Бебешката количка - цяла наука за второ висше №34

• 99 699
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
ако избора е между тези трите бих избрала май хаука, защото е най-лек, но не съм го бутала и не мога да дам лично мнение
Едни далечни познати са с него и жената ми е казвала, че е доволна.
На мен пък в една друга тема ми казаха точно обратното - само да не взимам Хоук, много майки се оплаквали от него.  Tired

# 691
Здравейте, момичета! Започвам да се отчайвам покрай търсенето на количка. Видях Гракото и Кросуолка наживо и се оказаха по-обемни от колкото ми е необходимо, а Гракото - и по-дървено отколкото очаквах. Колкото повече количко гледам обаче, толкова повече се отчайвам. Минах през Espiro Sonic, Baby Design Mini, Graco Cocoon Citisport, Neonato Priuma, Cosatto Supa и To & Fro  и още най-различни. Предвид идващата зима ми се иска да не е от съвсем летните или поне да е с покривало за крачетата. Колкото по-голям е сенникът и колкото по-високо разположена е седалката, толкова по-добре. Единичните гуми са предимство, както и достатъчното място за багаж. Теглото ми се иска да е до 8 кг и да е по-компактна, тъй като Тутека е 55 на 110 см и се събира в асансьора само със сгъната докрай дръжка, а аз едва се промъквам вътре. Мога да отделя до 400 - 500 лв., тъй като ни е за втора количка, но ще се използва интензивно. Много ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете с избора. Simple Smile
Аз съм много доволна от Mutsy Nexo-то, но ти надхвърля бюджета. Имаше преди време една в olx, в гаранция. Маневрена, голям сенник, голям кош за багаж, много удобна седалка, малкият е 90см и почти 14кг и спи преспокойно в нея, дори не я изпълва цялата още (за мен това беше важно, защото е едро бебе).

Мерси, ще погледна и нея. За сега май се спрях на Чиполино Вип Парис, но се чудя дали са издръжливи ...

# 692
  • София
Здравейте,

моля за мнение. Днес бяхме в един магазин за колички и много харесахме количката от линка по-долу.
Знам, че е важно количката да е с големи помпащи се гуми, с амортисьори и тн.. Продавачката г/д запозната ни показа как работи количката и всичките й функции, но сега имаме следния проблем.
Попитах там гумите помпащи ли са, защото видях винтилите на тях/ не съм клякала с този корем да ги пипам, мъжа ми ги е пипал ама не знаел какви трябва да бъдат/, и продавачката каза да, даже ни обясни да не се помпат с компресор. Взехме количката и сега прочетох характеристиките й и в интернет и забелязах, че пише , че е със силиконови гуми, непомпащи се... Веднага слязох до мазето да проверя и наистина се оказа, че са силиконови и винтилите са само за "красота" и са гумени...

https://kolichki.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0- … r=DESC&page=6

Според вас проблем ли е, защото наистина се въртят на 360 градуса /предните гуми/ и е много маневрена, но ще вози ли твърдо? Ще се изхабят ли по-бързо и ще представлява ли проблем?
И другото, което е че аз я пробвах в магазина на равно, а по улиците ще има доста препятствия и не съм запозната ще има ли проблем с тези силиконови гуми?
Да я връщам ли в магазина, защото наистина ме подведоха и казаха, че са гумени помпащи се и тн..

# 693
  • Варна
Линкът ти не се отваря  Peace. За мен лично, помпащите гуми не са предимство. Аз изрично гледах да не е с помпащи. Голяма вероятност има да се спука и ако си напът е кофти. На моя приятелка и се е случвало няколко пъти. Отделно, доколкото знам, тези колички тежат повече. А не виждам какъв е проблемът с друсането, щом като количката си има амортисьори. Но всеки си има предпочитания, все пак  Peace

# 694
  • София
Ами бяха ми казали да гледам да е с големи гуми. Иначе количката си има амортисьори, лагерно окачване и даже люлеещ механизъм, който се застопорява /не сме го тествали в магазина/.

Благодаря ти за отговора, успокоих се. Толкова бях радостна цял ден, че си имам количка и като ги видят тия гуми се притесних.

ПС: Редактирах линка от първия ми пост, дано сега е наред.

# 695
  • Пловдив
Количката с помпащи гуми е кофти хава.Пукаш гума насред пътя и после мъка докато стигнеш вулканизатор или някой те прибере с кола.Имала съм с помпащи и предпочитам непомпащи.

# 696
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз също не съм фен на помпащите гуми.Пука се........ и какво правим????Обикаляме я. Grinning

# 697
  • София
Толкова ли лесно се пукат?

# 698
  • Пловдив
Количката за първото ни дете беше Quinny Speedy.Няколко пъти пуках гума.Много е неприятно.ОТ тогава не искам да видя количка с помпащи гуми.С втората условието за количката ми беше да е с непомпащи гуми и такава взехме.Доволна съм /Peg Perego бутам/

# 699
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Още един глас за колички с непомпащи гуми.
Стана ми смешен съвета на продавачката да не се помпат с компресор.Направо си представям "удоволствието" с ръчна помпа...

# 700
Аз пък съм за помпащите. 3 години бутах такава с помпащи, сега съм с Peg Perego Book Plus Pop Up и дума не може да става за сравнение на комфорта на возията. Единственият плюс на Перегото е, че сега мога да минавам и през стъкла без да се притеснявам.
За 3 години бутане, с 2 деца, съм пукала гуми 2 пъти, а голичката беше толкова перфектно балансирана, че изобщо не се усещаше, че гумата е спукана. Наложи се да караме 3 дена със спукана гума в чужбина.
Трябва да напиша съпоставка между моята количка и перегото, но второто е абсолютно разочарование за мен. Sad

# 701
  • Пловдив
Лято,каква е първата ти количка?

# 702
# 703
  • Варна
Още един глас за непомпащи гуми. Simple Smile

# 704
  • София
Аз пък съм за помпащите. 3 години бутах такава с помпащи и дума не може да става за сравнение на комфорта на возията.

Возията от страна на бебето ли, защото то реално си има амортисьори и те поемат неравностите по пътя и не би трябвало да е от такова значение за бебчето,

или от страна улеснение на майката, която бута количката?

Общи условия

Активация на акаунт