Женен съм, но влюбен в друга

• 67 540
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че няма да се реши да си напусне семейството.
Не завинаги ще съжалява за другата. Още повече, че са се разбирали със съпругата си десетина години.

# 151
  • Варна
неговото вътрешно страдание, рано или късно, пак ще доведе до разпад на семейството му. Бомбата вече е заложена, въпросът е кога ще избухне.

хич не е задължителен подобен мрачен сценарий

Не е задължителен, но е силно вероятен. Постът на  Ev*va го доказва. Защото, той животът ще си потече в нормалното русло, но нищо в двойката вече няма да е същото. Поне от страна на автора. А не вярвам тази негова промяна да не се усети и от жена му.
Както казах, няма полезен ход. Confused

# 152
вътрешно неудовлетворение, страдание и т. н., но защо непременно разпад в семейството?
нещата отминават и се променят, хората се променят, празнотата се запълва с други неща, други отношения ...

# 153
Това да не е роман... След 1-2 години максимум ще му е минало, стига да не продължи да се убеждава сам себе си колко специално е това чувство, как е загубил най-важното и единствения си шанс за щастие и т.н. Ще намери следваща охотна, с нея вече ще изневери и всичко ще е тип-топ. Празнотата не се причинява от парньора и не може да се запълни от партньор, пък било то и от най-интересната жена с извивки на света. Празнотата на изневеряващия идва отвътре.

# 154
вътрешно неудовлетворение, страдание и т. н., но защо непременно разпад в семейството?
нещата отминават и се променят, хората се променят, празнотата се запълва с други неща, други отношения ...

Тук вече е въпрос на късмет. Истината е, че семейството не е стабилно. Но така или иначе при наличие на по-емоционален и "любовен" човек в семейството, то си е застрашено.

# 155
След 1-2 години максимум ще му е минало, стига да не продължи да се убеждава сам себе си колко специално е това чувство, как е загубил най-важното и единствения си шанс за щастие и т.н. ... Празнотата на изневеряващия идва отвътре.
Защо любовта да не е специално чувство? Любовта, която мъжът ти и децата ти изпитват към теб не те ли прави да се чувстваш специална? Вярно говоря за различни видове любов, но и то поставяш под общ знаменател, че не е специално чувство? Тогава защо си с партньора си ако не е от любов? И защо трябва да изневерява или да търси с какво да запълни празнотата, като вече е създадена от липса на това специално чувство, което променя не само човек, но неговият живот и неговият свят?
В такива ситуации не може и агнето да е цяло и вълкът да е сит! Всеки прави сам своите избори! Ако иска да си следва сърцето, ще трябва да се раздели с жена си, ако ли  не - да не мрънка че не е щастлив и след години може да съжалява, че отново не е мислил за себе си, а поставял щастието на другите пред неговото! Разбира се и да се раздели с жена си, не е сигурно, че ще се събере с обекта му на желание, но поне ще бъде свободен да си търси щастието, а не да вехне!

# 156
  • Sofia
Тогава защо си с партньора си ако не е от любов?

Със сигурност, освен любовта (без да я омаловажавам), има много други значими причини да искаш да си с даден човек. Принципно говоря. Peace

# 157

Тук вече е въпрос на късмет. Истината е, че семейството не е стабилно. Но така или иначе при наличие на по-емоционален и "любовен" човек в семейството, то си е застрашено.

ако семейството се крепи единствено върху извивката на малкото пръстче на крачето на жената или тридневната брада на мъжа, да - нестабилно е
ако едно семейство има и друга основа, здрава и стабилна, то влечението към една извивка /консумирана или не/, ще отмине след време

Тогава защо си с партньора си ако не е от любов?

Със сигурност, освен любовта (без да я омаловажавам), има много други значими причини да искаш да си с даден човек. Принципно говоря. Peace

+1

# 158
Защо любовта да не е специално чувство?

А как разбрахте, че става дума за любов тук? За мен първите 1-2 до 3 години става дума само за влюбеност. Дали влюбеността ще се превърне в любов не се знае. Всяко ваше влюбване ли е преминавало в любов? Не сте ли се влюбвали безпаметно в някой, а сега да се чудите какво сте виждали в него?

