Добре дошли в Люлин! Тема 29

• 75 017
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Зад пощата, в големия блок има страхотен зоомагазин на два етажа. Цените им са много добри.
Това и аз не го знаех. Ще разгледам.
Коя поща btw?

Шани, не е толкова страшно Simple Smile
В Люлин бях идвала само 1-2 пъти на гости на братовчед на майка ми. Изобщо не си спомням нищо. Но мисля, че сега сме на квартира в същия блок (братовчедите на майка ми заминаха на село).

Харесвах Надежда... щот на Ломско намирах всичко  Laughing

Централната поща на Люлин - големият блок, който зае цялото каре, с вътрешния двор. Магазина се пада точно зад пощата.

# 166
  • София
Зоомагазина е на д-р Стефанов. Те имат и онлайн магазин.
В гугъл го търсете по името и ще ви излезе. Голям е и предлагат отстъпки за редовни клиенти.

# 167
  • 1st floor
Шани, какво му е на Люлин? Mr. Green И аз отначало, когато дойдох от Надежда, не можах да го възприема, а сега е обратното - не възприемам Надежда...  Mr. Green

# 168
  • София
Шани, всъщност Люлин е един съвсем приличен квартал с чудесна инфраструктура и все още достатъчно зелени площи между блоковете (с малки изключения). Ако нещо те притеснява, насреща сме да помагаме. Ако прецениш, би могла да опишеш тревогите си, за да сме по-конкретни и ние Simple Smile
Аз лично се засягам, когато някой ме обижда на квартал, без дори да е стъпвал в него. Първата ми среща с Люлин беше преди 10+ години. Приятелка ме покани на гости. Безкрайно ме впечатли простора и чистотата по улиците. А тогава живеех в Дианабад...

# 169
  • с/у ОколоМръсТното
Благодаря за гостоприемството на всички ви  bouquet
Много е трудно да се появиш в нов квартал, след 20-сет години на друго място.
Но, така се случи... Ще се науча да се справям и тук.

От моя стар квартал обещаха да ми доставят до Люлин храна за котката ми  Heart Eyes Какво повече да кажа...
Сега борбата продължава  Hug

# 170
каква борба, това да не е джунгла! Аз съм живяла в центъра и в южните квартали и там беше ужасна лудница. Преди 2 години като се преместих в люлин /до преди това не бях стъпвала тук/ направо се преродих - широки улици, зеленина, чудесна организация и МЕТРО!

# 171
Аз съм родена и до 21 години живях в Изток. Дойдох в Люлин и свикнах много бързо. Даже сега Изток ми се вижда презастроен и много по-задушлив от Люлин.

# 172
  • с/у ОколоМръсТното
Не искам да обиждам никого.
Аз се боря, без да ви се струва, че Люлин е джунгла.
Радвам се, че си ви харесва тук. Все пак наистина кварталът има някои преимущества.  Grinning

Лека нощ  bouquet

# 173
  • София
Ако споделиш трудностите си, вероятно ще получиш идеи и информация. Иначе успех с борбата...

# 174
  • София
О Шани, добре дошла. Аз съм си кореняк софиянка както се казва.  WinkЦял живот живях в района на Попа. От година и нещо съм тук и за нищо на света не се връщам в центъра, а там ме свързват най-милите ми детски спомени.

# 175
  • София
Отдавна не съм се появявала в темата.
Здравейте!
Шани, добре дошла!
На ново място си, сигурно ти е трудно. Но ако имаш желание ще свикнеш. Със сигурност Люлин има много предимства пред други квартали, както и недостатъци. Ние търсим предимствата, нали! Wink
Кажи какви затруднения имаш, освен храната за животни, и ще помагаме.
Аз плодове и зеленчуци купувам от една сергия до 96-то училище, където си избирам всичко, винаги имат качествена стока, една идея по-скъпо е. Сега са в отпуск обаче.
Може и на пазара, но там не дават да избираш.
Дъщеря ми в момента ходи на Лятната академия Заедно в час в нейното  си училище- 96-то. Много е доволна!

# 176
  • 1st floor
Тези на пазара са отвратителни. На повечето сергии лъжат в грамажа (с близо 20%!!!), слагат скапани плодове и зеленчуци...Вече питам дали може да си избера и ако не може, си търся друго място. В Люлинската тема във фейса се нищеше, че не лъжели само на закритите сергии на Сан Марино-то...И във втори съм си намерила една сергийка, от която мога да си избирам.

# 177
Аз нямам нищо против квартала. Даже като разположение много ми харесва. Единствено като проблем все още непознаваме никой, дъщеря ми е на 9 и няма приятели. А аз с новородено и един кандидат пубер няма, с кой нормален едно кафе да пия:(
И едно питане- добър козметик за класическо почистване на лице в Люлин ?
Благодаря

# 178
Даа, пазара е ужасен. Хем ме гледат с деца и пак некачествена стока и по-малък грамаж. Последния път един пъпеш взех следобеда. Вечерта децата ме наобиколили с нетърпение да си хапнат. Ами не струваше. Хвърлих го целия. Отделно преди време по господарите даваха някои продавачи лъжеха с кг за грозде, други пък със скрити екранчета на кантарите. Един съвет получих преди години. Да не купувам червени плодове и зеленчуци от сергии над които има червен чадър. Те правят оптическа илюзия.
Предлагам, ако намерите читав търговец да пишете кой е. Аз само за един старец се сещам, че не ме удря в кантара, но не винаги му е хубава стоката. Пък искам и двете неща да са наред.
По другата тема. Аз съм тук от над 7 години. Харесва ми че има до нас големи магазини, връзка с метрото, ОДЗ и училище. С другото вече свиквам.
Simple Smile

# 179
Аз съм родена и до 21 години живях в Изток. Дойдох в Люлин и свикнах много бързо. Даже сега Изток ми се вижда презастроен и много по-задушлив от Люлин.
А аз живях в Младост 1 и 2, в Хиподрума, Слатина, Центъра... Ами тук ми харесва най-много. Всъщност не се сещам за недостатък, поне в моя район (зад метрото м/у Била и Люлин 9).

Общи условия

Активация на акаунт