Добре дошли в Люлин! Тема 29

• 75 071
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте на всички! Искам да помоля, ако има родители, чиито дечица посещават 152 ДГ Люляче( бившето 20 одз), да споделят актуална информация, че ни предстои кандидатстване и там ни е най-удобно. Става въпрос за яслените групи. Интересува ме занимават ли се с малките, пускат ли болни, извеждат ли на двора...всякаква информация ще ми е полезна. Много ще съм ви благодарна!

# 226
  • София
Здравейте на всички! Искам да помоля, ако има родители, чиито дечица посещават 152 ДГ Люляче( бившето 20 одз), да споделят актуална информация, че ни предстои кандидатстване и там ни е най-удобно. Става въпрос за яслените групи. Интересува ме занимават ли се с малките, пускат ли болни, извеждат ли на двора...всякаква информация ще ми е полезна. Много ще съм ви благодарна!

Класиранията за яслите не приключиха ли?

# 227

Не, има текущи класирания през цялата година.

# 228
  • София

Не, има текущи класирания през цялата година.

Пък аз постоянно чета че нямало места и че местата не стигат за кандидатите.

# 229

Пък аз постоянно чета че нямало места и че местата не стигат за кандидатите.
[/quote]

Ами то е много относително. Зависи от района. В Люлин има повече места спрямо броя кандидати отколкото в много други райони. И пак има доста чакащи деца в списъците, на които не им стигат точки.

# 230
  • 1st floor
Някой знае ли защо са разкопали булеварда между първи и втори срещу Кипърските? newsm78

# 231
  • София
За яслените групи не мога да кажа нищо. Но дъщеря ми беше записана там миналата година в I ва група и я отписах след втората седмица... Да, пускат болни.
Тях не ги извеждаха, защото не им се занимаваше да обличат 30 деца.

# 232
  • с/у ОколоМръсТното
Доволни от школа по немски език? Или пък от частен учител из Люлин?

# 233
  • София
Тоооо... зависи какво се брои за болно дете. Тръгне ли се веднъж на ясла/градина, ясленият сопол изчезва само лятото, ако се извежда постоянно на слънце, по мои впечатления. От яслите/градините пък могат да връщат за неща като температура, повръщане и пособни по-хард неща. От персонала често се оплакват, че върнато за кашлица дете си се връща безпроблемно с бележчица за "алергична кашлица" и остават с вързани ръце... Рядко работещи родители могат да си позволят за всяко кихване да оставят детето у дома. И, колкото и да ви звучи еретично, в училище пък си ходят със зелените сополи и антибиотиците - щото иначе се изпуска материал  Tired

# 234
  • София
Аз да се включа по темата за извеждането, като е ходила само 2 седмици е нормално да сте с впечатления, че не ги извеждат. Конкретно за 20 ОДЗ нямам наблюдения, но и при нас в началото не ги извеждаха известно време и нормално, кой възрастен човек би рискувал да събира 30 непознати деца по двора, не е заради обличането, особено в 1-ва група навсякъде вече ги карат да правят всичко сами. Вече като се поопознаха с госпожите и другите деца, започнаха да си излизат винаги, когато времето позволява. В ясленските групи принципно имат малко по-строги изисквания за температурата навън, при която да ги извеждат и най-вероятно ще излизат по-малко. А болни има навсякъде и независимо къде, първата година винаги е кошмар откъм боледуване, после вече нещата се оправят постепенно.

# 235
Здравейте, ще ми кажете ли няколко бебешки магазини из квартала. Имам бременна приятелка, на която търся подарък.

# 236
Здравейте, ще ми кажете ли няколко бебешки магазини из квартала. Имам бременна приятелка, на която търся подарък.
Слънчице и Цар лъв. Цар лъв е в девета част, а Слънчице по пътя за кооперативния, срещу Шела.

# 237
благодаря Simple Smile

# 238
  • София
Има ли "Химическо чистене" в квартала? Искам да дам едни дънки.

# 239
  • Beyond the stars
Има ли "Химическо чистене" в квартала? Искам да дам едни дънки.

Имаше в блокчетата след Медивата, посока Кооперативен пазар  Peace Скоро не съм се заглеждала, ама мисля ,че още си функционира  Peace
В Кауфланд също има  Wink

Общи условия

Активация на акаунт