# 159
  • Sofia
Не сте ли се влюбвали безпаметно в някой, а сега да се чудите какво сте виждали в него?

Неведнъж. Laughing

# 160
Семействата се крепят на доверие, уважение и приятелство. Затова така си ги пазим- за да се подсигурим с един човек, който го е грижа за нас. И изобщо не става дума за любов. Любов имат 2-3% от семействата.
И ако си човек, който се захранва от любовта и не си сред тези 2-3% -тежко ти горко! Друго няма какво да кажа. Тези, за които любовта е някаква измишльотина, никога няма да разберат. Авторе, на теб ти пожелавам душевен мир. Ако го постигнеш някой ден, пиши ми как стана Simple Smile

# 161
  • Варна
Това да не е роман... След 1-2 години максимум ще му е минало....

В това никак не съм убедена. Историят познава доста по-продължителни любови.
Цялата тема е едно гадаене и пророкуване без изобщо да познаваме участниците и ситуацията в детайли. Само времето ще покаже как ще се развият нещата. Всичко е толкова индивидулно и зависи от толкова много, често и съвсем случайни фактори, че няма как да знаем коя от нас ще се окаже права.

Бубе, моето мнение е, че един дълбоко нещастен и угнетен от избора си човек, не би могъл да общува пълноцененно в семейството си. Както се казва- тялом ще е там, духом на друго място. Коя съпруга би изтърпяла такова отнесено състояние? А няма как да не го усети, особено ако обича и държи на човека до нея. Не виждам и как у автора ще пламне и ще се възроди забравената любов към жена му, след романса, който е изживял. Силните усещания от него е много трудно, да не кажа невъзможно, да се пренесат върху вече познат обект. Той навярно много обича жена си, но просто по друг начин.
И така, прецакал е всичко. Сега трябва много, много да мисли и претегля. Мъчно ми е за него.

# 162
Бубе, моето мнение е, че един дълбоко нещастен и угнетен от избора си човек, не би могъл да общува пълноцененно в семейството си. Както се казва- тялом ще е там, духом на друго място. Коя съпруга би изтърпяла такова отнесено състояние? А няма как да не го усети, особено ако обича и държи на човека до нея. Не виждам и как у автора ще пламне и ще се възроди забравената любов към жена му, след романса, който е изживял. Силните усещания от него е много трудно, да не кажа невъзможно, да се пренесат върху вече познат обект. Той навярно много обича жена си, но просто по друг начин.
И така, прецакал е всичко. Сега трябва много, много да мисли и претегля. Мъчно ми е за него.

и това е вярно
но "загуба на страст" се случва и поради други причини - умора, стрес, изнервени ситуации извън дома, болест ...
има шанс да не разбие семейството си и след време /когато му мине угнетеността и усещането за вечно нещастие/ нещата да се регулират особено ако се държал адекватно в семейството напр. да не нагрубява жена си поради това, че е избрал да остане с нея
"Той навярно много обича жена си, но просто по друг начин." - това също е стабилна опора за добро семейство над 10 години и едва ли му е напълно невъзможно да прави секс с жена си след увлечението по колежката

колко от вас не са се влюбвали в друг човек при положение, че са отдавна с партньора си? на мен за 20 г. ми се е случвало два пъти и съм страдала, но винаги съм знаела с кого искам да бъда и дори не ми е хрумвала идеята да го напускам, да развалям семейството си или да наранявам децата си, защото мм е реално човекът, когото много обичам; влюбването просто се случва и след време отминава независимо колко чаровна е извивката на нечие космато мъжко ухо
говорим само за влюбване без секс каквато е ситуацията на автора

# 163
  • София
влюбването извън семейството си е влюбване и по общи критерии е изневяра. сексът е само добавена стойност Wink
в такива ситуации, камъните валят. и всеки си мисли, че на него няма да му се случи. ми, не знаем, бе.

# 164
сексът е по собствен избор, влюбването - не  Laughing
върху едното имаш контрол, върху другото - уви, не  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт