ли са или е производствен дефект. Съвсем скоро ще излезе каталога за 2017 и там може да видиш какви промени са предложени и съответно дали решават проблеми.
Специално споделените тук бяха за предни колела, които не са променяни от години, от което аз съдя, че е моментен дефект, а не на модела. Ако имаше проблем със задните бих го отдала на промяната със спирачката, но в случая няма никаква промяна.
Честно казано след споменатото тук заглеждам всеки Муум 2015 и 2016, който видя и не съм виждала нередност с предните му гуми или чувала нещо от количката.
Моя позната с юнско бебе също е с такава 2016 модел и няма проблем до сега. Не знам на съфорумката, която сподели кога се е появил и как. Предполагам след определено ползване, защото иначе преди покупка щеше да се види проблема.

# 651
  • Варна
И аз съм с муум 2014, 3 в 1. Бих също препоръчала варианта 3 в 1, коша микро е много по-широк от матрикс, а разликата в цената не е голяма. Моята количка се ползва активно и до днес, стои в колата и всеки ден се разгъва и сгъва по 2-4 пъти. До момента не съм имала никакъв проблем с нея. Перфектна е и препоръчвам с две ръце.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 21:24 от br

# 652
  • Варна
Аз съм съфорумката, която сподели за рекламацията на шасито на Муум 2016. Проблемът се появи още след един месец ползване.
Иначе и аз гледах Матрикс-а, но не ми допадна. Ако трябва да съм честна кошът за новородено можеше дори да е малко по-широк. Онзи ден малкият стана на 4м, а от няколко седмици сме вече с летния кош и му е много по-комфортно. Но като цяло много си я харесвам количката. Както се изрази приятелка "Много е врътлива" Това, което мога да препоръчам е протектор за дръжката - click. Поне на 2016-та материалът на дръжката лично за мен се почиства малко по-трудно, а в сгънато положение, количката застава на дръжката и се цапа.

# 653
Момичета отзиви за http://kasida.bg/bebeshka-kolichka-2v1-britax-romer-bagile-4-chi … per-48-24323.html ? Цената ми се вижда добра,а и като цяло е лека количката

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 15:09 от Poppy

# 654
  • Варна
Не излиза линка. Коя е количката?

# 655
# 656
И аз бях харесала тази на Britax , последствие се отказах понеже за крачетата не се регулира в летния вариант . Като сме на разходка и заспи ще ми висят краката ,това е голям минус и ме отказа. Сега съм се ориентирала към Jane .

# 657
  • в града на атомното слънце :)
През юни купихме това https://www.google.bg/search?q=jane+muum+2015&client=firefox … ydlHmGyef4mcVM%3A
Избрах 2015 заради черните бебешки кошове в 2016. В представителния магазин казаха, че разликата между 2015 и 2016 е във визията на багажника. Не можех да си представя цяло лято бебето да е в черен кош. А се спряхме на матрикса заради честите пътувания от по 2,5 - 3 часа. В началото също използвахме коша и за пренос на бебето - дръжката е супер удобна.
Иначе държа количката в колата и понякога я сгъвам по 3 пъти на ден. Нямам никакви проблеми вече 3 месеца с шаси или каквото и да е друго. А теренът в града е ужасен.
Бебка тръгна дълга и в момента вече изпълва коша, но все още е ок, защото си държи крачетата свити. Мисля, че само това мога да кажа като минус, но ако не те бърка, както е казала и Ели, мисля, че ще я харесаш.
Аз в моята съм много влюбена.

# 658
Здравейте, момичета! Започвам да се отчайвам покрай търсенето на количка. Видях Гракото и Кросуолка наживо и се оказаха по-обемни от колкото ми е необходимо, а Гракото - и по-дървено отколкото очаквах. Колкото повече количко гледам обаче, толкова повече се отчайвам. Минах през Espiro Sonic, Baby Design Mini, Graco Cocoon Citisport, Neonato Priuma, Cosatto Supa и To & Fro  и още най-различни. Предвид идващата зима ми се иска да не е от съвсем летните или поне да е с покривало за крачетата. Колкото по-голям е сенникът и колкото по-високо разположена е седалката, толкова по-добре. Единичните гуми са предимство, както и достатъчното място за багаж. Теглото ми се иска да е до 8 кг и да е по-компактна, тъй като Тутека е 55 на 110 см и се събира в асансьора само със сгъната докрай дръжка, а аз едва се промъквам вътре. Мога да отделя до 400 - 500 лв., тъй като ни е за втора количка, но ще се използва интензивно. Много ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете с избора. Simple Smile

# 659
  • Варна
Защо не погледнеш ABS DESIGN AVITO. Имам приятелка, на която и беше 4та количка за 8 месеца и вече година и половина е с нея. Оказа се доста добър вариянт. На тегло е малко повече от исканото-9.2кг, но да ти кажа леко върви и е мнооого стабилна. Това се усеща при пождигане на предни гуми за качване на бордюр, но е и въпрос на свикване. Не е тежко да не можеш да го вдигнеш, но си личи, че е стаблна. Тя е като лятна количка само с кош 6+м, но визуално е като комбинирана количка с кош 6+м. Много е стабилна и си е предвидена и за големи деца, има легнало положение, голям сенник и е доста по-компактна от Мамбата им примерно.
С две думни лятна количка(така я и водят), но не от типа, с който правим асоциация.
Другият ти вариянт е да погледнеш някоя от комбинираните, която ти харесва и да я вземеш само с кош 6+м.
Скрит текст:
Пег перего примерно мисля, че можеш да купиш шаси само с 1 кош, щом предлагат избор за комбинация и няма фиксирана цена за пакет, а всеки артикул си е с цената. Муума примерно също предлагат само шаси + кош 6+м за 550лв.

Общи условия

Активация на акаунт