Бебешката количка - цяла наука за второ висше №34

• 99 712
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Моля ви дайте ми съвет за много лека и маневрена количка! Млада майка ще съм при това доста малограмажна и като съм бутала на приятелките ми количките едва ги избутвам на 500м. Моля ви да ми препоръчате количка, която е лека за бутане, комбинирана маневрена и да става за уличките по центъра на София. Също ако е висока би било прекрасно. В магазините, в които гледат имат по 1-2 марки и не можеш да прецениш много много. Цената няма значение

# 661
  • София
Katerinaaa - съветвам те да вземеш нещо тежко около 5-10кг и да пробваш масово по магазините количките с теб.
За мен леки и много маневрени, може да не са такива за теб.
Въпреки това ще ти изброя кои комбинирани колички според мен са най-лесни за бутане:

Peg perego Booklet (съответно може да пробваш Book plus, но е мисля 1кг по-тежка, защото може седалката да се обръща и в двете посоки). Aз имах стария модел на бооклет, дори вятъра я буташе, толкова лесно се движеше. Негатива тук е, че не може да се сложи кош за новородено на нея, само столче за кола може да се монтира, а седалката й гледа само на пред.

Cybex Priam - не съм я бутала с бебе вътре, но покрай сестра ми прегледах миналата есен много колички по магазините, бутах ги и маневрирах с тях там и този сайбекс ми се видя много много маневрен и лесен за битане.

Сигурно има и други, за мен доста колички са лесни за бутане, но тези бяха изключително по-лесни.
Можеш да ни споделиш и какви са количките на приятелките ти, за да добием представа кое за теб е тежко и неманеврено Simple Smile

Предлагам ти и друг вариант:
Един макларън Куест, който си е доста лек и маневрен, на него не може да се сложи кош за новородено, но го има в комбинация със порт бебе ето това:

По този начин няма да купуваш комбинирана количка, защото те всички са по-тежки (около 9-10кг), а ще купиш много лека и маневрена (но не е висока), която и след периода на коша, когато бебето започва да тежи ще ти е добре. Този вариант за макларън с порт бебе ми е любим и много му се точа като дойде моя ред, но не защото другите са ми тежки, а защото това е перфектния за мен вариант за място, тежина, мобилност и подвижност Simple Smile

п.п. да кажа, че висока количка и много лека май няма.
ааа и да, този вариант на макларън с порт бебе можеш да го видиш и разгледаш мисля в хиполенд, сайбекса в магазин Рая тойс, а пег перегото в магазин прима папа (ако си от София).
При варианта с макларъна трябва да попиташ кои столчета за кола (кошници) могат също да се монтират на количката, ако искаш да има тази екстра естествено Simple Smile

# 662
Между Jane Muum Matrix light2 и Britax Romer B-agile 4, коя ви се струва по-добра?

# 663
Количката ми се счупи непоправимо.
дайте предложения за качествена количка с цяла дръжка, да не заема целия багажник на колата, да има голям багажник и сенник. Ще я купувам втора ръка, защото детето е голямо и едва ли щите я ползва повече от година. Гледам буук плюс.

# 664
  • София
на колко е детенцето?

# 665
Над година.

# 666
Защо не погледнеш ABS DESIGN AVITO. Имам приятелка, на която и беше 4та количка за 8 месеца и вече година и половина е с нея. Оказа се доста добър вариянт. На тегло е малко повече от исканото-9.2кг, но да ти кажа леко върви и е мнооого стабилна. Това се усеща при пождигане на предни гуми за качване на бордюр, но е и въпрос на свикване. Не е тежко да не можеш да го вдигнеш, но си личи, че е стаблна. Тя е като лятна количка само с кош 6+м, но визуално е като комбинирана количка с кош 6+м. Много е стабилна и си е предвидена и за големи деца, има легнало положение, голям сенник и е доста по-компактна от Мамбата им примерно.
С две думни лятна количка(така я и водят), но не от типа, с който правим асоциация.
Другият ти вариянт е да погледнеш някоя от комбинираните, която ти харесва и да я вземеш само с кош 6+м.
Скрит текст:
Пег перего примерно мисля, че можеш да купиш шаси само с 1 кош, щом предлагат избор за комбинация и няма фиксирана цена за пакет, а всеки артикул си е с цената. Муума примерно също предлагат само шаси + кош 6+м за 550лв.

Благодаря! Изглежда много добре Avito-то онлайн, ще потърся някъде да я видя наживо. Някой има ли впечатления от Baby Design Mini? Изглежда добре, въпреки, че е с двойни гуми. Дали е здрава и дали вози добре (уж била с амортисьори на всички колела)? 🤔

# 667
Мнрния за  cosatto giggle?

# 668
  • София
Висшистки, мнение за марката Jane и по -конкретно тази количка. Rolling Eyes

http://www.visvitalisbg.com/bg/product/jane-bebeshka-kolichka-3v … -s47/22078?false=

# 669
  • Варна

http://www.visvitalisbg.com/bg/product/jane-bebeshka-kolichka-3v … -s47/22078?false=

В последните страници обсъждахме доста Jane. Имам същата, даже в същата разцветка. Имах проблем с предните колела на шасито. Смениха ми го. Като цяло си я харесвам много.

# 670
  • София

В последните страници обсъждахме доста Jane. Имам същата, даже в същата разцветка. Имах проблем с предните колела на шасито. Смениха ми го. Като цяло си я харесвам много.

Тенк ю.  Peace Ще се върна назад и ще потърся инфо.

# 671
  • София
Я кажете дали имате мнение за количките Egg?
http://eggstroller.com/the-stroller/

# 672
дайте предложения за качествена количка с цяла дръжка, да не заема целия багажник на колата, да има голям багажник и сенник. Ще я купувам втора ръка, защото детето е голямо и едва ли щите я ползва повече от година. Гледам буук плюс.
Оглеждам olx, но ми е трудно да преценя нкоя обява е добра. Може ли помощ Praynig?

# 673
И ние поръчахме Jane , но по стар модел. С баткото имахме лятна на тази марка и бяхме много доволни. Дано и тази се окаже сполучлива

# 674
  • Варна
Оглеждам olx, но ми е трудно да преценя нкоя обява е добра. Може ли помощ Praynig?

Най-добре гледай, тези които можеш лично да видиш, защото не всички търговци са коректни и да не се изненадаш при получаването й, а и куриерска услуга на количка не е 5-10лв

Общи условия

Активация на акаунт