Вечните скандали

• 6 732
  • 14
  •   1
Отговори
Мили майки,
Много бих искала да знам какво искате от 13годишната си дъщеря? Аз с моята майка на един език не мога да говоря, просто не мога... Всеки ден скандали. Държала съм се нагло, не съм искала да ходя на училище, нищо вкъщи не съм вършела, поучавала съм възрастните, какво да правят, щяла съм да си остана сама в живота, била съм злобна гадна вещица, приличала съм изцяло на отвратителното семейство на баща ми(те разведени, аи да не бяха пак щеше да го каже) държала съм наглярски с роднините си, можела съм само да говоря така със съученичките си, защото били на моето ниво, пожелавала ми един ден да се разведа с бъдещия мъж и изобщо да  не си намеря такъв, ей такива простотии. И не казвайте, че злобее, защото няма мъж - има си нов съпруг, от който им дете. Повтаря ми, че той е 1000 пъти по-добър от мен и ще стане много повече от мен. Това беше първата учебна година, в която съм си позволила да се отпусна, защото винаги съм учила денонощно и това не е повлияло изобщо на успеха ми, даже напротив само 6 и понякога 5 и за тези петици са ми викали, колко съм жалка, тъпа, несериозна... И понеже ще се местим в друг град, майка ми си напуска работата и постоянно ми повтаря, че няма да има, какво да ям, сбогувала съм се била с марковите си парцалки, а и казвам, че ще си намери работа, а тя ми вика, колко съм нагла и алчна. + все за някакви битовизми ми крещи. Можете ли да ми кажете, какво искате от 13годишните си дъщери да правят вкъщи, как точно желаете да ви говорят, какво точно ви дразни във поведението им, какво означава ,,махни тая нагла физиономия от лицето си" и според вас адекватно ли е държанието на майка ми?

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 10:03 от Анонимен

# 1
  • София
Извинявай и ти, че не ти вярвам- не си 13 годишната щерка, по- скоро правиш проучване някакво, но като нямаш достатъчно изследователски хъс , тръгваш по най- малкото съпротивление.

# 2
Извинявай и ти, че не ти вярвам- не си 13 годишната щерка...
  Абсолютно! Пък ако беше - да се беше отпускала в трети клас. Twisted Evil

# 3
Веднъж пишеш от името на майката, друг път си дъщерята.

# 4
  • Deutschland
Съгласна съм с абсурд. Дъщеря ми е на 12 и изобщо не употребява такива думи и няма такъв начин на изразяване. Гледа си детските филми и не бърза да порасне

# 5
Не знам каква е целта на тази тема и аз си мисля,че не пише 13 годишно момиченце.Аз на 13 правих доста правописни грешки,а и тийнекджърския речник се забелязва много бързо.Иначе,ако има някъде такова нещо,е жалко за детето,вижда се,че майката има нов живот и според мен 13 годишното момиче и пречи. Peace

# 6
Не знам истинската причина за тази тема но ще се доверя на авторката че е дете на първо място, затова:

Мило дете, описаното от теб звучи много лошо и гадно, жалко е че една майка би се отнесла със собствената си плът и кръв по този начин. От написаното от теб, начина по който си изложила проблема, става ясно че не си никак глупава, а напротив имаш елементарна култура и възпитание с което малко деца а и родители биха могли да се похвалят в днешно време. От написаното съдя че си и много чувствителна и се опитваш всячески да угодиш на майка си, но когато избухнеш (няма нищо лошо в това стига да има някакви граници на държанието) ставаш гадна, лоша, вещица и тн. ми по тази логика всички нормални до колкото може да се каже хора са такива  Wink И да отговоря на въпроса ти. Това което аз бих искала от дъщерите си най-малкото е да мислят преди да говорят, да се съобразяват с околните но и да не се оставят на какъвто и да е тормоз. Да учат и да знам когато излизат най-малкото къде и с кого, телефоните да са им в тях, да ми помагат когато виждат че имам нужда от помощ или просто съм помолила (тук е мястото да кажа че не задължавам никого за нищо) също и нормално облекло не включващо минижупи, прекалено разголени деколтета и изобщо чалга дрехите и поведение. Знам че звучи много, но повярвай не е, ако наистина си дете на тази възраст то ще разбереш думите ми когато станеш майка.До тогава, колкото и да ти е трудно с твоята, стискай зъби и продължавай напред, сигурна съм че не ти мисли нещо лошо, нито пък те мрази макар така да звучи и не, не мисля че поведението на майка ти е адекватно.  Hug

# 7
  • Ямбол
Мили майки,
....държала съм наглярски не съм искала да ходя на училище, нищо вкъщи не съм вършела, поучавала съм възрастните, какво да правят,...
А това вярно ли е?
Ако моята дъщеря се държи така, ще направя всичко възможно това да не продължава.

# 8
Премести се при баща си!

# 9
Тази тема намирисва... Thinking

# 10
  • Euskal Herria
Е, как няма... От този профил веднъж пише майката, веднъж - щерката...

# 11
Значи в скоро време да очакваме и включване от бащата... hahaha

# 12
Значи в скоро време да очакваме и включване от бащата... hahaha
Мхм,  даааа Sunglasses и определено постът ще започва със - здравейте мили майки Laughing Може и без здравейте,  зависи кой учтив лос от  семейството се включва Sunglasses

# 13
  • София
Включване на кой от бащите, обаче - нейният или съпруга на майката?

Не е съвсем изключено и малката да пуска теми от профила на майка си....

# 14
Не бях забелязала, че думи като "битовизми" са в активния речник на днешните 13-годишни  Joy
Можеше и по-добре скалъпена история да има за заглавния пост. Другия път се постарай повече Peace

Общи условия

Активация на акаунт